Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 18/05/2024 | 09:47 h
 • Duem a terme una nova Junta General de la Comunitat d’Usuaris de la Cubeta d’Abrera a la nostra Sala de Plens
 • Duem a terme una nova Junta General de la Comunitat d’Usuaris de la Cubeta d’Abrera a la nostra Sala de Plens
 • Duem a terme una nova Junta General de la Comunitat d’Usuaris de la Cubeta d’Abrera a la nostra Sala de Plens

  + 1

 • Duem a terme una nova Junta General de la Comunitat d’Usuaris de la Cubeta d’Abrera a la nostra Sala de Plens

Duem a terme una nova Junta General de la Comunitat d’Usuaris de la Cubeta d’Abrera a la nostra Sala de Plens

20/12/2021

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Abrera va acollir el divendres 17 de desembre la Junta de la Comunitat d’Usuaris de la Cubeta d’Abrera, la corporació adscrita a l’Agència Catalana de l’Aigua que té l’objectiu de la protecció i preservació de les aigües dins el seu àmbit de competència.


A la sessió es va aprovar la Memòria de l’any 2021, els Pressupostos per a l’any 2022, així com els plans generals d’obres i treballs i dels programes d’actuació per a l'any vinent.

 

La Comunitat d’Usuaris de la Cubeta d’Abrera està formada per tots aquells usuaris i usuàries que tenen dret a l’aprofitament d’aigües subterrànies de l’aqüífer d’Abrera i que estan degudament inscrits al registre o al catàleg d’aigües de l’ACA, entre ells el nostre consistori.


Balanç i reptes de futur

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha posat en relleu que “hem fet la Junta anual dels usuaris de la Cubeta d’Abrera, en la qual hem fet balanç econòmic (hem fet el tancament de l’exercici del 2020 perquè el del 2021 encara queden uns dies per tancar-lo) i, sobretot, posem damunt de la taula els projectes que tindrem el 2022 respecte a la situació hidrogràfica que envolta al nostre municipi, i en concret els usuaris i usuàries. Avaluar com ho han de fer les empreses que capten i gestionen l’aigua de la nostra Cubeta i la importància tan estratègica que té per nosaltres l’aigua al nostre municipi, i al nostre entorn. Ha estat una reunió molt profitosa. Durant tot l’any es treballa contínuament amb unes comissions tècniques i unes Juntes de Govern, on es posa de manifest el dia a dia, les entitats que hi ha, la nostra relació amb l’Agència Catalana de l’Aigua (signant convenis de col·laboració per tal d’impulsar i preveure les circumstàncies que puguin garantir sempre el cabdal d’aigua necessari tant de la nostra indústria com els nostres municipis). Molt content amb aquesta nova reunió de treball i amb el pla director que volem fer del 2022 al 2027, que aglutini els nous reptes que tenim en la nostra societat, en l’aigua i en el seu futur.” 

 

El secretari i assessor jurídic de la Comunitat d’usuaris de la Cubeta d’Abrera, Miguel Corredor, ha explicat que “la Junta General de cada any, el que fa és una valoració i un resum de les tasques que ha realitzat l’entitat al llarg de l’any 2021, un any especial (com el 2020), condicionat per la situació de pandèmia. Nosaltres, fem reunions periòdiques de Junta de Govern, òrgan executiu de l’entitat. Les hem hagut de fer, malauradament, de forma telemàtica a causa del context que he comentat de pandèmia. I avui, per primera vegada en Junta General (de la que formen part no només els membres de la Junta Govern si no tots els usuaris/es) l’hem pogut fer presencialment. I el que fem és una exposició de tot el que s’ha realitzat durant aquest any 2021 per part de la nostra entitat, i una previsió d’actuacions per l’any vinent, pel 2022. Tot plegat, amb els punts habituals de qualsevol entitat; com són aprovació de pressupostos, estat de comptes, etc... De cara el 2022 seguirem treballant amb temes que estan en curs com per exemple l’estudi d’uns paràmetres tècnics que estan dins de la nostra Cubeta i que  estem fent estudi, i un dels temes més cabdals que volem encetar aquest any entrant, que és redactar i crear un document propi que sigui un pla director dels propers cinc anys de la nostra entitat. En el que fem un mica una diagnosi  dels problemes que tenim, dins del nostre àmbit; detectem les disfuncions i els problemes que existeixen i busquem (en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua) les solucions per assolir els objectius de bon estat qualitatiu i quantitatius de la nostra massa d’aigua”.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies