Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 20/06/2024 | 18:10 h

ACTUALITZACIÓ/ dimarts 3 de novembre. Nou Ban d'Alcaldia amb mesures en matèria de salut pública

Per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al municipi d’Abrera

3/11/2020

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha signat un nou Ban d'Alcaldia amb mesures de salut pública per la prevenció i contenció de la pandèmia de la Covid-19 a Abrera des del divendres 30 d’octubre de 2020 i fins a nova informació.

El passat dijous 29 d’octubre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va adoptar la resolució SLT/2700/2020, de 29 d‘octubre, per la qual es modifica la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a tot el territori de Catalunya.

L’esmentada resolució es va adoptar tenint en compte l’evolució de la pandèmia, amb l’aparició de nous brots epidemiològics i noves cadenes de transmissió d’abast comunitari, que comprometen la integritat i la salut de les persones. La situació a Catalunya indica que actualment hi ha moltes zones arreu del territori que presenten brots complexos i que s'ha intensificat de manera clara i progressiva la transmissió comunitària de la COVID-19 a tot Catalunya, amb una taxa d'incidència acumulada que es troba per sobre dels 396,34 casos per 100.000 habitants, segons les últimes dades publicades per l’Idescat.

Igualment, des del punt de vista assistencial, les dades mostren que la situació és compromesa per al sistema sanitari, amb un augment generalitzat a tot el territori dels ingressos en hospitalització convencional i a les unitats de cures intensives i una ocupació global de llits crítics que supera el 30% en cinc de les vuit regions sanitàries.

 

Tenint aquestes dades oficials com a referència i les pertinents indicacions per part de les autoritats competents és necessària la implementació, sense demora, de mesures més estrictes que afavoreixin la reducció de les interaccions socials, tant en espais públics com privats, i la restricció de la mobilitat amb l'objectiu d'intentar controlar l’índex de contagis, i intentar evitar que, en cas contrari, s'hagin d'adoptar mesures més limitadores dels drets de les persones i de major impacte social i econòmic per al conjunt de la població, com seria haver de procedir a acordar el confinament, total o parcial.

És per aquest motiu que aquesta Alcaldia dicta el present Ban, de conformitat amb l’establert als articles 53.1.f), 236.1 i 237.1 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, recordant les següents mesures adoptades per l’autoritat sanitària:

 

I. Prohibir les trobades i reunions de més de 6 persones, tant en l’àmbit privat com públic, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. En les reunions que concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permetrà el consum ni d'aliments ni de begudes.

II. Restricció de la mobilitat nocturna entre les 22 h. i les 6 h. del matí.

III. Restricció de l’entrada i sortida del terme municipal des de les 6 h. de divendres, fins a les 6 h. del dilluns en el període del divendres 30 d’octubre al dissabte 14 de novembre a excepcions d’aquells desplaçaments adequadament justificats.

IV. Establir un horari d’obertura i ús dels parcs, jardins i places del municipi entre les 8.00 i les 20.00 hores durant tots els dies de la setmana.

V. Suspendre les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments, que es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega a domicili fins les 23 h. o recollida a l'establiment amb cita prèvia fins les 21 h.

VI. Limitar al 30% l’aforament de locals comercials de menys de 800 m2. Tancament del centre comercial, excepte els negocis de serveis essencials (alimentació, de begudes, de productes higiènics, d'altres productes de primera necessitat, farmàcies, perruqueries, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària).

VII. Suspensió de totes les activitats culturals, espectacles i d’oci (cinemes, teatres, auditoris i concerts).

VIII. Limitació de l’activitat de la Biblioteca, només préstecs amb cita prèvia, devolució de documents a la bústia de retorn i informació bibliogràfica.

IX. Tancament de tots els equipaments esportius públics o privats i suspensió de tota l’activitat esportiva a excepció de l’esport individual a l’aire lliure, permès entre municipis limítrofs.

X. Ajornar totes les competicions esportives previstes de ser realitzades a Catalunya, a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals.

XI. Suspensió de tot el lleure infantil i les extraescolars, excepte els serveis socioeducatius.

 

XII. Tancament de l’escola de música, aula d’adults, taller de llengua, l’oficina i els cursos de català.

XIII. Reducció de l’aforament al 30% en actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres.

XIV. Seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries de: ús de mascareta, higiene de mans i mantenir sempre una distància de seguretat d’un mínim de 1,50 metres amb respecte altres persones en establiments comercials o locals de pública concurrència.

 

I per tot l’anterior, ordeno que es procedeixi a fer públic el present Ban al conjunt de la ciutadania d’Abrera i resta de persones interessades per a la seva observança i compliment, amb indicació que aquestes mesures poden ser actualitzades o modificades en funció de la situació i de les instruccions de les autoritats i administracions sanitàries, fet que es comunicarà oportunament.

Recomanem a la ciutadania seguir els canals de comunicació municipals, amb actualització constant de les diferents accions que s'estan prenent per prevenció de la COVID-19:

  • web abrera.cat
  • xarxes socials Twitter @AbreraInforma i Instagram @abrerainfo.
  • Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM i radioabrera.cat.

A les aplicacions gratuïtes per mòbil o tauleta a "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies