Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 08/12/2023 | 14:41 h
 • Ajuts al pagament del lloguer

Últims dies per sol·licitar els ajuts en matèria de lloguer per les famílies abrerenques

Fins el divendres 4 de juny es poden tramitar aquests ajuts de subvencions

25/5/2021

Per les veïnes i veïns d'Abrera que necessitin assessorament per demanar ajuts pel pagament del lloguer d'habitatges, al nostre Ajuntament poden demanar cita prèvia per concertar una entrevistes presencial a càrrec d'un/a responsable del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Des de l'Ajuntament també fem difusió de la convocatòria de subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) en relació amb el pagament del lloguer per a la població en general que estarà oberta fins al divendres 4 de juny. L'objectiu d'aquests ajuts és facilitar a la nostra gent gran l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer.

Des del Servei d'Acció Social de l'Ajuntament d'Abrera continuem ajudant a les famílies del nostre municipi que més ho necessiten i per aquest motiu, us informem que fins el proper divendres 4 de juny, es pot sol·licitar l'ajut de subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) en relació amb el pagament del lloguer per a la població en general. Amb aquesta convocatòria, des de l'Ajuntament d'Abrera hem posat a l'abast de la ciutadania abrerenca el servei d'atenció presencial en matèria de lloguer,  que consisteix en diferents entrevistes amb les persones interessades:

 

Totes les reunions es duen a terme en un període de 30 minuts i es faran en horari de 9 h a 14 h, els dilluns i els dimecres de 9 h a 14 h des del passat dilluns 26 d'abril i fins al divendres 4 de juny a la seu del departament de Territori de l'Ajuntament d'Abrera (c. Lluís Companys, 8 1er pis).

 

 • Per demanar cita prèvia, truqueu si us plau al T. 93 770 03 25.

 

Recordem que per qüestions relacionades amb Habitatge, des del Consell Comarcal s'ha habilitat l'adreça electrònica específica habitatge@elbaixllobregat.cat. D'altra banda, també s'ha habilitat específicament per qüestions d'habitatge el telèfon 93 557 24 24.

 

Convocatòria d'ajuts al pagament del lloguer per a la població en general

El dimarts 27 d'abril passat es va obrir la convocatòria pels ajuts per al pagament del lloguer per a la població en general. Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.  Podeu consultar les bases, publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), RESOLUCIÓ TES/985/2021, de 7 d'abril fent clic aquí.

 

La subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual o bé del 40%, en funció de l’esforç que representi pagar-lo. Per determinar-ne la quantia, es tindrà en compte l'import del rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud. El límit per als habitatges de la demarcació de Barcelona és de 800 euros mensuals.

 

El termini de presentació de sol·licitud s'allarga fins al divendres 4 de juny de 2021. 

 

Atenció personalitzada amb cita prèvia a Serveis Socials

Des de l'Ajuntament d'Abrera continuem prioritzant l'atenció telefònica a la ciutadania i els tràmits virtuals. Per aquest motiu tenim habilitada l'atenció presencial amb cita prèvia a Serveis Socials (c. Major,3) per les persones que contactin per primera vegada amb el servei i necessitin assessorament, informació o realitzar qualsevol tràmit.

 

Amb la cita prèvia, hem millorat l'atenció personalitzada a la ciutadania amb totes les mesures higiènic-sanitàries preses per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 • Cita prèvia a Serveis Socials: truqueu al telèfon 93 770 29 11  en el nostre horari habitual, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, i els dimarts i dimecres també de 16.30 h a 19 h
 • Podeu enviar un mail a serveissocials@abrera.cat

 

Des de l'inici de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, des del Departament de Serveis Socials treballem per fer arribar els serveis socials bàsics a tota la ciutadania. Cal sol·licitar cita prèvia sempre, tant per gestionar un tràmitsol·licitar una informació, o ser atès per alguna de les tècniques de l’equip bàsic.

 

Hem de continuar contribuint a mantenir la distància social i entre les persones, per aquest motiu, al servei d’acció social hem anul·lat l’espai de sala d’espera, només s’atén en les sales que permeten garantir la distància entre persones, amb mampara de protecció i disposen de ventilació natural. Sol·licitant cita prèvia entre tots i totes fem que el Servei d’acció social encara sigui més segur.

 

A Abrera, les persones són primer! 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 •  Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies