Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 11/08/2022 | 04:46 h
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Diumenge 17 de maig. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

17/5/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, les fases del desconfinament i les diferents iniciatives que s'estan duent a terme al nostre municipi.

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha repassat avui a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que en aquests moments hi ha comptabilitzats a Abrera un total de “89 casos positius confirmats, 5 d'ells es troben hospitalitzats, i 16 víctimes mortals, i s'està a l'espera de rebre, per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat, les dades de persones que han superat la malaltia”. Del total de casos positius, 35 estan registrats a la Residència Canigó, juntament amb 13 de les 16 víctimes mortals.

L'alcalde abrerenc també ha parlat de la fase 0 avançada de la desescalada en què Abrera entrarà a partir d'aquest proper dilluns 18 de maig. Es mantenen les franges horàries i s'apliquen algunes mesures d'alleujament com ara que els comerços i serveis de menys de 400 m2 podran obrir sense cita prèvia i complint estrictes mesures de seguretat i limitacions en l'aforament; també es podrà participar en activitats de culte, amb un terç de la capacitat de l'aforament; en el cas dels funerals i vetlles, es limitarà a un màxim de 15 persones a l'aire lliure i de 10 en un recinte tancat; la biblioteca també podrà obrir per oferir servei de préstec i retorn de llibres; i es permetrà obrir els centres escolars per feines administratives, i per desinfectar-los i posar-los a punt. En canvi, continuarem sense poder fer desplaçaments fora del municipi que no estiguin justificats, tampoc no obriran les terrasses dels bars i no es permetran les reunions de fins a 10 persones d'amics i familiars. Naharro ha explicat que aquesta fase avançada “és un alliberament respecte el que hi teníem com a fase 0, hem pujat un grau no arribem a la fase 1 però en aquesta nova fase tenim una mica més de llibertat de moviment però s’han de respectar sempre les mesures i garanties sanitàries”.

 

Des de l'Ajuntament, però, es continua treballant en altres aspectes que es podran aplicar en fases més avançades com l'obertura de les terrasses per parts dels comerços i per això s'ha fet el marcatge per ampliar l'espai dedicat a les terrasses i com a mesura econòmica d’impuls no es cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública als comerços, i també actuacions de posada a punt d'altres equipaments com les piscines o els centres escolars entre d'altres. “Aplicant la normativa que ens marcarà la fase 1 hem redissenyat uns espais que han estat ampliats per tal que el nostre comerç pugui amb més espai ficar el mateix nombre de taules i cadires i poder empaitar i donar un ajut a aquest sector, sempre amb les mesures adients per tal de garantir la seguretat i salubritat dels usuaris i usuàries d’aquests serveis. Continuem amb la neteja de la piscina municipal i d’altres equipaments que en properes fases haurem de reobrir i per això ens preparem ara amb molta energia i determinació per saber quin marge d’obertura tindrem quan la normativa i els números ho indiquin i els nostres espais i equipaments estaran preparats per donar resposta a la necessitat social que en aquell moment tinguem”. 

 

El nostre alcalde també ha avançat que en el proper ple municipal, que se celebrarà de forma telemàtica el proper 28 de maig, es proposarà l'aprovació d'una modificació pressupostària per afrontar els nous reptes i despeses derivades de la crisi sanitària de la Covid-19, que en aquests moments estan valorats en uns 250.000€, assegurant que "s'aprovaran tantes modificacions com calgui. Hem monitorat les despeses que s’estan produint pel coronavirus, estem realitzant tasques que no teníem contemplades com la desinfecció dels espais públics, dels equipaments, compra de mascaretes i solucions hidroalcohòliques, d’EPI pel personal i tota una sèrie de treballs extraordinaris que aquesta crisi ens ha obligat a dur a terme i això ho valorem i en previsió a aquests números”.

 

Jesús Naharro també ha parlat dels processos de preinscripció que s'estan fent principalment de forma telemàtica, per a l'educació infantil, primària i secundària obligatòria del curs 2020-2021 que està obert fins al 22 de maig, i per a la nostra Escola Municipal de Música, que s'obrirà del 18 al 29 de maig. Mentre que properament es donaran a conèixer les dades relatives a les preinscripcions per a les escoles bressol del nostre municipi. Ha apuntat que des del consistori “els informarem de forma ràpida de com s’obriran aquests processos perquè en aquest cas la crisi sanitària ha fet que no es poguessin fer les visites i consultes als centres i això ho haurem de substituir aplicant informació a la ciutadania que ens ho demani que s’apropi al nostre portal web i nosaltres elaborarem una informació que farem arribar a la gent que ho necessiti”.

 

D'altres qüestions tractades a l'entrevista d'avui a Ràdio Abrera són les iniciatives per commemorar diverses dates com ara el Dia de la Infermeria (12 de maig), el Dia de la Família (15 de maig), el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia (17 maig) o el Dia Mundial del Reciclatge (17 de maig), incidint en la importància de remarcar aquestes dates tot i trobar-nos en plena crisi sanitària i fent una crida a la participació activa de totes les famílies abrerenques. En aquest darrer sentit, l’alcalde ha comentat que “les famílies del nostre municipi estan participant en les activitats que els hi presentem, que estan dissenyades juntament amb elles, les haurem de fer en un format més virtual, també tenen el seu lloc i el seu espai en el seu dia a dia. Així podem veure les diferents tipologies de família que tenim al nostre municipi i que hem d’impulsar i donar-les suport”.

 

Respecte a la Festa Major d'Abrera 2020 el nostre alcalde ha avançat que “s'està treballant amb les nostres entitats locals per redissenyar com serà la celebració enguany i poder adaptar-la a la situació en què ens trobem. La Festa Major tal com la coneixem i com la vam poder gaudir l’any passat no la podrem repetir aquest any però virtualment haurem de repensar que és el que es podrà fer o no als nostres carrers, i determinarà molt el moment en quina fase ens trobem per les dates de Sant Pere i estarem preparats per fer una cosa nova, fresca, virtual i ben bonica”.

 

I finalment, ha llençat un missatge d'agraïment tant a la ciutadania com a tots els i les professionals de tots els sectors, incloent-hi el personal de l'Ajuntament d'Abrera, que està treballant per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus "com és el personal sanitari, del CAP i les seves professionals, de la nostra residència, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de l’Abrera Solidària, a la nostra Policia Local, a tots els nostres transportistes, als comerços que estan oberts, els que han d’obrir i volen obrir; a tots els departaments del nostre Ajuntament que dia a dia lluiten per seguir endavant i poder assolir, el més aviat possible en aquesta  anomenada ‘nova normalitat’; de Serveis Socials, l’OAC, el departament de Comunicació de l’Ajuntament i en especial a Ràdio Abrera, a tot el personal que des de casa continuen treballant i donant servei a tota la ciutadania. A tot el personal de les nostres associacions, entitats, AMPES, escoles, que estan com es comença a parlar d’una nova normalitat i la gent està desitjant veure com poden encabir en aquesta nova situació. Amb aquesta generositat de conviure, d’adaptar-se a la informació i voler tirar cap endavant vull donar les gràcies per aquest esforç i a totes les veïns i veïns d’Abrera vull donar-li un agraïment i una abraçada molt forta, ànims i el meu reconeixement”.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies