Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 23/06/2024 | 12:28 h

Durant el mes d'abril, rebem l'alumnat de 5è de primària de les escoles abrerenques, que estan treballant la cultura emprenedora dins el programa CuEmE

Aquest matí hem rebut la visita de l'alumnat de 5è C de l'Escola Francesc Platón i Sartí

6/4/2021

El nostre alcalde, Jesús Naharro, i les regidores i tècniques del Servei d’Educació i el Servei de Promoció Econòmica han rebut aquest matí a l'Ajuntament (Pl. de la Constitució, 1) a l'alumnat de la classe 5è C de l'Escola Francesc Platón i Sartí, que participa en el projecte ‘Cultura emprenedora a l'escola’ (CuEmE). Aquest programa serveix per treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria a 5è de primària. Durant el curs escolar, l'escola i l'alumnat que hi participa creen i gestionen una cooperativa. La visita s'ha realitzat seguint totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. Durant el mes d'abril rebrem a l'Ajuntament els diferents grups escolars abrerencs.

Lliurament del NIF de la cooperativa

L'alcalde i les regidores han lliurat a l'alumnat el NIF de la cooperativa a l'alumnat de 5è C de l'Escola Francesc Platón i Sartí, que ha visitat l'Ajuntament acompanyat pel seu tutor i la cap d'estudis del centre. Amb aquest NIF, els nens i nenes poden tirar endavant els seus projectes de cultura emprenedora.

La regidora d'Educació, Giulia Mirto, ha destacat que des de l'Ajuntament estem “molt contents i contentes de rebre l’alumnat de cinquè de les cooperatives de l’Escola Platón i Sartí. Avui ha vingut uns dels grups, en els propers dies aniran venint els altres grups.  Ens han explicat en què consisteix aquest projecte en el qual han estat treballant, en què consisteix el producte que han elaborat. Estem molt contents amb aquest projecte, perquè els nens i nenes aprenen a desenvolupar, mitjançant una cooperativa, el que és una iniciativa empresarial. Des del punt de vista pedagògic és molt interessant perquè totes i tots poden explicar la seva visió, decideixen entre totes i tots i van des de l’inici del procés fins al final. Molt agraïts que vinguin i ens ho expliquin, avui els hi hem entregat el NIF de l’empresa. Sobretot vull destacar que són nens i nenes molt implicats amb la comunitat que els envolta perquè el 50% dels beneficis que obtindran com a empresa es destinaran a projectes solidaris. Això, des del punt de vista pedagògic, també és important, el fet que no només pensis en el seu benefici propi sinó també en el benefici col·lectiu. Des d’aquí també vull agrair tant a l’equip docent, que ho fa possible, com als nens i nenes que ho fan. L’Ajuntament és casa seva i estem disponibles per tot el que necessitin.”

 

Entrevistes a Ràdio Abrera

Des de l'Ajuntament d'Abrera fem difusió dels diferents projectes emprenedors als canals de comunicació municipals. A Ràdio Abrera podreu escoltar a l'espai l'Entrevista del Dia durant aquest mes d'abril, als nens i nenes emprenedors que participen en el projecte. Seguiu l'emissora municipal al 107.9 de la FM, a l'espai web radioabrera.cat i a l'aplicació per a dispositius mòbils Ràdio Abrera. Preneu nota de les dates d'emissió!

 • 5è C: Divendres 09/04/21 a les 14.04h
 • 5è B: Divendres 16/04/21 a les 14.04h
 • 5è D: Dimarts 20/04/21 a les 14.04h
 • 5è A: Dimarts 27/04/21 a les 14.04h

Visita dels "equips directius"

El dijous 28 de gener una representació dels “equips directius” de les quatre cooperatives que estan en marxa, van visitar l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament  i van sol·licitar el NIF de la seva empresa. L'alcalde, Jesús Naharro, les regidores i tècniques del Servei d’Educació i el Servei de Promoció Econòmica, que promouen la iniciativa, i del Servei d’Atenció Ciutadana van donar la benvinguda a cinc alumnes, el Sami, la Noa, l’Anna, l’Aitor i la Lucía, i al Dani, un dels seus tutorsTothom molt il•lusionat i amb ganes de compartir les ganes de tirar endavant els seus projectes de cultura emprenedora! 

 

Amb aquesta iniciativa les nenes i nens de les escoles d'Abrera que hi participen podran adquirir competències que potenciaran la seva creativitat, el treball en equip, la comunicació i la imaginació, entre d'altres. Aquestes competències que desenvolupin els hi servirà per millorar els seus resultats educatius i adquirir l'experiència vivencial del procés de creació d'una cooperativa, des del disseny de la imatge fins a la venda del producte.

Les fases de creació d'una cooperativa

El procés per realitzar aquesta cooperativa passa per diverses fases:

 • Constitució de la cooperativa
 • Disseny de la imatge corporativa i dels productes escollits per vendre'ls
 • Càlcul dels costos per trobar la manera de finançar-los
 • Elaboració dels productes
 • Finalment, part dels beneficis obtinguts els destinen a projectes socials

 

Col·laboració de les famílies
Les famílies també hi poden participar en aquest procés creatiu de la cooperativa de diverses maneres:

 • Compartint coneixements que els hi puguin servir en el procés de creació de la cooperativa
 • Potenciant a casa les habilitats i actituds que es necessiten
 • Donant suport i acompanyament
 • Adquirint els productes

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies