Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 03/12/2022 | 05:07 h
 • Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • Campanya de vacunació contra la Covid-19
 • Ús obligatori de mascareta

  + 3

 • Ús obligatori de mascareta
 • Ús de mascareta obligatori
 • La salut és cosa de tothom! Mascaretes, distància i mans netes

Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi

S'han administrat les vacunes als i les residents del centre i a part del personal

30/12/2020

Aquest dimarts 29 de desembre a la tarda s'han posat les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Canigó d'Abrera, les primeres que s'administren al nostre municipi. Segons ens han informat la direcció del centre, professionals sanitaris han vacunat els i les residents i una part dels treballadors i treballadores. La vacuna pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

Residència verda

Actualment, a la residència Canigó d'Abrera, amb 73 persones residentsno hi ha cap cas positiu de Covid-19. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya l'ha denominat residència "verda" lliure del Coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia el mes de març passat, 38 avis i àvies residents han donat positiu del virus i s'han recuperat de la malaltia. Malauradament, 14 han perdut la vida. La setmana vinent es vacunarà a la resta del personal de la residència i al mes de gener es faran proves PCR a totes i tots els residents. Als treballadors i treballadores del centre se'ls fan proves PCR i test d'antígens cada setmana. Des de l'Ajuntament d'Abrera hem treballat i seguim treballant en coordinació amb la direcció de la residència i el CAP pel benestar de les nostres veïnes i veïns.

 

Priorització dels col·lectius de risc 

Segons informa el Departament de Salut, a Catalunya, la primera tongada de vacunes està formada per 200.000 unitats. Per a la primera etapa de vacunació, on la disponibilitat de dosis és encara limitada, s’ha establert la priorització dels col·lectius de risc, com els i les residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.

 

Repte global

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

 • Més informació sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19 fent clic aquí.
 • Consulteu les darreres mesures per la prevenció i contenció de la Covid-19 a Catalunya fent clic aquí

 

Missatge d'agraïment
El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha agraït a les veïnes i veïns d'Abrera l'esforç realitzat els darrers mesos: “Voldria agrair a tots i totes la ciutadania abrerenca, a tota la població, a tots els professionals, a tots els joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobre tot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisis sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els/les veïns/nes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem”. 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera demanem extremar les mesures d'autoprotecció per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies