Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 22/02/2024 | 06:22 h
 • Dia Mundial de la Dansa
 • Celebrem el Dia Mundial de la Dansa amb una masterclass gratuïta el proper dijous 29 d'abril

Abrera Cultura! Celebrem el Dia Mundial de la Dansa amb classes gratuïtes avui dijous 29 d'abril

29/4/2021

Abrera, és cultura! Avui dijous 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa i des de l'Ajuntament d'Abrera, en col·laboració amb les entitats culturals del nostre municipi Juventudes Rocieras, Pas a pas i Vive y Baila, oferirem classes gratuïtes per a totes aquells persones que vulguin iniciar-se en les disciplines artístiques que imparteixen. Des de l'Ajuntament d'Abrera oferim a la ciutadania una programació cultural adaptada a la situació sanitària actual, amb totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.

 La celebració del Dia Mundial de la Dansa al nostre municipi neix de la voluntad de les entitats abrerenques per a oferir sessions obertes amb l'objectiu d'apropar la dansa a la ciutadania. Els horaris seran els següents:

 • Juventudes Rocieras oferirà una classe de Rumba de 19 h a 20 h al seu local situat al Passeig de l'Església, 18.
 • L'Associació Pas a Pas realitzarà dues sessions de ball de saló a les 18.15 h i a les 19.30 h al Gimnàs Municipal situat al costat de l'Escola Francesc Platón Sartí  (c. de Salvador Espriu, 3).
 • Vive y Baila vol que tothom que hi vulgui pugui sumar-se a les classes de Zumba a les 10.10 h al Frontó del Centre Aquàtic Municipal (c. Passeig de l'Estació, 24), a les 15.10 h a la pista del Pavelló Poliesportiu Municipal (Passeig de l'Estació, 22) i a les 20 h al pati de l'Escola Josefina Ibáñez (c. Esparreguera, 3).
 • Podeu fer la vostra inscripció per participar en les activitats del Dia Mundial de l Dansa fent clic aquí
 
Les places són limitades en funció dels equipaments on s'imparteixen les classes. Un cop inscrits, en cas de no poder assitir-hi, preguem que realitzeu la devolució de la inscripció.

 

Si teniu cap dubte o incidència a l'hora d'adquirir la vostra entrada, podeu adreçar-vos per mail a actespublics@abrera.cat indicant el vostre D.N.I., nom i cognoms, telèfon de contacte i les reserves que es volen realitzar.

 

A l'entrada del recinte, caldrà presentar l'entrada en format digital o en paper mitjançant un codi QR que haureu rebut adjunt al correu. En tot moment, serà obligatori l'ús de mascareta, l'ús de gel hidroalcohòlic, i s'haurà de respectar la distància de seguretat entre persones.

 

Dia de festa per conèixer i celebrar la dansa

Víctor Edo, de l'Associació Cultural Pas a Pas de Balls de Saló i Caribenys, ha explicat que  “el dia internacional de la Dansa es va establir per la UNESCO i a iniciativa del Comité Internacional de la Dansa. Es va escollir en commemoració del naixement d’en Georges Noverre que va ser un estudiós, mestre i innovador d’aquest art. El dia 29 d’abril és escollit perquè la gent que ens dediquem, que ens agrada i que gaudim  amb el ball, organitzem activitats dirigides a una audiència fora de l’habitual. És un dia de festa que se celebra en tot el món, mitjançant conferències, assajos, classes obertes, balls, difusió per mitjà de ràdio“.

“Des de l’Associació Cultural Pas a Pas de Balls de Saló i Caribenys, volem que aquest dia 29, sigui per la participació dels habitants d’Abrera, per celebrar el dia de la dansa. Per donar a conèixer la pràctica d’un esport que, normalment, es fa en parella. Fomenta la responsabilitat, la metodologia, convivència i disciplina. Sense oblidar l’aspecte social del ball (augmenta les relacions socials i és un bon mètode per fer exercici per les persones de les tercera edat). Des de Pas a Pas animem a la nostra gent que vinguin a la jornada  de portes obertes el dia 29 d’abril, estem segurs que us agradarà”.

 

Ballar i gaudir de la dansa

Raquel López, de Vive y Baila, ha destacat que cCelebrem un any més el dia internacional de la dansa. Aquest any serà diferent però hem de continuar ballant i gaudint. I és un dia important per recalcar que ballar té molts beneficis, no només físics, si no també mentals (coordinació, memòria) i ja estem veient lo important que és. Necessitem desconnectar, ballar, cantar, fer un reset i carregar-nos d’energia. A Abrera sempre tenim moltes ganes de ballar i totes les activitats que s’organitzen al respecte tenen sempre molt bona rebuda. Us animeu a que vingueu dijous, passareu segur una molt bona estona. Molt bon dia de la Dansa a tots/es".

 

Llenguatge universal

Patricia Malo, de l'entitat cultural Joventudes Rocieras ha agraït la celebració del Dia de la Dansa al nostre municipi. "Gracias de antemano por dejarnos manifestar a las entidades lo que para nosotros es el Dia Internacional de la Danza. La danza es un lenguaje universal, un signo oscuro, realmente, porque no hay una verdad en ella, un devenir constante de un significado, si no que podemos entender muchos conceptos. La danza nos transporta. Vemos detrás un estudio muy complejo de forma y movimiento, de dinamismo, expresión, creatividad... A lo largo de la historia ha sido algo marginado, muy apartado, aunque sin embargo ha estado en nuestro día  a día".

"Representamos un conjunto de la evolución de la danza. Sigamos transmitiendo, expresando y estudiando la danza, porque es algo maravilloso, es infinita. Feliz día Internacional de la Danza. Juventudes Rocieras celebrará jornadas de puertas abiertas por el Día Internacional de la Danza con acceso a clases gratuitas. des del lunes 26 de abril al  viernes 7 de mayo. Pueden llamar al T. 618618494 para informarse de horarios.

 

Podeu escoltar les valoracions del Dia de la Dansa de les entitats abrerenques Juventudes Rocieras, Pas a Pas i Vive y Baila a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Cultura segura

A causa de l'estat d'excepcionalitat que estem vivint per les mesures preses per la prevenció i contenció del Coronavirus, des de l'Ajuntament d'Abrera posem totes les energies per poder oferir activitats i espectacles segurs seguint el protocols sanitaris amb totes les mesures higiènic-sanitàries pertinents, amb control d'aforament en espais ventilats, prèvia reserva o compra de les entrades en aquesta pàgina web, entrades i sortides esgraonades, ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic i distàncies de seguretat.

 

Des de l'Ajuntament Abrera, agraïm la participació i iniciativa de les entitats que en moments tan díficils, segueixen oferint a la ciutadania activitats que fomenten la cultura i hàbits saludables.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies