Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/06/2024 | 13:33 h

2.145 alumnes han començat el curs 2021-2022 amb totes les mesures per la prevenció de la Covid-19

13/9/2021

Les nenes i els nens d'Abrera han tornat a les aules! Un total de 2.145 alumnes han començat, el dilluns 13 de setembre de 2021, el curs 2021-2022 als centres educatius del nostre municipi, amb totes les mesures per a la prevenció de la Covid-19.

 Des de l'Ajuntament hem reforçat la seguretat de les entrades i les sortides dels centres per facilitar el manteniment de les distàncies de seguretat i durant l'estiu hem organitzat el servei del transport escolar i hem dut a terme diverses tasques de manteniment als centres.


Amb somriures, nervis i moltes ganes de veure els companys i companyes, els i les escolars del nostre municipi han començat avui el curs 2021-2122, amb mesures higiènic-sanitàries per la prevenció i contenció de la Covid-19 Per centres, 433 nens i nenes han iniciat les classes a l'Escola Francesc Platón i Sartí; 427 a l'Escola Ernest Lluch; 218 a l'Escola Josefina Ibáñez i 679 a l'Institut Voltrera (ESO i Batxillerat). Aquesta tarda també començaran les classes 36 estudiants a l'Aula d'Adults i 190 a l'Escola Municipal de Música.

 

El divendres 3 de setembre, va començar l'activitat de les escoles bressol, amb un total de 162 alumnes a Abrera, 85 a la nostra Escola Bressol Municipal Món Petit, 25 a la Llar d'Infants privada Quitxalla i 52 a la Llar d'Infants privada Piu Piu, del Centre Logístic de Mercadona.

 

La jornada inicial del curs 2020-2021 ha transcorregut amb normalitat a tots els centres abrerencs. Recordem a les famílies la importància de seguir les indicacions dels centres i les mesures per la prevenció de la Covid-19: distància de seguretat als accessos dels centres, rentat de mans i mascareta.

 

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que des de l'Ajuntament "fem una valoració molt positiva després de visitar els centres, als quals hem pogut constatar amb els equips directius de les nostres escoles que s’estableix a mitjans d’aquest mes de setembre, com cada any, l’inici del curs escolar. Des de la regidora d’Educació s’ha fet una gran tasca de planificació i organització perquè avui ens trobem totes les aules preparades i  totes les escoles enllestides per començar el nou curs escolar. Com a alcalde vull encoratjar a tots els alumnes i les alumnes del municipi d’Abrera que tinguin un molt bon curs, a tots els professors i  les professores que tinguin moltíssima energia que de ben segur tirarem un gran projecte endavant".

 

 

La regidora d'Educació, Giulia Mirto, ha manifestat que "amb molta il·lusió un curs més avui hem viscut el primer dia d’escola després de les vacances d’estiu. Són 2.145 alumnes abrerencs que ha tornat a les aules o que ha començat un cicle escolar. La valoració del primer dia ha estat molt positiva, hem vist moltes ganes de retrobar-se amb els companys i companyes de classe i amb el professorat. I amb aquesta energia els desitgem que tinguin un molt bon curs!”.

 

"Un setembre més iniciem el desitjat curs escolar a Abrera, un curs escolar ple d’il·lusions, de retrobaments i de reptes educatius. Teniu al vostre abast la companyia de les vostres famílies, del personal docent i de tota la comunitat educativa per a assolir l’èxit personal i educatiu durant els propers mesos"

 

La directora de l'Escola Francesc Platón i Sartí, Sílvia Ros, ha explicat que "el primer dia la veritat que ha anat molt bé, els alumnes han entrat súper contents, les entrades han anat molt bé, hem mantingut les 5 que teníem al centre. Després l’equip directiu hem passat classe per classe per saludar i donar la benvinguda a totes les alumnes i tots els alumnes i tots estaven amb un somriure que malgrat la mascareta el veiem als ulls, i amb moltes granes i molta il·lusió de començar el nou curs. Mantenim les mesures Covid seguint les indicacions de Departament de Salut però amb l’experiència del curs passat i amb la il·lusió de continuar fen-t’ho".

 

La directora de l'Escola Ernest Lluch, Judith Gonell, ha comentat que "el primer dia de curs ha anat bé, hem rebut a tots els nenes i nenes i les seves famílies que els han portat, i ara tot just ens estem aclimatant a la nova aula, el nou tutor, estan a l’esbarjo, la veritat és que molt bé. Els nens es nota que ja sabien com han d’entrar a l’escola, el que es podia fer i ho han seguit a la perfecció. Mantenim mesures, al pati seguim amb els grups estables perquè es puguin treure la mascareta aquell que hi vulgui... el gel, la ventilació...l’únic que hem tret és el termòmetre. I a tirar endavant a veure si tot millora i en breu es poden vacunar els més petits, i podem continuar endavant i podem desplegar el nostre projecte al màxim".

 

I la directora de l'Escola Josefina Ibáñez, Consol Huerga, ha destacat que lìnici de curs ha estat "súper bé, súper positiu... tenim molt bones vibracions i amb un somriure total en tot moment o sigui que molt bé. Les famílies molt contentes creiem, i l’alumnat també, nosaltres de rebre’ls i suposo que ells de venir, així que perfecte. Un curs marcat per la Covid però no té res a veure com el vam començar l’any passat, l’hem començat més relaxats i és que ja portem un any d’experiència. L’hem començat amb les mateixes mesures de seguretat i ha anat molt bé el primer dia, que continuï".

 

 

Reforcem la seguretat

A més, des de l'Ajuntament hem doblat el servei de seguretat en els accessos a les escoles d'Abrera amb la nostra Policia Local per facilitar les entrades i sortides dels nens i nenes, que es realitzen de forma esgraonada com a mesura de prevenció de la Covid-19. També hem senyalitzat les voreres d'accessos als centres per garantir les distàncies de seguretat. Recordem a les famílies la importància de seguir les indicacions dels i les agents per garantir la seguretat viària i dels nens i les nenes.

 

Modificació dels horaris del transport escolar

Un curs més, des de l’Ajuntament d’Abrera subvencionem íntegrament el transport escolar pels nens i nenes i joves d'Abrera dels barris del nostre municipi juntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Les mesures preses per la prevenció del coronavirus han provocat diversos canvis en el funcionament dels centres, com la modificació dels horaris d'entrada i sortida, que han passat a ser esglaonats per evitar la concentració de l'alumnat.  Per aquest motiu, els horaris del transport escolar dels barris d'Abrera a l'Escola Francesc Platón i Sartí i l'Institut Voltrera s'han modificat. Des de l'Ajuntament d'Abrera fem difusió d'aquests horaris, que també trobareu a les diferents marquesines del bus escolar.

 

Subvencionem els llibres de text, el material auto editat i l'ordinador/tauleta

Des de l’Ajuntament d’Abrera subvencionem els llibres de text/material autoeditat, l’ordinador/tauleta digital i els continguts educatius digitals. L’ajut s’adreça a tot l’alumnat empadronat a Abrera i matriculat en centres educatius públics o concertats en qualsevol dels cursos d’ensenyament obligatori, des de P3 a 4t d’ESO. La subvenció per als llibres de text i el material autoeditat és del 50% del cost.

A més, en el marc de l’aposta dels centres educatius per a l’ús de les tecnologies a l’aula, concedim un ajut econòmic de 75 € per a l’adquisició de l’ordinador o la tauleta digital per als alumnes d’ESO, així com una subvenció del 50% del cost dels continguts educatius digitals. Igualment, per a l’alumnat matriculat en escoles d’educació especial, l’ajut és del 50% del cost del material didàctic.

 Per a aquelles famílies que compren els llibres de text a través de les AMPA dels centres públics d’Abrera, la subvenció ja s’aplica directament en el moment de la seva adquisició. En canvi, aquelles persones que ho facin a través d’un comerç o per qualsevol altre mitjà (a través del centre educatiu o AMPA, en el cas que l’escolarització sigui fora d’Abrera) han de sol·licitar l’ajut a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Abrera (OAC).

 

A causa de les mesures adoptades per la prevenció i contenció del coronavirus, des de l'Ajuntament d'Abrera continuem potenciant l'atenció telefònica i telemàtica als nostres veïns i veïnes. Les persones que necessitin assessorament de forma presencial poden demanar cita prèvia. Trobareu tota la informació fent clic aquí.

 

Treballem en l'adequació i millora dels centres

Aprofitant l’aturada de l’activitat habitual a les nostres escoles durant els mesos d’estiu, des de l’Ajuntament d’Abrera continuem executant diferents treballs per adequar i millorar els centres per aquest curs escolar 2020-2021. Trobareu tota la informació fent clic aquí.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera donem les gràcies a tot l'alumnat, als i les docents i treballadors i treballadores dels centres educatius per l'esforç realitzat entre totes i tots per començar un nou curs amb il·lusió i mesures per la prevenció i contenció del coronavirus

Trobareu tota la informació fent clic aquí.

 

Consulteu totes les notícies sobre l'inici del curs escolar 2021-2022 a Abrera fent clic aquí.

 

 

Desitgem a l'alumnat abrerenc un bon inici de curs!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies