Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 13/04/2024 | 06:22 h
  • El poeta abrerenc José Luis García Herrera, guanya el premi ‘Flor Natural’ en la 57a edició dels Jocs Florals de Paterna, a València, pel seu poema “Sota l’ull del ciclop” | Foto: www.elperiodic

El poeta abrerenc José Luis García Herrera, guanya el premi ‘Flor Natural’ en la 57a edició dels Jocs Florals de Paterna, a València, pel seu poema “Sota l’ull del ciclop”

6/9/2021

Nou reconeixement per l'escriptor abrerenc José Luis Garcia Herrera! El jurat dels Jocs Florals de Paterna (València) ha concedit el premi ‘Flor Natural’ valorat en 1.000 € a la poesia “Sota l’ull del ciclop” del poeta abrerenc. Des de l'Ajuntament d'Abrera el felicitem per aquest nou guardó. Enhorabona!


El Gran Teatre de Paterna, a València, va acollir dissabte 28 d’agost la gala de lliurament de premis de la 57a edició dels Jocs Florals, un certamen cultural amb més d'un segle d'història que busca contribuir a l'enriquiment del panorama literari i poètic local i enfortir les tradicions paterneres.

 

En la categoria de Poesia, l’abrerenc José Luis García Herrera, amb el seu poema "Sota l'ull del ciclop", es va alçar amb el premi "Flor Natural", valorat en 1.000 euros. Enhorabona!

 

El poeta abrerenc José Luis García Herrera, guanya el premi ‘Flor Natural’ en la 57a edició dels Jocs Florals de Paterna, a València, pel seu poema “Sota l’ull del ciclop”

Fotografia: www.elperiodic.com

 

Poeta, narrador i crític literari

García Herrera és poeta, narrador i crític literari. Va ser director de la revista "El Juglar y la Luna". Fou, també, membre directiu de l’Acadèmia Iberoamericana de la Poesia de Barcelona i membre fundador dels premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Ha publicat 25 llibres de poesia dels quals en destaquem: "A les portes del mar" - Premi Miquel Peris Segarra de Castelló; "Cuaderno de Holanda" - Premio Elías López Roldán d’Albacete; "Passatge a l'hivern" - Premi Miquel Àngel Riera de Manacor; "El viajero en la niebla" - Premio Ateneo de Onda de Castelló. "Lágrimas de rojo niebla" - Premio Villa de Martorell, 1989, "La ciudad del agua", "Los caballos de la mar no tienen alas" - Premio Villa de Benasque, 1999, "El guardián de los espejos", "Las huellas del viento", "Mar de Praga" - Premio Blas de Otero, 2004, "La huella escrita" - Premio Mariano Roldán, 2007, "Las huellas en el laberinto", "Cuaderno de Britania" - Premio Juan Alcaide, 2010, "Hielo", "El lento abandono de la luz en la sombra", "La luz del frío", Mares de Hierba - Premio Miguel de Cervantes en Armilla, 2015, "Mares de escarcha" - Premio Luys Santamarinade Cieza, 2016 i "La semilla del óxido" - Premio Miguel Hernández-Comunidad Valenciana, 2017. 'Dolç àngel de la mort' - Flor Natural dels LXV Jocs Florals Vila de Nules 2018. 'Quadern d'Escòcia" - Premi Ritmes de Poesia - Paraules a Icària 2020, entre d'altres. En narrativa ha estat finalista dels premis Villa de Torrecampo i Tierra de Monegros. Guanyador del premi Villa de San Esteban de Gormaz.

Autor bilingüe

El 2008 comença a escriure poesia en català i des d’aleshores conrea aquest gènere de la literatura en les dues llengües. Al llarg dels anys han estat nombroses les seves col·laboracions amb la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera: presentació de tots els seus llibres publicats, recitals especials per homenatjar efemèrides literàries, com la de Miguel Hernández, participació en tallers de poesia per a infants, suport a les activitats de Sant Jordi i col·laboració amb el Club de lectura de la Biblioteca. L’any 2016 la Generalitat de Catalunya l’inclou en el projecte De Capçalera, el qual destaca autors per la seva qualitat literària i implicació amb el territori i les seves biblioteques.

 

A Abrera, José Luis Garcia Herrera forma part  del grup Versikàlia, dedicat a la divulgació de la poesia, entre altres disciplines culturals i artístiques, juntament amb el músic Luis Frontado i la il·lustradora Bárbara di Candia.

 

 

Felicitats José Luis García Herrera per aquest nou premi!

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies