Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 24/07/2024 | 01:59 h
 • Voluntariat per la llengua a Abrera. La Figaflor
 • Voluntariat per la llengua a Abrera. Perruqueria Natàlia
 • Voluntariat per la llengua a Abrera. Perruqueria Juanjo

  + 5

 • Voluntariat per la llengua a Abrera. Donant Forma
 • Voluntariat per la llengua a Abrera. Parella lingüística
 • Voluntariat per la llengua a Abrera. Parella lingüística
 • Voluntariat per la llengua a Abrera. Farmàcia Gaudí
 • Voluntariat per la llengua a Abrera. Casa de Cultura

Aquest dijous 16 de desembre s’obre el termini d’inscripció per als cursos de català per a adults al nostre municipi

La inscripció del nou període de cursos és del dijous 16 al dimarts 21 de desembre

13/12/2021

L’Oficina de Català d’Abrera, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), obre el període d’inscripcions per als cursos de català d’aquest hivern. Les inscripcions per a les persones que hagin fet un curs en els darrers dotze mesos seran el dijous 16 i el divendres 17 de desembre, mentre que el nou alumnat es matricularà el dilluns 20 i el dimarts 21 de desembre.

A més, comptem amb el Voluntariat per la llengua (VxL), el programa per practicar català a través de la conversa. A Abrera, enguany s’han comptabilitzat unes 30 parelles lingüístiques!


 

Oferta formativa a Abrera

Els cursos que s'ofereixen a Abrera en aquesta inscripció són un Bàsic 2 (curs de continuïtat) i un EP! Escolta i Parla, un curs adreçat a persones adultes no alfabetitzades amb l’objectiu que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català. Tots dos cursos, amb una durada de 45 h, es faran en modalitat presencial i començaran el dilluns 10 o el dimarts 11 de gener.

 

Tot i que els tràmits per inscriure’s als cursos de català s’han de fer en línia, les persones que tinguin dificultats a l’hora de fer la inscripció telemàtica podran apropar-se a l’Oficina de Català d’Abrera (pl. de les Escoles, s/n, 1r pis) per ajudar-los en el procés d’inscripció. Per demanar més informació o cita prèvia, poden trucar al telèfon 634 757 200 (trucada o missatge de WhatsApp) o enviar un correu electrònic a abrera@cpnl.cat

Voluntariat per la Llengua

El Voluntariat per la llengua (en endavant, VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. A Abrera, enguany s’han comptabilitzat unes 30 parelles lingüístiques, que han anat fent trobades setmanals, primer només en modalitat virtual i ara també presencial. 

 

Pel que fa als establiments col·laboradors amb el VxL, el mes d’octubre vam iniciar les renovacions de les adhesions al programa, ja que tenen una durada de dos anys i no havia estat possible fer-ho abans a causa de la pandèmia. A Abrera, els establiments que col·laboren amb aquest programa arriben a la seixantena. Aquests establiments ofereixen a les persones participants la possibilitat d’usar la llengua catalana en un espai d’ús quotidià. També poden col·laborar puntualment en l’organització d’activitats conjuntament amb els centres de normalització lingüística (com ara les pràctiques lingüístiques de l’alumnat del CPNL o de les parelles lingüístiques). Alguns d’aquests establiments ofereixen descomptes amb el carnet de VxL. 

 

A Abrera, enguany s’han comptabilitzat unes 30 parelles lingüístiques, que han anat fent trobades setmanals, primer només en modalitat virtual i ara també presencial. Els establiments que col·laboren amb aquest programa arriben a la seixantena

 

Per acabar, hem aprofitat les xarxes socials de l’OC d’Abrera (@ocdabrera, a Instagram i Facebook) per publicar-hi tant la constitució de noves parelles lingüístiques del municipi com la renovació de diversos establiments col·laboradors, amb un doble objectiu: difondre el programa VxL i, alhora, promocionar el comerç local.  

 

Més informació sobre el VxL, al web https://www.vxl.cat/

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies