Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 11:32 h
 • Vila florida web
 • Vila florida web 2
 • Vila florida web 1

Abrera, distingida un any més amb 3 Flors d’Honor pel projecte Viles Florides

Enguany es commemora el 10è aniversari del moviment

8/10/2021

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres 17 de setembre les Flors d’Honor 2021, els reconeixements als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Abrera ha estat distingida un any més amb tres Flors d'Honor.


La gala de premis, que va tenir lloc a Cabrera de Mar, va comptar amb l'assistència de l'alcalde, Jesús Naharro, i com a representació del Servei de Manteniment i Espai Públic del nostre Ajuntament, Cecilia Gaete i Mònica Márquez. L'alcalde va recollir el guardó durant la gala, que va reunir unes 200 persones, entre representants del moviment a tot el país, representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta a Catalunya i Andorra.

 

Durant el transcurs de l’acte s’ha presentat el documental 'Viles Florides. 10 anys fent créixer el verd’ per commemorar el 10è aniversari del moviment i que fa un repàs a aquesta darrera dècada i a l’aportació que ha fet el moviment als municipis que en formen part.

 

Transformació dels espais públics

Abrera es va incorporar l'any 2017 al projecte Viles Florides, Aquesta iniciativa distingeix les localitats que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

 

Les Flors d’Honor són el distintiu que certifica els municipis com a Viles Florides i s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat. El nostre municipi ha estat distingit els anys 2017, 2018, 2019, 2020 i aquest 2021 amb tres Flors d’Honor.

 

Pel nostre alcalde, Jesús Naharro, les Flors d'Honor "certifiquen la nostra participació a Viles Florides i reconeixen la nostra aposta per la millora de l’espai urbà d'Abrera. Tenim quasi 32 hectàrees entre parcs i zones verdes, l’equivalent a 44 camps de futbol. Des de l'Ajuntament agraïm la constància, el treball intens i la dedicació per la millora i conservació de les zones verdes, mobiliari urbà i, en general, patrimoni vegetal i paisatgístic que realitzen els tècnics i tècniques municipals i la Brigada Municipal".

 

Pel regidor d'Espai Públic, Albert Roca, ha explicat que "des de l'Ajuntament estem molt contents per aquesta distinció, ja que és un premi, un reconeixement a la feina feta al nostre municipi. Volem agrair al personal tècnic i administratiu del departament de Parcs i Jardins i de la Via Pública, així com als treballadors de la Brigada Municipal, que estan dia a dia en els nostres parcs, en els nostres jardins, en la nostra via pública fent les feines i tasques de manteniment que els nostres espais públics necessiten. Aquesta distinció engloba moltes característiques del nostre municipi, ja sigui el verd urbà, els arbres, les flors, les plantes, els espais en generals, com altres temes com els Horts Urbans o el tema de l'aigua. A Abrera hi tenim molta cura, amb el nostre equip municipal que ho gestiona. Veiem un reconeixement al fruit d'un treball que creiem que és l'òptim i l'adequat. Volem donar les gràcies per aquesta distinció i treballarem de cara l'any vinent per poder mantenir aquestes 3 Flors d'Honor i que els nostres espais siguin del grat de tothom".

 

El nostre municipi ha estat distingit els anys 2017, 2018, 2019, 2020 i aquest 2021 amb tres Flors d’Honor, que certifiquen la nostra participació a Viles Florides i reconeixen la nostra aposta per la millora de l’espai urbà

 

Per a Viles Florides, l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.


El moviment Viles Florides va més enllà dels municipis florits i segueix el rastre de les persones, entitats i empreses que també destaquen per esforçar-se a fer créixer el verd i les flors als balcons, patis i jardins.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 
 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies