Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 07:16 h

A Abrera hem commemorat els Drets de la Infància amb diverses activitats. Gràcies, famílies!

23/11/2021

Amb motiu de la commemoració del Dia de la Infància, des de l'Ajuntament d'Abrera, la Biblioteca Josep Roca i Bros i la Xarxa hem programat aquest mes de novembre diverses activitats, que hem dut a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19. A Abrera donem a conèixer els drets dels nens i les nenes! 


El dissabte 20 de novembre, la Sala Municipal (ps. de Telefònica, s/n) va acollir la Lectura dels Drets de la Infància i l'espectacle familiar 'La nena dels pardals' de la Companyia Teatre al Detall, un espectacle poètic i emocionant, dirigit a famílies amb infants a partir de 4 anys, sobre els petits herois i heroïnes quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. L'acte va comptar amb el nostre alcalde, Jesús Naharro, i la regidora d'Infància, Giulia Mirto.

 

La regidora ha agraït la participació de les famílies del nostre municipi en l'esdeveniment commemoratiu: “Molt agraïts per la participació dels nens i les nenes d’Abrera en el Dia pels Drets de la Infància i per la bona acollida que ha tingut la proposta teatral que hem portat amb la finalitat que els nens i nenes d’Abrera coneguin que tenen veu com a part activa de la nostra societat, així com quina és la realitat que viuen altres nens i nenes arreu del món. Agraïm també la participació de la Tània i la Xènia, dues nenes abrerenques que ens van fer la lectura dels Drets de la Infància per tal que els coneguéssim totes i tots. Des de la Regidoria d’infància seguirem treballant per apropar a la nostra infància temps de qualitat en família”


Agraïm la participació de la Tània i la Xènia, dues nenes abrerenques que ens van fer la lectura dels Drets de la Infància per tal que els coneguéssim totes i tots

 

Llegiu seguidament els Drets de la Infància:

 • Dret a la igualtat, sense distinció de raça, religió o nacionalitat.
 • Dret a una protecció especial que asseguri un creixement mental i social sa i lliure.
 • Dret a un nom i a una nacionalitat.
 • Dret a una alimentació, habitatge i atenció mèdica adequats.
 • Dret a una educació i atenció especials per als infants físicament o mentalment disminuïts.
 • Dret a comprensió i afecte per part de les famílies i de la societat.
 • Dret a l'educació gratuïta. Dret a divertir-se i a jugar.
 • Dret a atenció i ajuda preferents en cas de perill.
 • Dret a protecció contra l'abandonament i l'explotació en el treball.
 • Dret a rebre una educació que fomenti la solidaritat, l'amistat i la justícia entre tothom
   


Més activitats

La Sala Municipal també va acollir el diumenge 7 de novembre l'espectacle 'L'aventura d'avorrir-se' de la Companyia l'Estaquirot Teatre. L'activitat, organitzada per La Xarxa, va ser molt ben rebuda per les famílies i es va dur a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

 

I el dilluns 15 de novembre, la Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17) va acollir a la tarda la representació del conte 'En Punxetes', un eriçó que viu al camp, que va agradar molt a les famílies! Moltes gràcies a tothom!

 

 

Escoltem la infància

La commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques.

El 1959 les Nacions Unides van aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant, que englobava deu principis. Això va representar un gran avenç, però no n’hi havia prou per protegir els drets de la infància perquè legalment no tenia caràcter obligatori. El 1978 el govern de Polònia va presentar a les Nacions Unides una versió provisional d’una convenció sobre els drets dels infants. Després de deu anys de negociacions amb governs d’arreu del món, líders religiosos, ONG i altres institucions, el 20 de novembre de 1989 es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, el compliment de la qual seria obligatori per a tots els països que la subscriguessin. Es va convertir en llei el 1990, després que la signessin i acceptessin 20 països (entre aquests, Espanya, on va entrar en vigor el 5 de gener de 1991). Actualment la Convenció ja ha estat acceptada per pràcticament tots els països del món. Des de llavors, cada 20 de novembre se celebra arreu del món el Dia Universal de la Infància.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies