Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 27/01/2023 | 02:17 h
 • Segona Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera
 • Ho diuen per tots cantons: visiteu la mostra de porrons!
 • II Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera

  + 3

 • II Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera
 • II Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera
 • II Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera

Ho diuen per tots cantons: visiteu la mostra de porrons!

23/9/2020

A Abrera gaudim d’una de les tradicions més arrelades al nostre municipi: els porrons! Enguany, la pandèmia de la Covid-19 no ha permès organitzar la Fira Gastronòmica dels Porrons d'Abrera, però no per això ens quedarem sense commemorar una de les tradicions més arrelades a la memòria dels abrerencs i abrerenques. Del dilluns 28 de setembre al divendres 2 d’octubre, de 17 h a 20 h, podrem veure a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) una mostra de porrons donats per la família del senyor Àngel Torrents Solé (1922-2004), veí de l’Eixample de Barcelona, a l’Ajuntament d'Abrera.

Les quatre filles del senyor Àngel Torrens ens han explicat que "Allà on estès, cada cop que veia un porró que li fes goig, el comprava, ja fos pel color, la mida o pel material del qual estigués fet". Des de l'Ajuntament agraïm a la família Torrens la donació dels porrons al nostre municipi.

 

Sota el títol "Ho diuen per tots cantons: visiteu la mostra de porrons!", en record del cèlebre lema dels Tres Porrons, us convidem a visitar aquesta mostra on s’explica l’origen de la tradició dels porrons del Rebato. Fa unes dècades, Abrera era coneguda pels porrons. Els hostals de l’antiga Nacional-II, al seu pas pel Rebato, oferien gratuïtament vi al viatger que pogués i volgués aixecar amb una sola mà uns porrons de gran pes.

 

Amb la mostra, serà el primer cop que els porrons del senyor Torrents podran ser admirats pels abrerencs i abrerenques. "I quin millor lloc que Abrera per conservar els porrons del nostre pare, per tal que siguin vistos pels seus veïns i visitants. Tingueu-ne cura. Moltes gràcies!", explica la família. El donatiu es farà aquest divendres en un acte privat amb la presència del nostre alcalde, Jesús Naharro, del regidor de Cultura, Francisco Sánchez, i de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré.

 

L'exposició s'obrirà a la ciutadania del dilluns 28 de setembre al divendres 2 d’octubre, de 17 h a 20 h a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19: distància interpersonal, ús de mascareta obligatòria i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. No ni falteu!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies