Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 01/12/2023 | 14:31 h
 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys
 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys
 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys

  + 17

 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys
 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys
 • Continuem amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys
 • Campanya de vacunació contra la Covid-19
 • Avui s'inicia a Abrera la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb dependència severa i gran dependència
 • Avui s'inicia a Abrera la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb dependència severa i gran dependència
 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • La FHSJDM ha començat la vacunació dels seus 630 professionals enfront la COVID-19
 • Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • Segueix la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • La salut és cosa de tothom! Mascaretes, distància i mans netes
 • Ús obligatori de mascareta
 • Ús obligatori de mascareta
 • Ús de mascareta obligatori

El CAP d'Abrera continua amb la campanya de vacunació contra la Covid-19 a les persones de més de 80 anys

Des de l'Ajuntament hem cedit l'espai de la Casa de Cultura per facilitar el desplegament de la campanya de vacunació al nostre municipi

31/3/2021

Segons ens informa el CAP del nostre municipi, la vacunació contra la Covid-19 continua a Abrera, en aquests moments només amb la vacunació de persones majors de 80 anys. El personal sanitari contacta prèviament per via telefònica amb els veïns i veïnes d'Abrera per tal d'establir els horaris de vacunació segons la disponibilitat de dosis. Des de l'Ajuntament d'Abrera hem cedit la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) per poder facilitar el desenvolupament d'aquesta campanya de vacunació al nostre municipi per a majors de 80 anys aquest dimecres 31 de març i dijous 1 d'abril.

Al nostre municipi, en aquests moments al CAP d'Abrera només s'estan vacunant les persones de més de 80 anys amb la vacuna Pfizer. Amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de la campanya de vacunació, des de l'Ajuntament hem cedit l'espai de la Casa de Cultura. Les vacunacions s'han realitzat el dimecres 31 de març i dijous 1 d'abril en aquest equipament municipal, a aquelles persones d'Abrera de més de 80 anys que han rebut la citació prèviament.

 

Des de l'ambulatori abrerenc ens recorden que el desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles.

 

Vacunació per a persones fins a 65 anys

D'altra banda, davant l'ampliació de la franja d'edat per a vacunar amb el fàrmac d'Oxford/AstraZeneca fins als 65 anys, el Departament de Salut de la Generalitat ha informat que al llarg de les setmanes vinents, les veïnes i veïns d'entre 60 i 65 anys podran rebre un missatge de text (SMS) que els redirigirà a una aplicació perquè puguin reservar hora, dia i lloc per vacunar-se. Aquest tipus de vacuna, en aquests moments no s'administra a cap punt del nostre municipi.

 

En aquest cas, la població d'Abrera d'entre 60 i a 65 anys pot demanar cita a qualsevol dels punts de vacunació habilitats per tot Catalunya. El més proper és el punt de vacunació ubicat al Centre Cultural de Martorell  (Pl. de les Cultures s/n)  També es pot demanar cita per vacunar-se mitjançant el web vacunacovid.catsalut.gencat.cat

 

El desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció a les dosis de vacunes disponibles. En cas que els horaris, els dies o els punts de vacunació estiguin complets, des del Departament de Salut es recomana tornar a intentar-ho durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

 

També es recorda que és important que les dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català. Podeu actualitzar-les a través del web de La Meva Salut.

 

Persones dependents i cuidadors/res

El dimecres 24 de febrer es va començar administrar a Abrera la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a persones dependents de dependència severa (necessitats d'ajuda extensa però no permanent, grau 2), gran dependència (ajuda indispensable, grau 3), persones dependents que acudeixen a centres de dia de grau 1 i 2, i les que requereixen d'atenció domiciliària, així com als seus cuidadors/res principals. 

La vacuna es va administar al matí a les instal·lacions del CAP i a la tarda, el personal sanitari es va traslladar als domicilis de les persones dependents que no podien desplaçar-se, fent una ruta pel barri de Ca n'Amat, els barris de Vilalba, el Rebato i el nucli urbà d'Abrera. Més informació sobre els graus de dependència fent clic aquí.

 

Personal sanitari del CAP d'Abrera

El dimarts 12 de gener es va administrar la primera dosi de la vacuna a tots els i les professionals del CAP d'Abrera i 21 dies després, a principis de febrer, se'ls va posar la segona dosi, segons ens ha informat el centre. També han estat vacunats contra la COVID-19 els professionals sanitaris de l'hospital comarcal Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM).

 

Residència Canigó

El dimarts 29 de desembre es van posar les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Canigó d'Abrera. Totes les persones residents i una part del personal van rebre la primera dosi de la vacuna i una setmana després es va vacunar la resta. La campanya de vacunació va continuar el divendres 22 de gener amb l'administració de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 als i les residents i una part dels treballadors i treballadores. El dijous 28 de gener es va vacunar la resta del personal.

 

Professionals farmacèutics, Policia Local i Protecció Civil

A Abrera, com a la resta de Catalunya, també s'ha dut a terme la vacunació contra la Covid-19 als professionals farmacèutics i auxiliars de farmàcia, així com a d’altres col·lectius essencials com ara la Policia Local.. En el cas de les farmàcies, segons ens han informat els mateixos professionals de les farmàcies abrerenques, a mitjans del mes de febrer es va administrar la primera dosi de la vacuna i cap a finals d’abril, passades entre 10 i 12 setmanes, se’ls administrarà la segona dosi.

Personal dels centres educatius

A mitjans del mes de febrer també es va iniciar la campanya de vacunació del personal de tots els centres educatius d’escoles i instituts de Catalunya, entre ells els centres educatius abrerencs. En aquest cas, les persones que treballen en aquests centres van rebrer un SMS al seu telèfon mòbil que el redirigeix a un web per autoprogramar-se quan i on volien ser vacunats

 

Protecció davant el virus i la malaltia

La vacuna pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia. La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

Repte global

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

 • Més informació sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19 fent clic aquí.
 • Consulteu les darreres mesures per la prevenció i contenció de la Covid-19 a Catalunya fent clic aquí

 

Missatge d'agraïment
El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha agraït a les veïnes i veïns d'Abrera l'esforç realitzat els darrers mesos: “Voldria agrair a tota la ciutadania abrerenca, a tota la població, a tots els i les professionals, a tots els i les joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobre tot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisis sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els veïns i les veïnes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem”. 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem extremar les mesures d'autoprotecció per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies