Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 18:45 h

Lliurem els diplomes acreditatius a l'alumnat de diversos cursos del Departament de Promoció Econòmica. Enhorabona!

21/1/2022

La Sala de Plens de l'Ajuntament d'Abrera ha acollit, aquest divendres 21 de gener al matí, el lliurament de diplomes als i les alumnes dels cursos Atenció a persones dependents en domicilis, Neteja en superfícies i Preparació ACTIC III, que organitzem des del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Abrera. Els diplomes acrediten la realització de les formacions una vegada finalitzades les classes.


L'alcalde d’Abrera, Jesús Naharro i la regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, han lliurat els diplomes als i les alumnes a la Sala de Plens de l'Ajuntament, en un acte que s'ha desenvolupat amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19. L’alcalde i la regidora han felicitat les persones que han realitzat els cursos i han posat en relleu la importància de continuar fomentant la formació per ajudar a les persones que busquen feina a incorporar-se al mercat laboral. 

Revalorització de les persones

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que "a parte de ser una jornada de entrega de diplomas, de reconocimiento de haber acabado un curso, hemos podido conversar con las alumnas y hemos podido intercambiar impresiones. Les he resaltado que el patrimonio más valioso de un municipio son las personas que lo componen y cuando se forman, se revalorizan. Es muy importante destacar las visitas que hacemos desde el Ayuntamiento. El alcalde y la regidora visitamos las empresas de forma periódica para recordar que tienen que colaborar con las personas que están en búsqueda activa de trabajo. A veces se trata de un primer trabajo, a veces de la reincorporación al mundo laboral y es ahora más que nunca (ante este escenario de crisis sanitaria global), cuando desde el Ayuntamiento pedimos ese esfuerzo a las empresas para recordarles que las personas de Abrera quieren trabajar y se están formando".

 

Inserció en el món laboral

La regidora de Promoció Econòmica, Guadalupe Marcos, ha explicat que “durant tot aquest any hem estat fent diferents cursos, hem anat entregant diplomes. I aquests són els darrers cursos que hem pogut fer, que els entreguem a principis d’any perquè, degut a les festes de Nadal, ha estat una mica complicat tenir a les persones disponibles. Els últims cursos que ens quedaven són els de persones dependents en domicili, el de neteja i el de l’ACTIC III. Aquest curs és la primera vegada que el fem i, la veritat, és que ha tingut molt bona acollida. Sempre havíem fet els cursos de l’ACTIC I i el II, però com que hem anat formant a molta gent, pensàvem que estàvem preparats per poder presentar aquest. Hi ha hagut onze persones que s’han apuntat, per tant un èxit. Ha estat un curs que s'ha fet online, al final com és un tema tecnològic era el que més s’adequava al curs. I els altres han estat presencials".

 

"Estem força contents, perquè del curs de dependents en domicili eren catorze persones i sis ja estan insertades en el món laboral. En el de neteja han estat vuit persones les que han acabat el curs, i dues ja estan treballant i hi han dues més que estan a les portes de trobar una feina però encara no l’han assolit. Per tant, pensem que aquests cursos són profitosos. El mercat laboral requereix d’una preparació i és per això que des del Departament de Promoció Econòmica plantegem aquestes formacions. La nostra il·lusió es que tothom trobés un lloc de treball i  pogués realitzar-se com a persona i que tinguin aquesta possibilitat. Any rere any, estem fent formacions. Sí que és veritat que alguns cursos són repetitius, però és perquè tenen molta demanda i també el nivell d’inserció al món laboral és molt alt, per tant els continuarem fent. I hi han altres cursos que anem variant en funció de les necessitats. Aquest any, per exemple, el de neteja no el farem, però si que treballarem en fer un sobre restauració i cambrers, que també és un sector que ara en aquests moments està molt demandat, i de cara a la època que venim, esperem que puguin tenir aquesta inserció. Tan aviat com els tinguem, farem difusió de tots ells i, a més a més, volia destacar que no només estem fent cursos des de Promoció Econòmica per la gent que està a l’atur, si no que també estem preparant cursos que acabarem de definir amb l’Associació de Comerciants per donar un impuls al nostre comerç en el municipi.”

 

Els cursos tenen molta demanda i el nivell d’inserció al món laboral és molt alt. Estem preparant formacions que acabarem de definir amb l’Associació de Comerciants per donar un impuls al nostre comerç en el municipi.

 

Valoracions positives de l'alumnat

 • "He realitzat el curs dependència domiciliària, personalment m’ha semblat un curs molt dinàmic en el qual hem après coses que pensàvem que eren poc conegudes i que hem explotat, en el sentit de conèixer un nou món. Personalment, m’ha agradat molt i  vull seguir en aquesta branca i seguir estudiant i formant-me. El recomanaria fins i tot a la gent que no estigués interessada, més que res perquè coneixes un aspecte de les demències i la gent gran i és un món encara més tècnic, per dir-ho d’alguna manera".
 • "Yo he hecho el curso de limpieza, me gustaría que se apuntara todo el mundo porque es muy buena experiencia para todos. He aprendido mucho, y he encontrado muy buenos compañeros”.
 • “He hecho el curso de limpieza y estoy trabajando en la fábrica de Chupachups y estoy contento”.
 • “He hecho el curso de atención domiciliaria, ha sido genial, era un grupo súper humano, las compañeras y la profesora Yolanda han sido geniales. Hemos disfrutado mucho, hemos aprendido mucho. Hemos tenido todo el material que hemos necesitado y más. Así que estoy súper contenta, muy agradecida de haber conocido a la profesora y a las compañeras. Estos cursos tienen un valor; un valor humano (que es el más importante) pero también un valor económico porques se invierte en las persones. Siempre hay que formarse, nunca hay que parar, siempre hay cosas por hacer, para sumar. Y tenemos tanta suerte, y gratis y que te pongan todos los medios a tu alcance. El equipo de Promoción económica me encanta; Montse es genial, las administrativas geniales, se preocupan un montón, no se cansan de llamar. Estoy muy contenta, muy orgullosa de mi pueblo”.
 • “He hecho el curso de dependencia de persones mayores, estoy feliz. Gracias al alcalde, a la Montse, a la profesora por esta oportunidad. Estoy muy feliz de que me den esta oportunidad. Hay mucha gente que no tienen esta oportunidad, de verdad estoy muy feliz. Gracias a todos, a mi marido también que siempre me ayuda y me da energía para hacer todo. Gracias a Radio Abrera también.”
 • “He hecho el curso de ACTIC III y ha sido muy provechoso. Ya tenía una base de informática y, claro, esto me ha ayudado un montón a aprender las cosas que me quedaban pendientes. El profesor una pasada, muy majo y las explicaciones las daba muy bien. Lo recomendaría al cien por cien. Además, es que quién daba el curso lo hacía de forma súper entendible, aunque seas una persona que te cueste entender las coses, lo hacía muy fácil. Me ha encantado, yo repetiría".

 

Podeu escoltar totes les declaracions als companys de Ràdio Abrera a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies