Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 25/09/2023 | 06:15 h
  • La Casa de Cultura ha acollit una nova campanya de donació de sang. Ets donant de sang, #etsIMPRESCINDIBLE! Gràcies, Abrera!
  • La Casa de Cultura ha acollit una nova campanya de donació de sang. Ets donant de sang, #etsIMPRESCINDIBLE! Gràcies, Abrera!

La Casa de Cultura ha acollit una nova campanya de donació de sang. Ets donant de sang, #etsIMPRESCINDIBLE! Gràcies, Abrera!

19/2/2021

Aquest dijous 18 de febrer s'ha dut a terme una nova campanya de donació de sang a Abrera, sota el lema "Ets donant de sang, #etsIMPRESCINDIBLE". Des de l'Ajuntament d'Abrera, juntament amb l'Àrea de Promoció de la Donació del Banc de Sang i Teixits, s'ha impulsat una nova campanya de donació de sang al municipi per tal que els veïns i veïnes s'apropin i facin les seves donacions. Un total de 76 persones han donat sang. D'aquestes,12 ho feien per primera vegada. Com a novetat, en aquesta campanya també s'han recollit 6 donacions de plasma. El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a l’estat d’alarma per la Covid-19.

La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s'ha instal·lat a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) aquest dijous 18 de febrer de 10.00 h a 14.00 h del matí i a la tarda de 16.00 h a 20.00 h. Les persones interessades 'havien d'apuntar al web del Banc de Sang (fent clic aquí). 


Des del Banc de Sang i Teixits recorden que aquest tipus d'iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin, perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris. 

 

Mesures preventives enfront de la Covid-19

El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a l’estat d’alarma per la Covid-19. Els i les donants s'han de rentar les mans, tenen a la seva disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, que es pot portar omplert de casa. També es pren la temperatura de totes i tots els i les donants, i és obligatori l'ús de guants i mascareta, entre d’altres.

 

Els i les donants han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any, mentre que els homes un màxim de quatre i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Com a mesura de seguretat, abans de la donació, es fa una entrevista mèdica en què es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

 

IMPORTANT! Les persones que hagin patit Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que l'ha patit, haurà d'esperar un mes per poder donar.

 

A Abrera aquest febrer, hem tornat a ser donants de sang, #etsIMPRESCINDIBLE! Gràcies a totes i tots!

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies