Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 21/05/2024 | 21:29 h

Felicitem les dues empreses abrerenques que han estat premiades a l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord “Fem Xarxa, Fem Empresa”. Enhorabona!

L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc aquest dijous 17 de juny al migdia en format telemàtic. En aquesta edició s'havien presentat un total de 7 candidatures d'Abrera.

21/6/2021

L'empresa abrerenca Manipulados Karpak SL ha estat escollida com a “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” amb un premi dotat de 3.000 euros, i dins la mateixa categoria, la segona classificada ha estat l'empresa Jervis B Webb España SL, també d'Abrera, que ha obtingut un premi de 1.000 euros.

L’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord “Fem Xarxa, Fem Empresa" ha comptat amb un total de 73 candidatures procedents dels vuit municipis, entre elles 7 d'Abrera.  L’objectiu d'aquests guardons és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris/àries dels serveis d’atenció a emprenedors/es i alhora difondre la cultura emprenedora entre el nostre jovent. Des de l'Ajuntament d'Abrera felicitem les empreses abrerenques guanyadores i a totes les candiatures participants!


Aquest dijous 17 de juny al migdia s'ha celebrat en format telemàtic l'acte de lliurament dels premis de l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord “Fem Xarxa, Fem Empresa”, amb la participació de més d’un centenar de persones entre empreses candidates als premis, joves estudiants, alcaldes i representants polítics dels diferents municipis participants, jurat i personal tècnic. 

 

Des del nostre ajuntament han assistit el nostre alcalde, Jesús Naharro, que ha estat l'encarregat de lliurar el premi a la "Millor empresa davant la Covid-19", la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Mercats Municipals Guadalupe Marcos, i la cap del Departament de Promoció Econòmica Tamara Mendieta. Naharro ha felicitat l'organització "d'aquesta necessària trobada per incentivar les nostres empreses, perquè davant la crisi que estem patint, amb especial incís als nostres polígons industrials, hem d'impulsar la fàbrica d'idees que tenim a prop".

 

L'empresa abrerenca Manipulados Karpak SL, que es dedica a la distribució d’accessoris i recanvis d’automoció, serveis de manipulació, envasats, rent-a-car, flotes i distribuidor de Sanity System,  ha estat escollida com a primer premi a la “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” amb un premi dotat de 3.000 euros i una placa commemorativa.

 

Un guardó anunciat per l'alcalde abrerenc i que ha rebut el gerent de l'empresa abrerenca, Raúl Amigó qui ha fet la següent intervenció; "Moltes gràcies als alcaldes, a l'organitzaciói  als tècnics. Crec que  és un reconeixement a un esforç  continuat en el temps, un temps que ha estat difícil per a tothom i vull tenir un record per a tots aquells que han patit la desgràcia d'aquesta pandèmia en primera persona. També voldria transmetre un missatge d'optimisme per veure la llum al final del túnel. Això ens canviarà la manera de viure i animo a totes les institucions i ens oferirm per ajudar-les en la implementació dels protocols de prevenció d'una manera segura eficaç, ecològica i econòmicament sostenible".

 

Acte telemàtic de lliurament de premis de l'11è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord - Raúl Amigó Gerent Manipulados Karpak.jpg

 

Dins la mateixa categoria, la segona classificada ha estat l'empresa Jervis B Webb España SL , també d'Abrera, empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes "claus en mà" en sectors estratègics de la indústria, com l'automoció, farmacèutica, metal·lúrgica o manufacturera, que ha obtingut un premi de 1.000 euros i una placa commemorativa.

 

El gerent de Jervis B Webb, Daniele Valentini, ha rebut el premi anunciat per l'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera. Valentini ha fet el següent agraïment; "Agraeixo moltíssim a l'organització i als ajuntaments aquest premi i que valorin l'emprendoria de la peitta i la mitjana empresa, i amb aquests premi volem fer una donació a l'entitat Cáritas".

 

Acte telemàtic de lliurament de premis de l'11è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord - Daniele Valentini - Jervis B Webb.jpg

 

Podeu visualitzar l'acte telemàtic de lliurament de premis de l'11è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord i escoltar les valoracions als enllaços que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

El concurs l'hem impulsat des dels diferents departaments de Promoció Econòmica dels ajuntaments que hi participem, que som Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, i enguany ha comptat amb un total de 73 candidatures procedents dels vuit municipis del Baix Nord, de les quals 58 pertanyen a empreses i 15 a projectes de joves.

 

Del total, set candiatures corresponien a empreses i iniciatives abrerenques: 3 empreses optaven a la categoria de "Millor empresa creada a partir de l'any 2019", altres 3 a la de "Millor empresa reconvertida davant la Covid-19" i un projecte de l'alumnat de l'Institut Voltrera d'Abrera a la "Millor idea jove de negoci".

 

Categories renovades

En aquesta nova edició de l'11è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord s'han reformulat les categories per adaptar el concurs a la nova situació excepcional que estem vivint generada per la crisi sanitària de la Covid-19. A continuació us detallem quines són les aquestes categories i les candidatures abrerenques que s'hi han presentat:

 

“Millor empresa creada a partir de l’any 2019”

 • Mascotas King
 • Tentaciones
 • Dronadictos 

 

“Millor empresa reconvertida davant la Covid-19”

 • Jervis B Webb España SL
 • MCP Formación Onlin
 • Manipulados Karpak SL

 

“Millor idea jove de negoci”.    

 • "Lifned" d'Álex Triguero, l'Institut Voltrera

 

Podeu escoltes les entrevites realitzades des de Ràdio Abrera a totes les candidatures als enllaços que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Objectius de l'11è Concurs d'Iniciatives Empresarials

Amb la dinamització supramunicipal d’aquestes accions es pretén unir esforços amb l’objectiu de capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores, contribuint a la seva recuperació i consolidació arran d’aquesta situació excepcional que estem patint, a través d’aquest concurs, d’accions formatives, tallers, consultories i assessoraments, i també s’incideix en la transformació digital d’aquestes empreses per adaptar-se a la nova realitat.

 

Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels i les estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca.

 

Amb aquest concurs unim esforços per acompanyar les empreses i les persones emprenedores per a la seva recuperació i consolidació, i potenciem l'esperit emprenedor dels i les nostres joves

 

El concurs, busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals

 

Categories i premis

En aquesta nova edició dels premis s'han proposat tres categories diferents que detallem a continuació:

 • MILLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2019. Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.
 • MILLOR EMPRESA RECONVERTIDA DAVANT LA COVID-19.Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.  
 • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI. Premi de 2.250 € (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants de la següent manera):


                                 Centres d’ensenyament           Alumnes participants
Primer classificat                       250 €                                      750 €
Segon classificat                       250 €                                      500 €
Tercer classificat                       250 €                                      250 €
 

A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari gratuït del Baix Llobregat Nord). En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria. Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

 

 • MILLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2019: Es valorarà l'originalitat de la idea de negoci, la utilització d’elements innovadors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
 • MILLOR EMPRESA RECONVERTIDA DAVANT LA COVID-19: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, les accions realitzades per a l’adaptació dels seus productes i/o serveis  a la nova situació de mercat, tenint en compte la utilització d’elements innovadors i diferencials de la competència, les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
 • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI: Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logo de l’empresa i la viabilitat tècnica.

Requisits per participar-hi

Podien participar-hi aquelles empreses amb el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. S’excloien expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública.

Tampoc podeien participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors del concurs.           

   

Assessorament als serveis municipals

Els Centres Locals de Serveis a les Empreses han revisat la documentació presentada per registre i els tècnics/ques assessors/res de cadascuna de les entitats organitzadores han pogut orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte.

 

En el cas del nostre ajuntament, les empreses i emprenedors/res podien adreçar-se directament al Departament de Promoció Econòmica, ubicat a la primera planta del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20), trucar al T. 93 770 01 02 en horari d’atenció a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9h a 14h i dimecres 16.30h a 19h o per correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat  

 

Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”          
El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.  

         
Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

 

CARTELL 2021

 

TRIPTIC CONCURS 2021_ok_Página_1.jpg

TRIPTIC CONCURS 2021_ok_Página_2.jpg

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera felicitem a les nostres empreses, als emprenedors i emprenedores i a l'alumnat de l'Institut Voltrera que ha participat a l'11è Concurs d'Iniciatives Empresarials del Baix LLobregat Nord, en especial a les dues empreses guanyadores! Enhorabona!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies