Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 21/05/2024 | 13:38 h

El Ple del Consell Comarcal aprova una declaració institucional per impulsar la inversió estratègica al sector de l’automoció per a la fabricació de bateries elèctriques al Baix Llobregat

Des d'Abrera defensem que qualsevol implantació industrial s'ha de fer amb inteligència, respecte i visió i construcció de futur

25/3/2021

Davant la decisió anunciada de creació d’un consorci público-privat amb la participació del Govern d’Espanya, Seat, Volkswagen i Iberdrola, el Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat celebrat aquest dilluns 22 de març, al que va assistir el nostre alcalde i conseller de Política Territorial, Jesús Naharro, ha aprovat una declaració institucional per impulsar la inversió estratègica al sector de l’automoció per a la fabricació de bateries elèctriques a la comarca. El text va ser aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques representades al Consell.

La declaració institucional posa l’accent en què la construcció del futur empresarial de la comarca s'ha de dissenyar com a model eco-sostenible de futur, generador d'oportunitats i pol d'atracció de nou talent. I aquesta implantació haurà de fer-se amb el consens i vinculació del territori.

 

En aquesta línia l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ja apuntava fa uns dies en declaracions a la nostra emissora municipal Ràdio Abrera, que "tot el que succeeixi entorn la implantació d'aquesta planta s'ha de plantejar de manera intel·ligent". Naharro destacata que el projecte es troba encara "en una fase embrionària i no podem avançar-nos als projectes".

 

El que sí que ha assegurat el nostre alcalde és que les prioritats d'Abrera "són el recolzament a aquesta implantació amb total suport al medi natural, i totes les implantacions industrials que hi vinguin s'han fer amb inteligència, respecte i visió i construcció de futur".

 

Aspectes que recull la declaració instituciónal del Consell Comarcal

La declaració institucional al Consell Comarcal per impulsar la inversió estratègica al sector de l’automoció per a la fabricació de bateries elèctriques al Baix Llobregat recull els següents punts:

 • a) Constata el caràcter estratègic d’aquesta iniciativa, que respon a la necessitat anunciada per l’empresa Seat el mes de juliol de 2020, que reclamava una col·laboració per part de les administracions públiques, i la proposta d’inversió de fins a 5.000 milions d’euros fins a l’any 2025 per la preparació de les instal·lacions del Baix Nord per la producció de vehicles elèctrics.
 • b) Constata que el projecte d’instal·lació d’una planta de fabricació de bateries elèctriques a la Zona Nord del Baix Llobregat és clau perquè la transformació del vehicle actual, cap a nous models de vehicles elèctrics sigui sostenible i competitiva, per la recuperació econòmica del territori en termes d’impacte positiu en el mercat de treball i la creació de nous llocs qualificats, amb la corresponent atracció de talent i millora de la competitivitat.
 • c) Constata que es fa necessari que les administracions públiques locals i supramunicipals del Baix Llobregat assumeixin un posicionament conjunt que visualitzi l’aposta dels municipis i de la comarca en conjunt per la mobilitat elèctrica, així com el suport i destinació de recursos que faciliti l’establiment d’aquesta fàbrica de bateries elèctriques a la comarca, en especial en el marc del programa de recuperació, transformació i resiliència emmarcat en el finançament “Next Generation”.
 • d) Constata que les administracions públiques locals i supramunicipals del Baix Llobregat han de mantenir i reforçar el diàleg amb els agents econòmics i socials i les empreses, a través dels espais de concertació corresponents, per tal de manifestar unitat de criteris estratègics que permetin aconseguir la captació del projecte estratègic anunciat i consolidar així el territori en la producció del vehicle elèctric i un nou model de mobilitat.

  

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies