Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 14:46 h

L'alumnat de l’Escola Francesc Platón i Sartí coneix el passat d’Abrera amb les visites culturals pel nucli antic

8/4/2021

El servei de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica de l’Ajuntament va organitzar els passats dimarts 23, dijous 25 i divendres 26 de març unes visites pel patrimoni històric i monumental del nucli antic d’Abrera amb els alumnes de tercer, quart i cinquè curs de primària de l’Escola Francesc Platón i Sartí. El tècnic municipal i historiador Gerard Bidegain va ser el guia dels alumnes i professors de l’escola, que van poder conèixer de primera mà la història dels antics carrers de la Font, Major i Nou, de la Creu de terme, dels safareigs públics del carrer de la Font, el temple romànic de Sant Pere, el Cementiri Vell i l’Estació dels Ferrocarrils Catalans, entre d’altres.

Els grups també van poder gaudir de les explicacions dels arqueòlegs Imma Mesas i Francesc Tuset (Universitat de Barcelona), que els van apropar la història remota del jaciment arqueològic de Sant Hilari i les restes de les termes romanes que s’hi estan excavant actualment. A més, els alumnes de l’escola van tenir ocasió de visitar a la Casa de Cultura l’exposició "Calendari festiu de l’Abrera agrària", organitzada per l’Arxiu Històric Municipal d’Abrera i el servei de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, així com una mostra de la col·lecció de porrons del Sr. Àngel Torrents, cedida l’any passat per la seva família al nostre municipi. Els alumnes i el professorat van poder comptar amb un plànol didàctic dels punts a visitar elaborat per l’Ajuntament d’Abrera i que va contribuir a ubicar els diferents elements patrimonials visitats.

Des de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica es valoren molt positivament aquestes visites, que van incentivar l’interès dels abrerencs i abrerenques del futur en el patrimoni i el passat de la seva vila. En aquest sentit, el Servei recorda als centres educatius de la vila que poden comptar amb nosaltres per obtenir un recull d’eines i recursos per continuar treballant el patrimoni, així com recordar-los que poden sol·licitar les exposicions dels porrons o del “Calendari Festiu de l’Abrera agrària per exposar al seu centre.” Per a qualsevol consulta o dubte la comunitat educativa es pot adreçar al correu electrònic bidegainfg@abrera.cat del tècnic Gerard Bidegain.

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, assegura queun dels objectius que perseguim des de la Regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica és aquest, poder oferir a la comunitat educativa un seguit de recursos perquè puguin incorporar l'educació del patrimoni històric, cultural i natural que tenim al municipi com una eina d'aprenentatge més per a tot l’alumnat d’Abrera. Amb aquestes visites per la vila d’Abrera que han fet diversos grups de l’Escola Francesc Paltón i Sartí, hem pogut ensenyar-los els diferents valors que aporta el patrimoni local per tal de conèixer les seves arrels culturals i han pogut sentir la preocupació per la conservació i el respecte cap al monument més proper. Esperem poder realitzar més visites i des d’aquí informar a tots els centres educatius que restem a la vostra disposició per tal que seguiu gaudint del patrimoni abrerenc”.

Paral·lelament, des del Servei d’Educació de l’Ajuntament d’Abrera valoren aquestes sortides com una oportunitat més de conèixer el territori abrerenc. Per la situació de pandèmia que estem vivint les escoles abrerenques estan aprofitant per conèixer el territori amb totes les mesures de seguretat.” La regidora d’Educació, Giulia Mirto, exposa que des de l’Ajuntament valorem molt positivament l'oportunitat de poder acompanyar les escoles en els seus projectes, posant a la seva disponibilitat i a la de l’alumnat els recursos de l’Ajuntament que els puguin ser de servei. Seguirem treballant conjuntament amb les escoles i els centres educatius que es troben al nostre municipi en benefici del nostre alumnat de manera acurada a cada etapa escolar.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies