Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 07/12/2023 | 05:41 h
 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys
 • Punt de vacunació Covid-19 Centre Cultural Martorell
 • Avui s'inicia a Abrera la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb dependència severa i gran dependència

  + 4

 • Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • Instal·lat a Abrera el mòdul de suport al Centre d’Atenció Primària (CAP) per a l’activitat relacionada amb la Covid-19
 • Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't ara contra la grip
 • La salut és cosa de tothom! Mascaretes, distància i mans netes

El CAP d'Abrera té en marxa la campanya de vacunació de la dosi de reforç contra la Covid-19 per a majors de 60 anys i les vacunades amb la dosi única de Janssen

Els veïns i veïnes d'Abrera d'aquests col·lectius també poden demanar cita als centres de vacunació massius que el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a posar en marxa des del dimecres 1 de desembre

7/12/2021

Segons ens informa el Centre d'Atenció Primària (CAP) del nostre municipi, la campanya de vacunació de la dosi de reforç contra la Covid-19 s'està desenvolupant a Abrera amb la vacunació de persones majors de 60 anys i les que van rebre la dosis única de la vacuna Janssen. El conjunt de les persones residents a la Residència Canigó d'Abrera ja ha rebut la tercera dosi de reforç. I també s'està administrant la dosi de reforç a personal sanitari i sociosanitari.

 

D'altra banda, els veïns i veïnes d'Abrera també poden demanar cita als centres de vacunació massius que el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a posar en marxa des del dimecres 1 de desembre, entre ells el Centre Cultural de Martorell (plaça de les Cultures s/n). Des de l'Ajuntament d'Abrera recordem la importància de les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió de la Covid-19: ús de la mascareta, rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i ventilació d'espais. La salut és cosa de tothom!


El CAP d'Abrera està duent a terme en aquests moments la campanya de vacunació de la dosi de reforç contra la Covid-19 als col·lectius de més de 60 anys, professionals sanitaris/àries i sociosanitaris/àries i aquelles persones que es van inocular amb la dosi única de la vacuna Janssen. I el dijous 11 de novembre passat van rebre la dosi de reforç totes les persones residents a la residència de la gent gran Canigó d'Abrera.

 

El CAP d'Abrera està vacunant amb la dosi de reforç de la Covid-19 les persones majors de 60 anys i les vacunades amb la dosi única de Janssen. Totes les persones residents a la residència de gent gran Canigó d'Abrera ja han rebut la dosi de reforç

 

Segons ha apuntat la referent de vacunes de l'ambulatori abrerenc, la infermera Vega Cámara, "estem trucant per telèfon i intentem seguir una mica d’ordre per edat, des de 69 anys cap a baix, i disposem d'un llistat amb les persones vacunades amb Janssen, les quals estem trucant també". Des de l'ambulatori abrerenc ens recorden que el desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles.

 

Cámara també recomana als veïns i veïnes d'Abrera que es trobin dins d'aquests col·lectius, que demanin cita per rebre la dosi de reforç als centres de vacunació massius que el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a posar en funcionament: "els usuaris i usuàries poden apuntar-se com ho feien a l'estiu a través d'Internet i escolli el centre, el dia i l'hora que els hi vagi bé per vacunar-s'hi".

 

El centre de vacunació massiu més proper al nostre municipi és el Centre Cultural de Martorell, que funciona en horari de 9.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Es recomana demanar cita prèvia al web vacunacovid.cat.

 

El centre de vacunació massiu més proper al nostre municipi és el que s'ha habilitat al Centre Cultural de Martorell (pl. de les Cultures s/n), i les vacunes s’administren a la segona planta d'aquest equipament en horari de 9.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Salut demana, que les persones que s’hagin de vacunar demanin cita a través de la web vacunacovid.cat, perquè això facilita l’operativa dels punts de vacunació i evita que s’hi puguin fer cues. Els punts de vacunació poblacional mantenen oberta la possibilitat de vacuna sense cita, també per a aquelles persones que encara no s’han vacunat.

 

A banda del Centre Cultural de Martorell, a la Regió Sanitària Metropolitana Sud a la qual pertany el nostre municipi, han tornat a obrir com a centre de vacunació massius el Parc Esportiu Llobregat de Cornellà, el Casal Gent Gran l’Ermita de l’Hospitalet, el CAP Can Bou de Castelldefels i Centre Cívic Sant Joan de Vilanova i la Geltrú.

 • Podeu consultar tots els centres de vacunació massius habilitats a tot Catalunya fent clic aquí.

 

El desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles. En cas que els horaris, els dies o els punts de vacunació estiguin complets, des del Departament de Salut es recomana tornar a intentar-ho durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

 

També es recorda que és important que les dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català.

 • Podeu actualitzar-les a través del web de La Meva Salut fent clic aquí.

 

Últims dies de la campanya de vacunació contra la grip amb el lema ‘Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip’

 

Com cada any, s'ha posat en marxa la campanya de vacunació contra la grip que arriba ja a la seva fi. Enguany, l’objectiu és protegir les persones més vulnerables i disminuir al màxim la possible incidència del virus en els grups de risc. Al nostre municipi la vacunació es realitza al Centre d'Atenció Primària (CAP - C. Manresa, 9-15 baixos) mitjançant cita prèvia.

 

Amb el lema “Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip”, la campanya crida a vacunar-se als col·lectius més vulnerables: majors de 60 anys, malalts crònics, professionals de la salut i dones embarassades. 

 

L'objectiu de la vacunació és evitar al màxim els contagis de la grip i les complicacions que pot comportar aquesta malaltia en persones de risc, sobretot gent gran i persones amb malalties cròniques, independentment de la seva edat

  

És molt important que us vacuneu contra la grip si:

 • Teniu 60 anys o més.
 • Patiu alguna condició de salut prèvia considerada de risc, com ara diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefalorraquidi, malaltia inflamatòria crònica i trastorns que comporten disfunció cognitiva.
 • Esteu embarassada o fa menys de 6 mesos que heu donat a llum.
 • Treballeu en un centre sanitari o sociosanitari, proporcioneu cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc o treballeu en oficines de farmàcia o institucions d’atenció geriàtrica.
 • Conviviu amb una persona amb una condició de salut considerada de risc.
 • També s’han de vacunar els infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat (menys de 32 setmanes de gestació).

 

És igualment molt recomanat que es vacunin contra la grip:

 • Persones institucionalitzades o que treballen en centres d’internament.
 • Forces i cossos de seguretat, bombers, serveis d’emergències, etc.

 

Els veïns i veïnes d'Abrera poden demanar cita per vacunar-se contra la grip trucant al telèfons 93 770 25 61 i/o 93 326 89 01, al web citasalut.gencat.cat o a través de l'espai "La meva salut"

 

 A Abrera, els veïns i veïnes que vulguin demanar cita per vacunar-se contra la grip, poden fer-ho a través dels següents canals:

 • Trucant al Centre d'Atenció Primària d'Abrera al T. 93 770 25 61 en horari de dilluns a divendres de 8 h a 20 h.
 • Trucant al telèfon de concertació de visites el T. 93 326 89 01
 • De forma telemàtica a través del web citasalut.gencat.cat al qual podeu accedir fent clic aquí
 • A través de l’opció “Cita Prèvia” de l'espai La Meva Salut al qual podeu accedir fent clic aquí o descarregant-vos l'aplicació "La Meva Salut" al vostre dispositiu mòbil.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera recordem la importància de les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió de la Covid-19: ús de la mascareta, rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i ventilació d'espais. La salut és cosa de tothom!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies