Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 03/12/2022 | 02:25 h
  • PAES

La setmana vinent commemorarem la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

16/6/2020

Conscienciar i sensibilitzar la població amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica. Aquest és l’objectiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que tindrà lloc del 22 al 26 de juny. Des de l'Ajuntament d'Abrera ens adherim un any més a aquesta commemoració, que està organitzada per la Comissió Europea.

Abrera amb el medi ambient! L’Institut Català de l’Energia promou una sèrie d’activitats i coordina les organitzades per altres entitats i institucions en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. A l' adherir-nos a la campanya, des de l’Ajuntament d’Abrera ens comprometem a difondre les accions organitzades. 

 

Enguany la Setmana de l'Energia 2020 serà amb iniciatives virtuals a causa de l'emergència sanitària originada per la Covid-19.

 

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

 

Al web de l'ICAEN (fent clic aquí) ens expliquen què podem fer per estalviar energia a casa.

 

A través del web de la Diputació de Barcelona (consulteu-la clicant aquí) hi ha tota una sèrie de recursos virtuals. Podeu fer els challenges des de casa (Vull un món de colors, Construïm una cuina solar i Estalviem energia a casa), participar en l'Escape Room 'Sea Rise Level: el nivell del mar està pujant', visitar les exposicions virtuals (Treballem per una Energia Sostenible i Actuem amb Energia) o podeu fer els següents jocs educatius:

  • L’ús de l’energia a casa (ruleta de paraules)
  • Efectes de l’ús de l’energia (mots encreuats)
  • El test renovables o no renovables
  • La sopa de lletres Busca les energies renovables
  • El Memory Estalvi d’energia
  • El joc interactiu Repensem pobles i ciutats

També s’organitzen una sèrie de webinars (tallers en directe) que es poden veure al canal de youtube amb temes com 'Que puc fer jo davant l'emergència climàtica?', 'Com estalviar amb el meu rebut elèctric domèstic', 'Aprèn a estalviar amb l'ús assenyat de l'energia i dels aparells eficients', 'Biomassa', 'L'energia sostenible de proximitat', etc.

 

Els recursos en directe s'organitzen durant tot el mes, no només la setmana del 22 al 28 de juny.

 

Us animem que us connecteu!


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies