Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 30/11/2023 | 00:16 h
 • L'abrerenc José Luis Garcia Herrera guanya el XIV Premio de Poesía Fermín Limorte de Albatera -Portada
 • L'abrerenc José Luis Garcia Herrera guanya el XIV Premio de Poesía Fermín Limorte de Albatera 02
 • L'abrerenc José Luis Garcia Herrera presenta El ángel de la penumbra a la Biblioteca Josep Roca i Bros 01

  + 3

 • L'abrerenc José Luis Garcia Herrera guanya el XIV Premio de Poesía Fermín Limorte de Albatera 01
 • L'abrerenc José Luis Garcia Herrera presenta El ángel de la penumbra a la Biblioteca Josep Roca i Bros 03
 • L'abrerenc José Luis Garcia Herrera presenta El ángel de la penumbra a la Biblioteca Josep Roca i Bros 02

El poeta abrerenc José Luis García Herrera, guanya el XIV Premi de Poesia "Fermín Limorte" d'Albatera i presenta el seu llibre "El ángel en la penumbra". Enhorabona!

21/12/2021

Nou reconeixement per l'escriptor abrerenc José Luis Garcia Herrera! El jurat del XIV Premi de Poesia “Fermín Limorte” de la localitat valenciana d'Albatera ha escollit el poeta com a guanyador del premi en l’àmbit nacional, dotat de 1.250 euros. El lliurament de premis es va celebrar el dissabte 18 de desembre passat. 

 

D'altra banda, Garcia Herrera va presentar el dijous 16 de desembre passat a la Casa de Cultura d'Abrera el seu llibre de poesia "El ángel en la penumbra", el qual va aconseguir un dels premis 'Deslinde 2020'. Des de l'Ajuntament d'Abrera el felicitem per aquest nou guardó i la presentació del seu llibre. Enhorabona!


L'escriptor de capçalera de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera, el poeta abrerenc José Luis Garcia Herrera suma un nou èxit a la seva carrera literària, a l'haver estat escollit com a guanyador del XIV Premi de Poesia “Fermín Limorte” de la localitat valenciana d'Albatera. El premi està dotat de 1.250 euros i els guardons es van lliurar el dissabte 18 de desembre passat, en una edició que ha comptat amb prop d'un centenar d'obres participants. Des de l'Ajuntament el felicitem pel seu nou èxit!

 

Felicitem el nostre escriptor local Jose Luis Garcia Herrera, guanyador del XIV Premi de Poesia “Fermín Limorte” d'Albatera, i la presentació del seu llibre de poesia "El ángel en la penumbra", premi "Deslinde 2020". Enhorabona!

 

Dijous 16 de desembre passat José Luis Garcia Herrera va presentar a la Casa de Cultura el seu llibre de poesia "El Ángel en la penumbra", el qual va aconseguir un dels premis 'Deslinde 2020'. L'acte, organitzat per la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros, va comptar amb la participació del poeta Ambrosio Gallego, que va explicar les referències, contingut i estil del llibre i, com a colofó, ens va recitar uns quants poemes acompanyats de música en directe del pianista Luis Alberto Frontado.

 

Garcia Herrera: poeta, narrador i crític literari

García Herrera és poeta, narrador i crític literari. Va ser director de la revista "El Juglar y la Luna". Fou, també, membre directiu de l’Acadèmia Iberoamericana de la Poesia de Barcelona i membre fundador dels premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Ha publicat 25 llibres de poesia dels quals en destaquem: "A les portes del mar" - Premi Miquel Peris Segarra de Castelló; "Cuaderno de Holanda" - Premio Elías López Roldán d’Albacete; "Passatge a l'hivern" - Premi Miquel Àngel Riera de Manacor; "El viajero en la niebla" - Premio Ateneo de Onda de Castelló. "Lágrimas de rojo niebla" - Premio Villa de Martorell, 1989, "La ciudad del agua", "Los caballos de la mar no tienen alas" - Premio Villa de Benasque, 1999, "El guardián de los espejos", "Las huellas del viento", "Mar de Praga" - Premio Blas de Otero, 2004, "La huella escrita" - Premio Mariano Roldán, 2007, "Las huellas en el laberinto", "Cuaderno de Britania" - Premio Juan Alcaide, 2010, "Hielo", "El lento abandono de la luz en la sombra", "La luz del frío", Mares de Hierba - Premio Miguel de Cervantes en Armilla, 2015, "Mares de escarcha" - Premio Luys Santamarinade Cieza, 2016 i "La semilla del óxido" - Premio Miguel Hernández-Comunidad Valenciana, 2017. 'Dolç àngel de la mort' - Flor Natural dels LXV Jocs Florals Vila de Nules 2018. 'Quadern d'Escòcia" - Premi Ritmes de Poesia - Paraules a Icària 2020, entre d'altres. En narrativa ha estat finalista dels premis Villa de Torrecampo i Tierra de Monegros. Guanyador del premi Villa de San Esteban de Gormaz.

 

Autor bilingüe

El 2008 comença a escriure poesia en català i des d’aleshores conrea aquest gènere de la literatura en les dues llengües. Al llarg dels anys han estat nombroses les seves col·laboracions amb la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera: presentació de tots els seus llibres publicats, recitals especials per homenatjar efemèrides literàries, com la de Miguel Hernández, participació en tallers de poesia per a infants, suport a les activitats de Sant Jordi i col·laboració amb el Club de lectura de la Biblioteca. L’any 2016 la Generalitat de Catalunya l’inclou en el projecte De Capçalera, el qual destaca autors per la seva qualitat literària i implicació amb el territori i les seves biblioteques.

 

A Abrera, José Luis Garcia Herrera forma part  del grup Versikàlia, dedicat a la divulgació de la poesia, entre altres disciplines culturals i artístiques, juntament amb el músic Luis Frontado i la il·lustradora Bárbara di Candia.

 

 

Felicitats José Luis García Herrera per aquest nou premi!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies