Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 13/04/2024 | 05:06 h
 • Campanya de vacunació contra la Covid-19
 • Avui s'inicia a Abrera la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb dependència severa i gran dependència
 • Avui s'inicia a Abrera la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb dependència severa i gran dependència

  + 11

 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • Els i les professionals sanitàries del CAP d'Abrera reben la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19
 • La FHSJDM ha començat la vacunació dels seus 630 professionals enfront la COVID-19
 • Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • Segueix la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • La salut és cosa de tothom! Mascaretes, distància i mans netes
 • Ús obligatori de mascareta
 • Ús obligatori de mascareta
 • Ús de mascareta obligatori

Avui s'ha iniciat a Abrera la vacunació contra la Covid-19 a les persones amb dependència severa (necessitats d'ajuda extensa però no permanent) i gran dependència (ajuda indispensable i contínua), persones dependents que acudeixen a centres de dia, les que requereixen d'atenció domiciliària i els seus cuidadors/res principals

Des del CAP es continua amb la campanya gradual de vacunació contra el Coronavirus al nostre municipi

24/2/2021

Segons ens informa el CAP del nostre municipi, avui dimecres 24 de febrer de 2021 s'ha començat a administrar a Abrera la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a persones dependents de dependència severa (necessitats d'ajuda extensa però no permanent, grau 2), gran dependència (ajuda indispensable, grau 3), persones dependents que acudeixen a centres de dia de grau 1 i 2, i les que requereixen d'atenció domiciliària, així com als seus cuidadors/res principals. En total, aquesta setmana es posaran 84 dosis.

La vacuna s'administrarà al matí a les instal·lacions del CAP a les persones dependents i els cuidadors/res principals que poden desplaçar-se fins al centre. A la tarda, el personal sanitari es traslladarà als domicilis de les persones dependents que no poden desplaçar-se, fent una ruta pel barri de Ca n'Amat, els barris de Vilalba, el Rebato i el nucli urbà d'Abrera.

 

Des del CAP s'ha contactat per telèfon amb les persones i cuidadors/res que rebran la vacuna contra la Covid-19 aquesta setmana. Segons ha explicat la responsable de la campanya de vacunació contra la Covid-19 al CAP d'Abrera, Vega Cámara, "en esta fase esta hoy hemos empezado hoy la vacunación a los colectivos dependientes de grado III,  a los dependientes de grados I y II que acuden a centros de día, y también a las personas que requieren de atención domiciliaria, así como a las personas que las cuidan".

 

Graus de dependència

És imprescindible que les persones que s'han de vacunar en aquesta fase comptin amb un reconeixement oficial de la situació de dependència en els diferents graus reconegudes a la Llei de la dependència. Més informació fent clic aquí.

 • Una persona té una gran dependència (grau 3) quan necessita ajuda per realitzar diverses activitats bàsiques de la vida diària unes quantes vegades al dia i, per la seva pèrdua total d'autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d'una altra persona o té necessitat d'ajuda generalitzada per a la seva autonomia personal.
 • Es considera que una persona té un grau de dependència severa (grau 2) quan necessita ajuda per a diverses activitats bàsiques de la vida diària dues o tres vegades al dia, però no requereix la presència permanent d'una persona cuidadora o té necessitats d'ajuda extensa per a la seva autonomia personal. 
 • Es considera que una persona té un grau de dependència moderada (grau 1) quan necessita ajuda per realitzar diverses activitats bàsiques de la vida diària, almenys una vegada al dia, o té necessitats d'ajuda intermitent o limitada per a la seva autonomia personal.

 

Segons destaca Vega Cámara, "tenemos que ser muy estrictos con las personas que aparecen en los listados facilitados por el CatSalut y que están incluidas dentro de estos colectivos. Des de el CAP de Abrera les llamamos y les damos cita. Estamos realizando la vacunación tanto en el ambulatorio a aquellas personas que se pueden desplazar, y las que no pueden, acudimos a los domicilios".

 

A més, les persones amb dependència severa (grau 2) i gran dependència (grau 3) que hi acudeixen al Centre d'Atenció Primària d'Abrera en cotxe, poden estacionar a la plaça per a persones amb mobilitat reduïda que es troba al costat del nostre CAP i els i les sanitaris i sanitàries els vacunen allà mateix.

 

D'altra banda, responsable de la campanya de vacunació contra la Covid-19 a l'ambulatori abrerenc també ha recordat que a cada comunitat autònoma s'estan aplicant diferents criteris de vacunació i ha demanat una mica de paciència: "La gente puede escuchar que en algún sitio están vacunando a los mayores de 80 años y decir 'pues a mí no me están vacunando...'. Les pedimos que no se preocupen, que llamaremos".

 

La programació de les vacunacions està supeditada a les dosis que estan distribuïnt. La propera setmana és previst posar les vacunes a totes les persones dels col·lectius més dependents, l'atenció domiciliària i els seus cuidaors/es. Cámara ha assegurat que hi haurà vacunes per tothom: "Al final habrá dosis para todo el mundo y toda la población va a estar vacunada, pero hay que ir poco a poco... y las personas más vulnerables y aquellas que les cuidan deben ser los primeros". Podeu sentir les declaracions de la responsable de vacunació contra la Covid-19 al CAP d'Abrera, Vega Cámara, a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Més vacunacions

Els propers dies continuarà la vacunació a les persones de més de 80 anys. Progressivament s'anirà vacunant a persones de menys edat. El CAP programarà el calendari de vacunació contra la Covid-19 en funció de les vacunes que vagi rebent.

 

Personal sanitari del CAP d'Abrera

El dimarts 12 de gener es va administrar la primera dosi de la vacuna a tots els i les professionals del CAP d'Abrera i 21 dies després, a principis de febrer, se'ls va posar la segona dosi, segons ens ha informat el centre. També han estat vacunats contra la COVID-19 els professionals sanitaris de l'hospital comarcal Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM).

 

Residència Canigó

El dimarts 29 de desembre es van posar les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Canigó d'Abrera. Totes les persones residents i una part del personal van rebre la primera dosi de la vacuna i una setmana després es va vacunar la resta. La campanya de vacunació va continuar el divendres 22 de gener amb l'administració de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 als i les residents i una part dels treballadors i treballadores. El dijous 28 de gener es va vacunar la resta del personal.

 

Professionals farmacèutics, Policia Local i Protecció Civil

A Abrera, com a la resta de Catalunya, està duent a terme la vacunació contra la Covid-19 als professionals farmacèutics i auxiliars de farmàcia, així com a d’altres col·lectius essencials com ara la Policia Local, en aquest últim cas, de forma esgraonada. En el cas de les farmàcies, segons ens han informat els mateixos professionals de les farmàcies abrerenques, a mitjans del mes de febrer es va administrar la primera dosi de la vacuna i cap a finals d’abril, passades entre 10 i 12 setmanes, se’ls administrarà la segona dosi.

Personal dels centres educatius

La setmana passada també es va iniciar la campanya de vacunació del personal de tots els centres educatius d’escoles i instituts de Catalunya, entre ells els centres educatius abrerencs. En aquest cas, les persones que treballen en aquests centres reben un SMS al seu telèfon mòbil que el redirigeix a un web per autoprogramar-se quan i on vol ser vacunat. L’operativa permet als professionals que escullin entre un dels 37 centres vacunals de COVID-19 que el Departament de Salut ha desplegat arreu de Catalunya, i entre algunes franges horàries establertes. Al Baix Llobregat Nord hi ha habilitat un centre de vacunació a la Biblioteca de Martorell.

 

Protecció davant el virus i la malaltia

La vacuna pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia. La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

Repte global

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

 • Més informació sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19 fent clic aquí.
 • Consulteu les darreres mesures per la prevenció i contenció de la Covid-19 a Catalunya fent clic aquí

 

Missatge d'agraïment
El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha agraït a les veïnes i veïns d'Abrera l'esforç realitzat els darrers mesos: “Voldria agrair a tots i totes la ciutadania abrerenca, a tota la població, a tots els professionals, a tots els joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobre tot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisis sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els/les veïns/nes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem”. 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem extremar les mesures d'autoprotecció per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies