Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 02/10/2023 | 00:06 h
 • protection-4977334_1920
 • CAP d'Abrera

El servei de pediatria del CAP d'Abrera s'ha traslladat temporalment al consultori de Can Vilalba, amb plenes garanties sanitàries mentre s'habilita un nou espai al Centre Polivalent

7/7/2020

L'Ajuntament d'Abrera i el CatSalut hem establert un conveni pel trasllat temporal del Servei de pediatria del Centre d'Atenció Primària (CAP) al consultori de Can Vilalba (Avinguda circumval·lació, 5), com a mesura de prevenció de la Covid-19. Des del dilluns 6 de juliol passat i fins al divendres 18 de setembre el servei de pediatria tindrà lloc al consultori del barri abrerenc, de dilluns a divendres de 8 h a 13 h. El trasllat a Can Vilalba és temporal, mentre el CatSalut condiciona l’espai que hem cedit des de l'Ajuntament al Centre Polivalent (pl. Rebato, 1), per acollir el servei de pediatria.

Gràcies a aquesta cessió, fruit d’una feina molt intensa per part de l'Alcaldia i la Regidoria de Salut nostre Ajuntament, assegurarem l’accessibilitat de tota la població abrerenca al servei. Hem mantingut diverses reunions presencials per trobar una solució a la necessitat de traslladar el servei de pediatria.

 

Aquesta mesura respon a la necessitat de mantenir al CAP les mesures higienic-sanitàries que la nova realitat ens imposa, alhora que preservem la salut dels nostres infants evitant qualsevol contacte amb pacients amb simptomatologia compatible amb la Covid-19.

 

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, ha explicat en la darrera entrevista realitzada als companys i companyes de Ràdio Abrera, que aquesta mesura “es determina perquè actualment el nostre centre mèdic està realitzant proves PCR a persones que poden o no estar afectades per la Covid-19 i evidentment nosaltres des de la responsabilitat i la seguretat dels treballadors i treballadores i els veïns i les veïnes s’ha segregat el servei de pediatria perquè aquest servei s’ofereixi de manera segura a la nostra ciutadania, en un local extern del nostre ambulatori”. 

 

En aquest sentit, Naharro, també ha avançat en declaracions a Ràdio Abrera que des de l’Ajuntament “estem treballant conjuntament amb el departament de Sanitat per dur a terme diferents obres i modificacions d’accés del Centre Polivalent que estan pràcticament definides com s’han de fer per dedicar una planta sencera al servei de pediatria perquè es dugui a terme en un espai segur arran la crisi del coronavirus”.

 

D'altra banda la regidora de Salut Pública i Benestar de l’Ajuntament d’Abrera, Sara Roca, ha explicat que “des que es va anunciar el trasllat han sorgit molts dubtes i el més recurrent és per què es trasllada ara el servei de pediatria. Es fa ara perquè fa un mes aproximadament que els centres d’atenció primària van començar a fer proves PCRS i seguiment de les persones que tenen coronavirus i l’atenció d’aquestes persones fa que s’hagi de dividir el centre en tres espais amb tres entrades diferents: una per a pediatria, una altra per a consultes relacionades amb la Covi-19 i una altra per a altres consultes. Aquesta diferenciació per temes d’espai no era viable i per això es va decidir treure el servei de pediatria del centre”.

 

Roca també ha volgut remarcar el paper de l’Ajuntament “quan el CatSalut ens va comunicar que el servei marxava cap a Can Vilalba fins que acabés la crisi del coronavirus vam entendre la motivació però també que aquest servei havia de romandre al nucli urbà.  A partir d’aquí va començar un diàleg intens amb el CatSalut per explicar-losel perquè i analitzar les alternatives: el resultat d’aquestes converses és la ubicació de pediatria al Centre Polivalent a partir del 21 de setembre. Hem esgotat totes les opcions per aconseguir que pediatria es traslladés directament al centre polivalent, oferint fins i tot de fer nosaltres les petites obres que necessitaven i finançant temporalment l’adequació de l’espai, però malauradament finalment no ha estat possible”.

 

Des de l'inici de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, des de l'Ajuntament d'Abrera treballem conjuntament amb el Centre d’Atenció Primària d’Abrera per tal que pugui atendre, de la manera més eficient i segura els nostres veïns i veïnes.

 

En declaracions a Ràdio Abrera, el director de l’Equip d’Atenció Primària d’Abrera, el doctor Josep Alins, ha explicat que “és molt important aquesta temporalitat perquè per nosaltres, el nostre equip, és complicat fer entendre la situació que s’està produint. La temporalitat serà el mínim possible, inicialment fins el 21 de setembre hi haurà un trasllat a un consultori que s’està ubicant al costat del Centre Polivalent del Rebato i allà tenim un espai reservat per mantenir l’espai de pediatria amb els espais adequats per atendre correctament a la població. S’està treballant, necessitem un temps i per això ens estem ubicant temporalment al consultori de Can Vilalba”.

 

Adaptació de l'atenció sanitària al nostre municipi

Donada la situació d’excepcionalitat originada per la crisi sanitària del coronavirus, des de l'Institut Català de la Salut s'han anat adoptant noves mesures en els centres sanitaris segons la disponibilitat dels i les professionals, per garantir les condicions d'eficiència i seguretat en la prestació de l’assistència sanitària dels veïns i veïnes del nostre municipi.

 • El CAP del nucli urbà (c. de Manresa, 9-15) atén de dilluns a divendres de 8 h a 20 h. La programació de visites està ajornada i es funciona amb el sistema de cites al dia amb agenda única i les receptes es poden renovar telefònicament. S’atenen urgències i injectables.
 • Truqueu a la centraleta unificada dels CAP's al T. 93 326 89 01.
 • El consultori de Can Vilalba s'obrirà temporalment a partir del pròxim dilluns 6 de juliol per acollir el servei de pediatria, de dilluns a divendres de 8 h a 13 h.
 • El consultori de Santa Maria de Vilalba continuarà tancat com a mesura de prevenció i contenció del coronavirus.
 • Els dissabtes, diumenges i festius cal adreçar-se al CAP d’Esparreguera (de 8 h a 20 h). Fóra d'aquest horari: truqueu al 061 CatSalut Respon o adreceu-vos al CUAP la Solana de Sant Andreu de la Barca o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 h a 8 h).
 • Es recomana a la ciutadania que contacti de manera telemàtica amb els aplicatius La Meva Salut (LMS) i l’eConsulta. Si encara no hi teniu accés, demaneu-lo al telèfon gratuït 900 05 37 23 (de dilluns a divendres, de 8 a 20 h)
 • El 061 Salut Respon és el telèfon per atendre consultes específiques sobre el coronavirus. També s'han habilitat els aplicatius 061Cat Salut i StopCovid19Cat.I podeu consultar l'espai web canalsalut.gencat.cat/coronavirus.  

 

Segons el director de l’EAP d’Abrera, el doctor Alins, els centres han establert com a primera mesuradiferenciar parts netes de brutes: la primera és un espai que puguis assegurar que no pugui agafar una Covid-19 perquè no hi ha risc; la segona és un espai que pot estar una persona amb risc de tenir la Covid-19 i aquest espai ha d’estar diferenciat de l’altre. El centre té una situació i uns espais, i amb el que tenim evidentment no podem diferenciar-ho si no separem espais i evitant que la població hi tingui contacte. En la població pediàtrica els símptomes són lleus generalment, tot i que hi ha hagut casos d’infecció per Covid-19 i ingressos hospitalaris i s’ha de recordar”.

 

Símptomes i mesures de prevenció del coronavirus

Als símptomes ja coneguts com tos improductiva, dolor articular, febre, dificultat respiratòria i malestar general, s’han afegit nous símptomes de la Covid-19 com manca de gust i  d’olfacte.. Davant de qualsevol sospita que pugueu estar patint aquesta malaltia heu de trucar a l’ambulatori, i des d’allà us informaran de com heu d’actuar.

Els experts sanitaris segueixen insistint en el fet que no abaixem la guàrdia, i tinguem molta precaució. Les mesures més importants per evitar contagis són:

 • Higiene de mans (sigui amb sabó o gel hidroalcohòlic).
 • Mantenir la distància de seguretat d' 1,5 metres.
 • Ús de mascaretes (obligatori a la via pública i a espais interiors on no es pugui mantenir la distància de seguretat).

  

Us informem de tota l'actualitat sobre la Covid-19 fent clic aquí. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies