Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 14/07/2024 | 08:14 h

Tot a punt per gaudir de la xerrada del corredor Àlex Roca i la Cursa Abrera Corre D9 2021 aquest cap de setmana!

5/6/2021

Abrera amb l'esport! L'Abrera Corre D9, un dels esdeveniments esportius més destacats del nostre municipi, tornarà a celebrar-se enguany el diumenge 6 de juny, adaptada a la situació sanitària actual, després que l'any passat la pandèmia de la Covid-19 no va permetre la seva realització. Des de l'Ajuntament d'Abrera estem treballant amb el Club d'Atletisme del nostre municipi amb il·lusió en l'organització de la dotzena edició de la cursa popular abrerenca per poder oferir un esdeveniment esportiu segur, amb totes les garanties sanitàries. La xerrada prèvia a la Cursa Abrera Corre D9 2021, amb l'esportista Àlex Roca, tindrà lloc el proper dissabte 5 de juny a les 17.30 h a la Sala Municipal (ps. de telefònica, s/n). Ja podeu fer les vostres inscripcions per assistir a l'esdeveniment en l'enllaç que trobareu seguidament.

Ja ho tenim tot a punt per gaudir, un any més, d'una de les fites esportives més important del nostre calendari: la Cursa Abrera Corre D9! Enguany comptarem amb l'assistència i participació del corredor Àlex Roca, figura destacada de l'esport inclusiu, ja que compta amb una llarga trajectòria esportiva, tot i els efectes d'una paràlisi cerebral que va patir quan només tenia 6 mesos de vida i que li va comportar un grau de disfuncionalitat del 75%. 

 

En aquest sentit, el proper dissabte 5 de juny a les 17.30 h a la Sala Municipal d'Abrera, Roca farà una xerrada per escalfar motors per la cursa de l'endemà. A causa de les mesures preses entorn la Covid-19, l'aforament a la xerrada serà limitat i l'entrada al recinte es farà de manera esglaonada i seguint les pautes i mesures higiènic-sanitàries establertes per garantir la seguretat de totes i tots els i les assistents: ús de gel hidroalcohòlic, distàncies de seguretat entre persones i ús obligatori de mascaretes.

 

 El president del Club d'Atletisme d'Abrera, José Antonio Fernández, explica com serà aquesta xerrada, així com qui és l'Àlex Roca: "dissabte rebrem a l'Àlex Roca, un jove amb una discapacitat que realitza curses i altres tipus d'activitats, de fet aquests dies està fent amb una bicicleta tàndem conjuntament amb el Valentí Sanjuan, la ruta Barcelona-Madrid per portar la torxa Olímpica al Comitè Olímpic Espanyol pels esportistes que aniran a Tòquio."

 

 • Podeu fer les vostres inscripcions per assistir a l'esdeveniment amb l'Àlex Roca, fent clic aquí

 

Aquest any, Abrera Corre D9!

Des de l'Ajuntament d'Abrera treballem per celebrar la cursa Abrera Corre D9 el diumenge 6 de juny, amb un circuit pels carrers del nostre nucli urbà de 5 km, amb algunes limitacions com un màxim de 300 corredors i corredores adults/tes. Trobareu tota la informació fent clic aquí.

 

El president del Club Atletisme d'Abrera, José Antonio Fernández, ha explicat que "enguany, a causa de la situació que vivim, hi haurà una cursa única de 5 km, i no durem a terme les curses infantils ni la clàssica de 10 km". Fernández també ha destacat que es compliran amb totes les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries, com ara "sortides esglaonades, distància de seguretat entre participants, i ús de mascareta abans de la sortida i a l'arribada a meta".

 • Podeu formalitzar la inscripció a la 12a Cursa Popular Abrera Corre D9 del Club Atletisme d'Abrera del  diumenge 6 de juny fent clic aquí.
 • Podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del 27/05/21 amb el president del Club Atletisme d'Abrera, José Antonio Fernández, fent clic aquí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

Sortides esglaonades

Amb un recorregut de 5 quilòmetres, la cursa començarà i finalitzarà al Parc de Can Morral. Començarà a les 9.00 h i es faran sortides esglaonades en grups de 20 persones cada 20 segons. La durada prevista és d'una hora i finalitzarà cap a les 10.00 h.

 

 • Recorregut de la cursa: carrer de Federico Garcia Lorca, carrer d'Esparreguera, camí del Riu, carrer del Faig, avinguda de Sant Hilari, carrer de Miraflors, carrer de la Florida, passeig de l'Església, passeig de l'Estació, carrer de Pallejà, avinguda de Sant Hilari, passeig de l'Estació, carrer d'Antoni Gaudí.

 

Afectació del trànsit: desviaments alternatius i sortides de vehicles

 • Accés al barri de Can Morral, de Sant Hilari i a les zones esportives del Pavelló Esportiu Municipal i del Camp de Futbol:
  • El passeig de l'Església quedarà tancat al trànsit pel pas de la cursa de les 09:15 h fins les 09:45 h aprox.
  • Per accedir al barri de Can Morral, al barri de Sant Hilari per l’accés de camí del Riu o a la zona esportiva caldrà fer-ho per la plaça de Rafael Casanova, direcció passeig de Estació.

 • Accés al barri de Sant Hilari
  • L'accés al barri de Sant Hilari es realitzarà per la rotonda de Camí del Riu (cementiri nou), s'habilitarà el carril exterior.
  • No es podrà accedir al barri durant uns 10 minuts (de les 09.05 h a les 09:15 h aprox.). Només es podrà sortir pel carril habilitat amb cons per la nostra Policia Local.

 • Zona de la rotonda del Camp de Futbol
  • La zona de la rotonda del Camp de Futbol Municipal quedarà tallada uns 30 minuts (des de les 09.10h fins les 09.40 aprox.), quedant l’accés de camí del Riu com a pas alternatiu.

 • Sortida del barri Can Morral
  • La sortida del barri de Can Morral es farà per la travessera de Can Morral amb el carrer Federico Garcia Lorca, una vegada tots els participants hagin passat per aquest punt (de les 09:00 h a les 09:10 h aprox).  Des de Federico Garcia Lorca, es realitzarà la sortida pel carrer de Pablo Picasso per la plaça d'Anselm Clavé fins la plaça de Rafael Casanova. 

 • Entrada al barri La Florida
  • Els vehicles podran accedir al barri pel carrer de La Florida pel seu carril natural.

 • Sortida del barri La Florida

Propostes ben planificades i segures

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que "volem posar a l'abast de la ciutadania tot un ventall cultural i de l'esport, amb una visió garantista respecte a les mesures sanitàries actuals, amb un redisseny i readaptació de les activitats i els espais d'oci perquè la ciutadania d'Abrera gaudeixi del seu lleure i de la pràctica de l'esport, amb propostes ben planificades i segures".

 

La pandèmia de la Covid-19 ha canviat els nostres hàbits, en el treball, en el carrer, a l'hora de trobar-nos i relacionar-nos amb familiars i amics, a l'hora de fer activitats... Davant d'aquesta situació, Naharro assegura que "hem d'encara-ho amb molta prudència, però també amb optimisme, i hem de continuar complint les normatives que des de les autoritats sanitàries ens indiquen".

 

Agraïment per l'esforç i la implicació

Des de l'Ajuntament d'Abrera volem agrair al Club d'Atletisme d'Abrera l'esforç que realitza dia a dia perquè, des de la seguretat i la responsabilitat, el nostre municipi tingui cada cop més color, més sentiment, més proximitat i més emoció.

 

Per això els fem arribar el nostre més sincer agraïment perquè, totes i tots plegats/des treballem per afrontar nou reptes, com el que suposa el redisseny de la 12a Cursa Abrera Corre D9.

 

Abrera amb l'esport! Impulsem Abrera! Totes i tots hi sumem!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies