Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 18/07/2024 | 06:00 h

El personal sanitari del CAP d'Abrera rep la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19

13/1/2021

Continuen les vacunacions contra la Covid-19 al nostre municipi. Aquest dimarts 12 de gener s'ha administrat la primera dosi de la vacuna a tot els i les professionals del CAP d'Abrera, segons ens ha informat el centre, després que les autoritats sanitàries anunciessin la setmana passada que s’avançava la vacunació en paral·lel a la campanya de les residències.

El dimarts 29 de desembre es van posar les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Canigó d'Abrera. Totes les persones residents i una part del personal van rebre la primera dosi de la vacuna i una setmana després es va vacunar la resta. La segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 s'administrarà el dimarts 19 de gener al primer grup (residents i part dels treballadors i treballadores) i el dijous 4 de febrer a la resta de professionals.

 

Aquest dimarts 12 de gener també s'ha iniciat la campanya de vacunació contra la COVID-19 als professionals sanitaris de l'hospital comarcal Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM). La vacuna pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia. La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

Priorització dels col·lectius de risc 

Per a la primera etapa de vacunació, on la disponibilitat de dosis és encara limitada, s’ha establert la priorització dels grups següents: 

 • Residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.
 • Personal sanitari de primera línia.
 • Altres grups sanitaris i sociosanitaris.
 • Persones amb alt grau de discapacitat que requereixen d’altres persones per desenvolupar la seva vida (persones amb gran dependència no institucionalitzades).

 

Repte global

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

 • Més informació sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19 fent clic aquí.
 • Consulteu les darreres mesures per la prevenció i contenció de la Covid-19 a Catalunya fent clic aquí

 

Missatge d'agraïment
El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha agraït a les veïnes i veïns d'Abrera l'esforç realitzat els darrers mesos: “Voldria agrair a tots i totes la ciutadania abrerenca, a tota la població, a tots els professionals, a tots els joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobre tot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisis sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els/les veïns/nes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem”. 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem extremar les mesures d'autoprotecció per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies