Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 14/06/2024 | 02:48 h
 • distància social

ACTUALITZACIÓ. Dimarts 25 de maig. Continua la flexibilització de mesures per a la prevenció i contenció de la Covid-19

25/5/2021

Aquesta setmana han entrat en vigor noves mesures anti Covid-19 a Catalunya, com l'ampliació de l’horari de la restauració de les 6 h fins a les 24 h, amb taules que podran ser de 6 comensals. Altres novetats són l'ampliació de les reunions i trobades socials de no convivents de 6 a 10 persones com a màxim i l'augment dels aforaments, en teatres i cinemes fins al 70%, i en comerços i universitats al 50%. Des de l'Ajuntament d'Abrera recordem la importància d'extremar les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió del virus: ús obligatori de mascareta, rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i ventilació d'espais.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/1561/2021, de 20 de maig, per la qual es dóna publicitat a la Interlocutòria dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el recurs contenciós administratiu interposat pel Gremi de Restauració de Barcelona. Podeu consultar-la fent clic aquí.

 

Els establiments de restauració poden des del dijous 20 de maig:

 • Obrir fins a les 24 hores.
 • Ampliar l'aforament interior fins al 50% de l'autoritzat.
 • Ampliar a sis el nombre de comensals per taula, o a més si es tracta de persones pertanyents a la mateixa unitat de convivència
 • Restablir el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres.

 

I amb data divendres 21 de maig de 2021, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la  RESOLUCIÓ SLT/1561/2021, de 20 de maig, per la qual es dona publicitat a la Interlocutòria de 20 de maigde 2020, dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya(Secció Tercera - Sala de Discòrdia) en el recurs contenciós administratiu núm. 204/2021 (recurs de Sala1656/2021), interposat pel Gremi de Restauració de Barcelona.

 • Podeu llegir la RESOLUCIÓ SLT/1561/2021, de 20 de maig de 2021  fent clic aquí

 

 

Consulteu totes les mesures de prevenció i contenció del Coronavirus que estaran vigents fins a les 24 h del diumenge 6 de juny:

 

Mobilitat

 • Es recomana que els desplaçaments fora del domicili, així com la circulació per les vies d'ús públic, es limitin en la mesura del que sigui possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents.
   

Activitats socials

 • Limitació és de 10 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents.
  No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
   

Empreses

 • S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.
 • Congressos, convencions, i activitats assimilables amb al 50% d’aforament amb un màxim de 1.000 persones en espais tancats i 3.000 a l’exterior o amb ventilació reforçada.

 

Restauració

 • Terrasses: obertes de 06 h a 24 h amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
 • Interiors: oberts de 06 h a 24 h amb el 50% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
 • Consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres.

 
Activitats culturals

 • Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 70% de l’aforament i un màxim de 1.000 persones, o de 3.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.
 • Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

 
Comerç i centres comercials

 • 50% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat. Horari general fins a les 22 h, excepte les botigues de convivència i establiments comercials annexos a gasolineres que poden obrir fins a les 23 h.
   

Esport

 • Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 50%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors.
 • Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d’assistents sempre amb seient preassignat, amb un topall de 1.000 persones a l’interior o 3.000 a l’exterior o amb ventilació reforçada.

 
Activitats recreatives

 • Equipaments cívics: permeses activitats per a majors de 60 anys amb un màxim del 50% de l’aforament autoritzat si s’acredita que els espais i locals compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.
 • Oberts: Fires i parcs d’atraccions: represa d’activitat amb un aforament màxim del 30% sobre la superfície autoritzada.
 • Parcs infantils amb un aforament del 50%.
 • Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 30% amb restauració.

 

Universitats i escoles

 • Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 50% de l’alumnat de cada universitat.
 • Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària, infantil i ensenyaments de règim especial reglats: presencialitat plena.
 • Formació no reglada i educació en el lleure: Presencialitat fins a 10 persones.
 • Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).
 • Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació.

 

Missatge de responsabilitat
El nostre alcalde Jesús Naharro, ha destacat que "ens hem de quedar amb aquests tres ítems: mascareta, distància de seguretat i higiene de mans (amb el gel hidroalcohòlic o sabó). És molt important tenir aquests paràmetres molt clars encara que sortim al carrer. Hem de mantenir aquestes mesures de distància, hem de mantenir aquestes mesures higièniques i hem de mantenir sempre la mascareta. Hem de mantenir aquests paràmetres perquè són els millors elements de la contenció de la propagació d’aquest virus”.

 

L'alcalde també ha agraït a les veïnes i veïns d'Abrera l'esforç realitzat els darrers mesos: “Voldria agrair a tots i totes la ciutadania abrerenca, a tota la població, a tots els professionals, a tots els joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobre tot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisis sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els/les veïns/nes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem”. 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem extremar les mesures d'autoprotecció per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies