Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 18/05/2024 | 09:55 h
  • Barri de Can Vilalba d'Abrera

Després d'anys de reclamacions, finalment s'inicia la tramitació del projecte constructiu de connexió del barri de Can Vilalba a la xarxa de sanejament del sistema d’Abrera, per part de l’ACA

El projecte és una reivindicació històrica de l'Ajuntament d'Abrera

23/2/2022

Des de l’Ajuntament d’Abrera valorem positivament que la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA), hagi iniciat la tramitació del projecte constructiu de connexió del barri de Can Vilalba a la xarxa de sanejament del sistema d’Abrera. Aquesta actuació donarà resposta a tota una sèrie de demandes i queixes de l’Ajuntament, que històricament han estat desoïdes per l’Administració competent, i que per tant està obligada a desenvolupar aquesta infraestructura de sanejament.


Actualment des dels serveis tècnics municipals estem revisant els diferents elements d’aquest projecte, en exposició pública des d'aquest dimecres 23 de febrer de 2022. i que planteja solucions per a la connexió del col·lector d’aigües residuals del nucli de Can Vilalba a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals. Estem comprovant que el projecte reuneix tots els requisits i prestacions necessaris per satisfer una mancança que afectava a tot un barri d’Abrera i que perjudicava greument el medi ambient. Amb aquesta connexió es clourà de forma satisfactòria una situació totalment anòmala àmpliament reivindicada per ajuntament i veïns i que posava en greu risc l’àmbit natural del nostre municipi.

 

Des del consistori abrerenc seguirem vetllant, reclamant i exigint per tal que les obres es desenvolupin correctament i amb agilitat per corregir aquesta situació, que ha estat una reivindicació històrica del municipi. Des del consistori també estem estudiant emprendre les accions judicials oportunes que es puguin dur a terme, en cas que les obres no es facin tal i com marquen els procediments.

 

 

Des de l’Ajuntament d'Abrera seguirem vetllant, reclamant i exigint per tal que les obres es desenvolupin correctament i amb agilitat per corregir aquesta situació, que ha estat una reivindicació històrica del municipi.

 

Tal i com hem manifestat, ens reservem el dret d’exercir accions davant els tribunals contra els responsables si es produeixen nous endarreriments o suspensions de les actuacions sense justificacions vàlides.

 

Les mancances actuals en el sistema de col·lectors d’aigües residuals que es troben instal·lats a diferents punts del nostre municipi provoquen diversos abocaments que puntualment s’afegeixen als episodis de pluges intenses i en altres casos de forma contínua, com és el cas del barri Can Vilalba.

El sistema de sanejament s'inicia als punts d'ús de l'aigua, ja siguin domèstics, comercials, industrials... Les aigües residuals es recullen al clavegueram, que gestionen els municipis. Aquesta part del sanejament és la que s'anomena "sanejament en baixa". A continuació, el clavegueram municipal connecta amb la xarxa de col·lectors que transporten les aigües residuals a les depuradores. És el que s'anomena "sanejament en alta".

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera seguim d'a prop aquest projecte de millora de la infraestructura de sanejament del nostre municipi.

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies