Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 27/01/2023 | 02:13 h
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Diumenge 24 de maig. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

24/5/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, les fases del desconfinament i les diferents iniciatives que s'estan duent a terme al nostre municipi.

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha repassat avui a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que en aquests moments hi ha comptabilitzats a Abrera un total de “84 casos positius confirmats, 4 d'ells es troben hospitalitzats. Malauradament tenim 16 víctimes mortals i 14 persones recuperades, i aquesta xifra esperem que vagi augmentant amb la realització dels test PCR. Del total de casos positius, 29 estan registrats a la Residència Canigó, juntament amb 13 de les 16 víctimes mortals.

 

L'alcalde abrerenc també ha parlat de la fase 1  a la que Abrera passa a partir d'aquest proper dilluns 25 de maig, amb canvis especialment a la mobilitat permesa dins la nostra regió sanitària que afecta Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i L'Hospitalet "per visitar familiars i amics dins el seu domicili amb un màxim de 10 persones i anar a les segones residències".  Hi ha la possibilitat d'obrir de les terrasses amb el 50% de la seva capacitat complint sempre les normes de seguretat, i del manteniment de les franges horàries amb alguna variació, ja que es permeten grups de fins a 10 persones per passejar i fer esport, això sí, dins el municipi.

 

Quant a les franges horàries, Naharro ha explicat que "es mantenen aquestes franges horàries: les persones majors de 14 anys i fins a 69 anys poden sortir de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h poden sortir a fer esport de forma col·lectiva fins a un màxim de 10 persones, respectant les distàncies de seguretat i l'ús de mascareta. Els majors de 69 anys i les persones dependents poden sortir acompanyades de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h i els nens i nenes del nostre municipi podran sortir de les 12 h a 19 h acompanyats del seu entorn familiar i amb l'ús de mascaretes i guardant les distàncies. No podem sortir del municipi per fer esport ni per anar a passejar, sempre dins el límit del nostre municipi i a 1 km del domicili". 

 

També ha recordat que "és obligatori l'us de mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públics o que es trobi ober al públic sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat entre persones de dos metres."

 

Des de l'Ajuntament, continuem treballant conjuntament i diàriament amb al Centre d'Atenció Primària i la residència de la gent gran Canigó del nostre municipi: "com executar les noves fases i els nous reptes que han d'afrontar el CAP i la residència amb l'objectiu d'encabir la nova normalitat, amb un servei de pediatria que pugui assistir a través de videoconferències, telefònicament i també com adaptar els espais i serveis per a que la ciutadania pugui adreçar-se presencialment quan ho necessiti en un futur. Quant a la residència continuem treballant per conèixer de primera mà la situació de treballadors i treballadores i les persones residents per poder preparar-nos per quan arribi el moment de poder establir les visites dels familiars puguin fer-ho de manera segura i fiable".

 

i també continuen les mostes de solidaritat d'empreses i entitats. En aquests sentit, l'alcalde ha agraït "la nova donació de 3.800 quilos d'aliments que la Comunitat Musulmana d'Abrera ha fet al Programa d'Aliments Donem Suport en col·laboració amb Creu Roja del Baix Llobregat Nord, des de l'Ajuntament vull donar el nostre agraïment total perquè estan realitzant un esfroç i duent a terme una col·laboració molt important".

 

També ha destacat la col·laboració entre el Club d'Atletisme d'Abrera i Cáritas Abrera tot i que enguany no es podrà celebrar la cursa "Abrera Corre D9" a la que es destinava 1€ de la inscripció a aquesta entitat. L'alcalde els hi ha adreçat el seu sincer agraïment "no s'han oblidat de les persones més vulnerables i necessitades en aquesta situació de crisi sanitària i junts han unit esforços per poder ajudar a totes aquestes persones".

 

D'altres temes que ha tractat el nostre alcalde a l'entrevista a Ràdio Abrera han estat la presinscripció a l'Escola Bressol Municipal Món Petit i a la LLar d'Infants privada Quitxalla, que han fet videos per explicar a les famílies els seus projectes educatius davant la impossibilitat de realitzar portes obertes, la posada en marxa del servei de devolució a la Biblioteca Josep Roca i Bros que treballa per obrir amb les condicions permeses el més aviat possible, la iniciativa 'A Abrera, arxivem la Covid 19' impulsada des del nostre Arxiu Històric Municipal "amb l'objectiu de recollir tot tipus de material per formar la nostra memòria col·lectiva i social del moment que estevem vivint. Volem que les persones d'aquí a uns anys quan els hi expliquin o vulguin conèixer el que estem vivint avuí, ho facin a través dels realts que les nostres veïne si veïns ens facin arribar al llarg dels propers dies", o de la Setmana Sense Fum  a la que l'Ajuntament torna a adherir-se i que es celebrarà del 25 al 31 de maig: "sota el lema 'Desconnecta't de la cigarreta, endolla't a la vida' enguany es vol posar incidència sobretot en les més joves per evitar que s'iniciin en l'habit de fumar. Recordem que al CAP del centre urbà comptem amb un professional expert format en deshabituació tabàquica que els pot ajudar a deixar de fumar i resoldre tots els seus dubtes".

 

Naharro també ha destacat que "des de l'Ajuntament a banda de fer front a les actuacions derivades de la crisi sanitària, continuem amb les obres de millora i condicionament del nostre espai públic i en aquest sentit, a la zona esportiva hem realitzat diverses actuacions al voltant del Pavelló Esportiu Municipal i del Centre Aquàtic Municipal i hem instal·lat una nova senyalització vertical per millorar la informació i la seguretat dels vianants i de la circulació de vehicles".

 

En aquest sentit ha assegurat que "l'Ajuntament no s'atura, i continuem amb treballs com els manteniment dels nostres parcs i jardins, obres i projectes, la neteja de la via pública, els treballs de prevenció d'incendis forestals.... Tot i els temes prioritaris que tenim damunt la taula doncs estem també realitzant altres tasques com la preparació de la nostra Piscina Municipal d'Estiu, que estem estudiant de quina manera l'obrirem i el que sabem que no serà igual que l'any passat, i l'obertura a partir de demà de l'Agility".

 

Finalment, ha llençat un missatge d'agraïment tant a la ciutadania com a tots els i les professionals de tots els sectors, incloent-hi el personal de l'Ajuntament d'Abrera, que està treballant per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus "com és el personal sanitari, del CAP i les seves professionals, de la nostra residència, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de l’Abrera Solidària, a la nostra Policia Local, a tots els nostres transportistes, als comerços que estan oberts, els que han d’obrir i volen obrir; a tots els departaments del nostre Ajuntament que dia a dia lluiten per seguir endavant i poder assolir, el més aviat possible en aquesta  anomenada ‘nova normalitat’ i donant servei a tota la ciutadania. A tot el personal de les nostres associacions, AMPES i escoles, i a totes les entitats que s'estan volcant en organitzar activitats per la Festa Major d'Abrera 2020, que ha quedat cancel·lada i que estem buscant alternatives per celebrar-la.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies