Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 07:59 h

Participa en la jornada d'anellament e SEO/BirdLife, a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre!

8/11/2021

A Abrera, protegim i el  nostre entorn natural! El proper diumenge 14 de novembre us convidem a conèixer una mica més els ocells que tenim al nostre entorn. Potser us ha passat que heu vist un ocell movent-se pel poble, pels boscos o cultius propers o pels nostres jardins, però no sabeu quin és perquè es mou molt ràpidament o s'ha amagat entre els arbustos o les branques dels arbres, etc. Si és així, no us podeu perdre l'activitat organitzada per SEO/BirdLife amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Abrera, en la qual aprendrem una mica sobre ocells i els podreu veure i gaudir de prop.

 

A causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, aquesta activitat només es podran fer en grups molt reduïts i amb cita prèvia. Si hi esteu interessats, apunteu-vos en l'enllaç que trobareu seguidament!


La jornada està oberta a tothom, persones grans i petites, i hi haurà anellament científic d'ocells, observació d'ocells i tallers infantils.

 

  • Per assistir a la jornada ompliu el formulari d'inscripció que trobareu fent clic aquí

 

Aquestes jornades depenen de la meteorologia, i per això en el formulari es demana el telèfon de contacte, per poder avisar-vos si a darrera hora s'ha de cancel·lar per mala previsió meteorològica. Tots els i les menors d'edat hauran d'anar acompanyats com a mínim del pare o la mare o d'un dels tutors/tutores legals.

 

Seguiment de les poblacions d’aus

Des de fa prop de 20 anys la Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife) efectua tasques de seguiment de les poblacions d’aus a Sant Hilari i a Can Morral del Riu amb el suport de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera. Al llarg d’aquests anys s’han detectat nombroses espècies d’aus amenaçades a la zona riberenca d’Abrera i el seu entorn, entre les quals hi ha l’agró blanc (Egretta alba), l’agró roig (Ardea purpurea), l’àguila calçada (Hieraaetus pennatus), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) i el botxí (Lanius meridionalis).

 

A més, SEO/BirdLife manté una estació d’anellament científic d’ocells a Sant Hilari, que és una de les més antigues de Catalunya (funcionant de forma continuada). Aquesta estació d’anellament realitza les seves tasques amb una periodicitat mensual, a banda de les feines de seguiment de les poblacions d’ocells, amb ornitòlegs i voluntaris i voluntàries lligats/des a aquesta societat de conservació i recerca.

 

Gràcies a aquestes tasques, hem pogut conèixer millor la importància de l’espai natural riberenc d’Abrera en el context dels ambients mediterranis europeus i monitoritzar-ne l’estat de conservació.

 

Per a més informació sobre les activitats de SEO/BirdLife, també podeu visitar la seva pàgina web www.seo.org i l'enllaç que trobareu fent clic aquí.

                                                                                               Mallerenga carbonera (Parus major) fotografiada durant les tasques d’anellament d’ocells a Abrera
 

 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies