Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 23/05/2024 | 13:28 h

Felicitem l'inspector en cap de la nostra Policia Local que ha rebut una de les medalles atorgades en el marc de la celebració del Dia de les Esquadres 2021 de la Regió Policial Metropolitana Sud. Enhorabona!

21/10/2021

Aquest dijous 21 d'octubre s'ha celebrat al teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat el Dia de les Esquadres 2021 de la Regió Policial Metropolitana Sud  al qual s'han lliurat un total de 228 fecilitacions, entre elles, una medalla a l'inspector en cap de la nostra Policia Local, Juan Antonio González, per la predisposició i col·laboració dels agents de la Policia Local d'Abrera amb el cos dels Mossos d'Esquadra, i per ser el dissenyador del nou model de gestió de la seguretat ciutadana a Abrera.

 

El nostre Alcalde, Jesús Naharro, la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil Guadalupe Marcos i el sergent sots cap de la nostra Policia Local, Martín Gutiérrez, han assistit a l'acte que ha aplegat al voltant d'un miler d'assistents entre agents de Mossos de les 10 àrees bàsiques policials que l'integren la Regió Policial Metropolitana Sud i els seus familiars.


L'inspector en cap de la Policia Local d'Abrera, Juan Antonio González, ha destacat que "és un motiu d'orgull" rebre aquesta distinció, que ha qualificat de "premi a tot un treball fet per un col·lectiu, l'organització sencera de la Policia Local, en la mesura que l’Ajuntament d'Abrera ha volgut donar  seguretat al municipi amb un projecte transformador i de millora de la seguretat per a tota la ciutadania". González també ha assegurat sentir-se molt agraït: "Em sento molt orgullós del cos al qual represento i sense el qual, evidentment, no seria possible aquest reconeixement".  

 

 

"És un premi a tot un treball fet per un col·lectiu, l'organització sencera de la Policia Local, amb un projecte transformador i de millora de la seguretat per a tota la ciutadania impulsat pel nostre ajuntament".

 

El nostre Alcalde, Jesús Naharro, ha manifestat que "estem molt contents i orgullosos d'aquest reconeixement i de la nostra policia, que posa de manifest la col·laboració que han de tenir i tenim les policies locals dels municipis petits, per tal de garantir la seguretat ciutadana i els drets i llibertats de tots els veïns i veïnes". Naharro també ha destacat que "Abrera ha patit una gran transformació, en el model de la gestió de la seguretat ciutadana, encapçalada pel nostre inspector de policia i en tot aquest procés també hem comptat amb la col·laboració del cos de  Mossos d’Esquadra".  

 

En aquest sentit, l'alcalde abrerenc avala la "necessitat de col·laborar i d’incrementar els recursos i els esforços per tal d’implementar una seguretat ciutadana que estigui al costat i al servei de la nostra ciutadania". De l'inspector en cap de la Policia Local ha destacat que "és exemple d’aquest model de seguretat ciutadana en el nostre municipi, que s'ha modernitzat i que ha crescut, sent ell el creador i  dissenyador d’aquest nou model.

 

 

"L'inspector en cap de la nostra Policia Local és un exemple del model de gestió de la seguretat ciutadana al nostre municipi, que s'ha modernitzat i ha crescut en els darrers anys, sent el creador i dissenyador d'aquest nou model".

 

Per la seva part, l'inspector en cap de l'Àrea Bàsica Policial del cos dels Mossos d'Esquadra de Martorell, Òscar Carreras, ha expressat la seva satisfacció per haver tornat a celebrar el Dia de les Esquadres de forma presencial i que "estem molt contents d’haver pogut recuperar aquest dia i per haver pogut felicitar a totes aquelles actuacions meritòries que hem tingut durant aquests dos últims anys". En el cas d’Abrera, Carreras ha destaca que "la relació, la col·laboració i el treball conjunt és continu i excel·lent i això també ha portat a fet que l’inspector Juan Antonio González hagi rebut aquesta condecoració en nom de tota la feina que ell lidera com a responsable de la Policia Local d’Abrera.” 

 

Podeu escoltar totes les declaracions a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

 

En el Dia de les Esquadres s'han fet més de 200 felicitacions a ciutadans i ciutadanes, entitats, empreses i agents dels diferents cossos de seguretat.

L'acte institucional de celebració del Dia de les Esquadres 2021 de la Regió Policial Metropolitana Sud ha estat presidit pel secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, acompanyat de l’Alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera. A l’acte, també han assistit el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, el comissari Carles Anfruns, el cap i el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, comissari Eduard Sallent i intendent Joan Carles de la Monja, entre altres autoritats i comandaments del cos de Mossos d’Esquadra.

 

En el transcurs de l’acte s’han lliurat 183 felicitacions a membres del cos de Mossos d’Esquadra, 17 felicitacions a membres de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, 11 felicitacions a membres del servei d’administració. Cal esmentar que també s’han lliurat 17 felicitacions a ciutadans i empreses. 

Així mateix, en el marc de l’acte s’han lliurat 16 medalles a membres del cos de Mossos d’Esquadra i 4 medalles més a la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat, al cap de la Policia Local de Sant Pere de Ribes, al cap de la Policia Local d’Abrera i al ciutadà Muhammad Imram Shahzad.

 

També s’han lliurat 8 agraïments a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, a l’excap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, a l’excap de seguretat del Grupo Banco Santander, a l’Associació de voluntaris/es de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, al president de la Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet de Llobregat, als Comerciants de La Florida, a l’Associació Donants de Sang i al director d’Infraestructures i Serveis de l’Hospital Sant Joan de Déu.

 

Amb aquest acte institucional es fa un reconeixement a la feina diària de tots els comandaments, caporals i agents que vetllen per la seguretat dels municipis que integren les comissaries de la Regió Metropolitana Sud com Cornellà, Esplugues, Garraf, Gavà, l'Hospitalet, Martorell, El Prat, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat i Alt Penedès.

 

A més, en aquestes Esquadres, els i les assistents a l’acte han pogut gaudir al vestíbul del teatre de La Passió d'Olesa d’una exposició sobre la història dels Mossos d’Esquadra, amb imatges, llibres i documents originals de diferents èpoques del cos de Mossos d’Esquadra juntament amb tres mossos habilitats amb els uniformes corresponents a les guerres carlines, els miquelets i la granota emprada durant la guerra civil espanyola, aportats pel Grup del Servei Històric dels Mossos d'Esquadra.

 

Durant el transcurs de l’acte s’ha interpretat les cançons “És la moreneta” d’Antoni Carceller , “Que tingueu sort” de Lluís Llach i l'Himne Nacional de Catalunya "Els Segadors" a càrrec de l’agent de mossos, Pep Cardona, i la directora de l'Escola Municipal de Música d’Olesa, Sònia Zurriaga.

 

 

22 d'abril, Dia de les Esquadres 

El Dia de les Esquadres es celebra cada any el 22 d'abril, tenint com a referència històrica el 22 d'abril de 1882, quan els agents dels Mossos d'Esquadra de la Diputació de Barcelona es van traspassar a la Generalitat de Catalunya. L'any passat es va anul·lar per la pandèmia i enguany es va haver de posposar.

 

El Govern català va aprovar l'any 2005 declarar el dia 22 d'abril el Dia de les Esquadres. La denominació “Dia de les Esquadres”  vol potenciar el caràcter històric del cos i d'aquelles primeres Esquadres creades en el segle XVIII, i  contribueix a la consideració del cos de Mossos d'Esquadra com a policia arrelada a la cultura i al poble de Catalunya.

 
 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies