Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 13:40 h

Commemorem l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, amb totes les mesures de seguretat per prevenir la Covid-19

13/9/2021

Un any més, des de l'Ajuntament d'Abrera vam commemorar la Diada Nacional de Catalunya, el dissabte 11 de setembre amb dues activitats: l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, un acte privat amb grups polítics i entitats del nostre municipi, i una cantada d'havaneres per a tota la ciutadania, a la plaça de Rafael Casanova. Ambdós esdeveniments es van desenvolupar amb totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.


Ofrena floral (acte privat)

Dins dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, des de l'Ajuntament d'Abrera vam organitzar una ofrena floral institucional, en grups reduïts al monument de Rafael Casanova, a les 11.30 hores.  L'acte, de caràcter privat, va comptar amb la participació d'entitats i grups polítics del nostre municipi. En aquest sentit, l’ofrena es va dur a terme de forma  esglaonada garantint les mesures de distanciament social, evitant l’aglomeració de persones, i ús obligatori de mascareta

En representació de l'Ajuntament d'Abrera, el nostre alcalde, Jesús Naharro, va iniciar l'ofrena acompanyat pels portaveus dels grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Alternativa d'Abrera (Ad'A) i Abrera en Comú. Seguidament van fer l'ofrena els representants de les formacions polítiques PSC, ERC, Ad'A i Abrera en Comú.

 

L'ofrena floral va continuar amb diverses entitats del nostre municipi: Abrera Sardanista, Associació Cultural de Balls de Saló Pas a Pas, Associació Vive y Baila, Juventudes Rocieras de Abrera, Coral Contrapunt, Societat Esportiva de Pescadors d'Abrera, Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Abrera i Parròquia de Sant Pere.

 

  

Concert d'havaneres, amb seguretat

A la tarda, a partir de les 19 h, el grup Boira va oferir un concert d’havaneres a la plaça de Rafael Casanova. L'activitat va ser gratuïta i es va dur a terme amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19: aforament limitat amb cita prèvia, distància de seguretat, públic assegut i ús obligatori de la mascareta. Més de vuitanta persones van gaudir del concert. El Grup Boira va oferir un repertori molt variat. Els tres components van interpretar les clàssiques havaneres i cançons d'altres gèneres com el tango, el vals mariner, el bolero i la sardana.


                                                                     

Commemoració de l’11 de setembre

Catalunya celebra l’11 de setembre, la Diada Nacional del territori, en record a la fi de la guerra de Successió el 1714. De fet, es commemora una derrota on es van perdre les llibertats seculars (o religioses).

 

La capitulació de la ciutat enfront de les tropes de Felip V va tenir greus efectes sobre Catalunya; com van ser la pèrdua de la sobirania nacional i les institucions del país, la implantació d’un nou règim polític i jurídic i la imposició d’una nova fiscalitat.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies