Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 25/09/2023 | 05:30 h
 • El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda. Gràcies a tothom!
 • El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda. Gràcies a tothom!
 • El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda. Gràcies a tothom!

  + 2

 • El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda. Gràcies a tothom!
 • El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda. Gràcies a tothom!

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents tanca la darrera edició amb una sessió-cloenda. Gràcies a tothom!

16/12/2021

El nostre alcalde, Jesús Naharro, i la regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, han assistit a la sessió-cloenda del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents, que ha tingut lloc aquest dimarts 14 de desembre a la tarda a l'hotel d'Entitats (pl. de les Escoles velles).


Des de l’Ajuntament d’Abrera, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, hem dut a terme la tercera edició del programa de suport per millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i les que estan en situació de dependència. En total s’han celebrat 10 sessions, totes realitzades a l’Hotel d’Entitats. El grup terapèutic adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situació de dependència física o psíquica, enguany ha comptat amb una dotzena de participants. Moltes gràcies a tothom!

Valoracions molt positives

 Jesús Naharro, Alcalde

“Fem una valoració molt positiva i estem molt contents, un cop  hem parlat amb les alumnes, amb les persones que s’han adreçat a aquest curs, en el qual s’ha desenvolupat la gestió de les emocions, en aquest cas de les famílies, aquest suport de cura, de permanent atenció. Tot plegat ha de venir reforçat i sense produir un desgast a la mateixa persona que està ajudant al familiar o a la persona més propera que necessita aquest ajut. L’Ajuntament ha posat aquesta eina, aquests grups de treball, per tal de trobar un espai en el qual explicar com es troba la gent, que és el que necessiten i treballar-ho per enfortir a les persones que dediquen bona part del seu temps a cuidar de les persones més necessitades“.

 

 Giulia Mirto, regidora d'Acció Social

“Molt contetes i agraïdes per la confiança de les persones cuidadores d’Abrera que han format part d’aquest grup durant aquesta tercera edició del Grup de Suport i Ajuda Mútua. Molt  engrescats de seguir en aquest projecte, perquè veiem que té una importància real en la vida de les persones, que en aquest cas estan cuidant a altres persones, normalment de l’entorn familiar que o bé perquè s’estan fent grans i necessiten aquesta ajuda o bé per algun tipus de malaltia o bé per algun tipus de capacitat diversa que els fa necessitar aquesta ajuda”.

Laura Rodríguez, professora del curs

“Aquest curs ha consistit en deu sessions, i hem parlat de la figura del cuidador, perquè malauradament tots els recursos institucionals, del servei social, van destinats al malalt, que ja està bé perquè són persones vulnerables i que necessiten ajuda, però qui s’enrecorda del cuidador? La realitat és que ningú. Llavors aquest espai ha servit per poder donar un suport emocional al cuidador. No ens n’adonem, però quan parlem d’un cuidador, estem parlant de dues vides, perquè estem parlant d’una persona que tracta dues vides; la seva pròpia i l’altre. I com hem d’ajudar al cuidador quan s’està desfent per cuidar una altra vida, deixant de banda  la seva. I, la veritat, és que la valoració és molt bona, perquè les noies s’han expressat moltíssim, han deixat anar les emocions. Molts pensaments erronis que teníem com ‘és la meva obligació cuidar-lo, com que em va cuidar de petita ara em toca a mi, si penso en mi sóc egoista’. Tot això, ha de desaparèixer, no és real i l’únic que fa és fer-nos mal. I acabem perjudicant-nos a nosaltres i llavors ja no cuidem bé aquesta persona que ens necessita”.

Participants del curs

 • Ho valoro molt, perquè t’ensenya com portar les coses perquè no t’afectin i, la veritat, és que sí que ens ha ajudat. El dol, que és el més fort. Valorar la malaltia i saber entendre la malaltia i com afrontar-ho sense que tu t’enfonsis”.
 • “El curs ha estat autèntic. És un curs que moltíssima gent hauria de fer pel tema de teràpies. Creus que no, però emocionalment aquestes coses es necessiten expressar, veure que tens companys i gent igual, veure que és una mateixa situació... Empatitzes molt amb els teus companys. És  bastant important perquè per mi ha estat una gran teràpia i aprens moltíssim".

 

Promovem el suport emocional

El model del GSAM és una modalitat d’intervenció psicosocial que pretén proporcionar als cuidadors/es no professionals eines per gestionar l’estrès emocional que a vegades poden experimentar, i millorar la qualitat de vida del cuidador/a i en conseqüència, millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència.

 

Objectius del programa:

 • Evitar sobrecàrrega emocional i física
 • Millora l’estrès del cuidador/a i millorar l’estat d’ànim
 • Donar informació i assessorament al cuidador/a pe poder fer front als diferents trastorns i problemes que apareixen al llarg de la malaltia
 • Prevenir  aïllament del cuidador/a

 

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) està adreçat a les persones cuidadores no professionals de persones en situació de dependència. Els participants s'han de comprometre a voler compartir experiències amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella i assistir-hi a totes les sessions, i que compten amb la presència d’un psicòleg.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies