Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 22/02/2024 | 06:34 h
 • Signem un conveni de col·laboració amb l'Associació In Via per donar suport econòmic a dones en situació de vulnerabilitat
 • Signem un conveni de col·laboració amb l'Associació In Via per donar suport econòmic a dones en situació de vulnerabilitat
 • Signem un conveni de col·laboració amb l'Associació In Via per donar suport econòmic a dones en situació de vulnerabilitat

  + 2

 • Signem un conveni de col·laboració amb l'Associació In Via per donar suport econòmic a dones en situació de vulnerabilitat
 • Signem un conveni de col·laboració amb l'Associació In Via per donar suport econòmic a dones en situació de vulnerabilitat

Signem un conveni de col·laboració amb l'Associació In Via per donar suport econòmic a famílies monomarentals en situació de vulnerabilitat

28/9/2021

Aquest dilluns 27 de setembre hem signat un conveni de col·laboració amb l'Associació In Via per donar suport econòmic a famílies en situació de vulnerabilitat, especialment a dones que hagin patit violència masclista, i a famílies monomarentals del nostre municipi que hagin estat derivades des del servei d'acció social del consistori abrerenc.

 

Amb la signatura del conveni, i a través del projecte “Famílies en situació de vulnerabilitat”, des del Servei d'Igualtat i el Servei d’Acció Social podrem oferir un millor servei a les famílies monomarentals abrerenques, i des de l'entitat elaboraran un pla de gestió econòmica i d'inserció laboral, quan s’escaigui, a més del seguiment socioeducatiu conjuntament amb els Serveis Socials d’Atenció Primària. 


A l’acte de signatura han participat, per part de l’Ajuntament d’Abrera, l’Alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, la regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, la cap d'Àrea del Servei d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament, Sílvia Ros, la tècnica del servei d'Igualtat, Esther Reales. I de l’Associació In Via han assistit Carme Laorden, directora general de l’entitat, i Óscar Giménez, coordinador del Servei d’Atenció Integral a les Dones (SAID).

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha manifestat que la firma del conveni entre l'Ajuntament i l'Associació In Via "consolida la ayuda profesionalizada, avanzar en las posibilidades de ayudar a las víctimas de violencia machista de una forma determinada, discreta y, sobre todo, bien planificada y concreta. Abrimos y extendemos el suporte hacía ese momento vital, crucial, donde la vivienda se convierte para familias en difícil acceso. Ponemos métodos, remedios, elementos y mecanismos para poder facilitar la ayuda que necesitan, en este caso nuestras vecinas, que se han visto en una situación grave y en la cual el Ayuntamiento se solidariza y, sobre todo, acompaña con este proyecto. De la mano de In Via mejoraremos estas situaciones que deseamos que desaparezcan pero que mientras ocurran seguiremos apoyando a las persones que demanden este servicio".

 

La regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, ha fet una valoració "molt positiva aquesta col·laboració que iniciem avui amb l’Associació IN VIA. A través d’aquest recurs que hem signat, podrem oferir ajudes en el lloguer (tant del lloguer actual, com en endarreriments en el lloguer derivats de situacions o be per situacions de violències que patim les dones o bé de necessitats econòmiques que no s’hagi pogut cobrir".

 

La directora general de l’entitat In Via, Carme Laorden, ha explicat que aquest conveni “és una oportunitat d’arribar a altres famílies. Donar cobertura, cobrir necessitats bàsiques de famílies que ho necessiten a poblacions com a Abrera. És una satisfacció. Que aquest fet no sigui un problema per elles i puguin desenvolupar i puguin centrar-se en el que és el més important. la família, i puguin tirar endavant. També aquest conveni brinda la possibilitat de conèixer els companys/es de l’Ajuntament i veure com, entre tots/es, podem fer d’aquest món un lloc millor. I que les desigualtats vagin desapareixent i/o minvant. És un suport econòmic que facilita pagar lloguers a famílies que es troben en extrema vulnerabilitat, sobretot famílies monomarentals (mares soles amb criatures). L’aliança d’entitats i ajuntaments és bàsica perquè el territori vagi creixent i vagi tirant endavant”. 

 

"Amb aquest conveni podrem oferir ajudes en el lloguer, tant del lloguer actual, com en endarreriments en el lloguer derivats de situacions o be per situacions de violències que patim les dones o bé de necessitats econòmiques que no s’hagi pogut cobrir"

 

Suport econòmic en matèria d'habitatge

 

Projecte “Famílies en situació de vulnerabilitat”

Es tracta d’un programa que dona suport econòmic en matèria d’habitatge a famílies monomarentals en situació de violència masclista. L’objectiu del projecte és proporcionar un suport econòmic a les famílies en situació de vulnerabilitat, especialment a les famílies monomarentals i supervivents de violència masclista que es troben desenvolupant un Pla de Treball a Serveis Socials d’Atenció Primària i Especialitzada. 

 

A través del projecte de continuïtat “Suport a les Famílies en Situació de Vulnerabilitat”, es paguen els lloguers i lloguers endarrerits a les persones arrendadores dels habitatges

 

Famílies beneficiàries

 

Les famílies beneficiàries seran:

 • Famílies monomarentals, els ingressos de les quals siguin inferiors a 1.200 euros, la progenitora de les quals sigui l’arrendatària, titular o no, d'un habitatge de lloguer, que estiguin realitzant un Pla de Treball amb Serveis Socials d’Atenció Primària i no pugui rebre cap altra prestació relacionada amb el lloguer de l’habitatge.
 • Famílies monomarentals supervivents de violència masclista, els ingressos de les quals siguin inferiors a 1200 euros, la progenitora de les quals siguin arrendatàries, titulars o no, d'un habitatge de lloguer, que estiguin realitzant un Pla de Treball amb Serveis Socials d’Atenció Primària i no pugui rebre cap altre prestació.

 

Amb la signatura del conveni des dels Serveis d’Igualtat i Acció Social i podrem oferir un millor servei a les famílies monomarentals abrerenques, i des de l'entitat elaboraran un pla de gestió econòmica i d'inserció laboral, a més d'un seguiment socioeducatiu. Es preveu un import màxim de 10.o0oo euros anuals per a cobrir el que resta de l’any 2021 i la data de finalització del conveni s’ha establert a 31 de desembre de 2022.

 

In Via, entitat social sense ànim de lucre

In Via és una entitat social sense ànim de lucre que treballa en la prevenció i per l'eradicació de les condicions de desigualtat que generen violència i discriminació, des de l'atenció i l'acompanyament integral a dones, infància, joventut, famílies i col·lectius vulnerabilizats i en risc d’exclusió social. Presta una atenció especial a aquelles dones que han estat víctimes de violències masclistes.

 

L'associació In Via té un llarg recorregut en l’abordatge especialitzat de les violències i discriminacions per raó de gènere, des de la identificació d'aquestes, la construcció d’eines d’acompanyament efectiu i espais d’acollida que redueixin la seva incidència des de la sensibilització social. Una estructura d’atenció centrada en les persones i en les seves capacitats, per acompanyar-les en els seus processos vitals de desenvolupament i en la restitució dels drets vulnerats.

 

Per a més informaició podeu consutlar la pàgina web d’In Via fent clic aquí i a l’enllaç que trobareu a la part inferior d’aquesta pàgina.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies