Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 19/08/2022 | 21:43 h
 • Acompanyem als nostres petits i petites en la seva sortida al carrer
 • Recomanacions dels nenes i nenes al carrer
 • Recomanacions dels nenes i nenes al carrer

  + 1

 • Sortida n@ns des del diumenge 26 d'abril

Acompanyem a les petites i petits en la seva sortida al carrer i us oferim una sèrie de recomanacions per fer front a aquestes sortides

30/4/2020

Des de l’Ajuntament d’Abrera volem fer costat als nostres nens i nenes que tenen por de sortir al carrer després d’estar confinats i confinades durant les darreres setmanes. Per això us oferim a continuació una sèrie de consells i recomanacions pediàtriques per fer front a aquestes sortides.

És normal tenir por de tornar a sortir al carrer després de patir les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus i, per tant, el més normal és que els més petits i petites de casa s’enfrontin a una situació complicada a l’hora de sortir de nou al carrer.

 

Per això és important que els seus familiars més directes, aquells amb qui conviu l’infant normalment i amb qui ha passat les darreres setmanes de confinament a casa seva, pares i mares, germans i germanes, tutors i tutores, tinguin les eines necessàries per explicar correctament la nova situació als nostres menuts i menudes que, en les properes setmanes pot anar canviant per assolir els primers passos de la desescalada social.

 

A continuació us oferim una sèrie de recomanacions i consells de pediatria en relació amb els nens i nenes que tenen por a l’hora de sortir de nou al carrer:

 • La por s'encomana. Cal ser conscients que, segons el que es parli a casa sobre la Covid-19, el confinament i la sortida al carrer, augmentarà o es reduirà la por de les criatures.
 • Encomanarseguretat. El que es manifesta a través de les emocions, paraules i comportaments hi influirà, en un sentit o en un altre.
 • Parlar de la por: És recomanable compartir i parlarde les pors que apareguin. Parlar-ne amb tranquil·litat i transmetre als infants que és normal sentir por.
 • Posar-se a la seva pell.Cal validar la seva por, és a dir, fer-los entendre que els pares accepten el que senten els infants i que es posen en la seva pell.
 • Informació veraç. Una manera de combatre la por és tenir informació veraç sobre la situació i sobre el que es poden trobar al carrer (persones amb mascaretes, botigues tancades, cues als supermercats...).
 • Explicació ajustada a la seva edat.Fer una explicació que puguin entendre amb el seu llenguatge de què s'ha comentat fins ara i dels motius de les autoritats sanitàries per decidir que poden sortir una estona cada dia, ajudarà a reduir la seva por.
 • Comportament útil. Val la pena recordar als infants que es contribuirà a reduir els contagis si se segueixen les orientacions de les autoritats sanitàries durant el passeig pel carrer i les de neteja quan es torni a casa.
 • Els nens no s'han de forçar/obligar a sortir al carrer si ells no volen. Els pares no han d'aprofitar la possibilitat de sortida dels seus fills en benefici propi. I en cas de sortida hauran de complir totes les mesures de protecció dels menors i dels adults vigent en aquell moment.

 

Comunicat sobre l’alerta generada en relació a les possibles complicacions de la Covid-19 en la població pediàtrica

Des de la Societat Catalana de Pediatria ens han informat que en les darreres setmanes, han circulat notícies d’un augment de casos excepcionals en infants que presenten un quadre clínic similar a dos entitats clíniques ben conegudes pels pediatres: la síndrome del shock tòxic i la malaltia de Kawasaki, que, en algunes ocasions, poden ser greus. Des de la societat pediatrica volen aclarir que NO TENEN EVIDÈNCIA, encara, que pugui estar relacionat directament amb el coronavirus.

 

En aquests moments es vol transmetre un missatge de calma a totes les famílies i esclarir que l’afectació pediàtrica de la Covid-19 no ha variat de manera significativa i segueixen insistint que, en la majoria dels casos, el coronavirus quan afecta als nens i nenes ho fa amb molt poca simptomatologia i en la majoria de les ocasions no es presenten complicacions.

 

Podeu consultar el Comunicat sencer a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Condicionants per sortir al carrer

Els nens i les nenes podran sortir al carrer a passejar amb els següents condicionants:

 • Durant 1 hora, entre les 9 h i les 21 h, evitant les hores punta.
 • Fins a 3 menors amb 1 persona adulta responsable (progenitor/a, tutor/a, persones amb qui convisquin al domicili i persones a càrrec amb autorització).
 • Fins a 1 Km. del domicili.
 • Es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic (inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades). No es permès l'accés a espais infantils públics, ja que els parcs continuen tancats.
 • Durant el passeig diari s'han de seguir les mesures de prevenció i higiene per la prevenció de la COVID-19, com mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres. La persona adulta serà la responsable del compliment de les normes.
 • Els nens i nenes que presentin símptomes com febre o estiguin en aïllament domiciliari a causa d'un diagnòstic per la Covid-19, o que es troben en període de quarantena domiciliària, hauran de continuar a casa.

 

Recordem que pel que fa als menors, amb edats entre els 14 i els 18 anys, el Reial Decret 492/2020 estableix que tenen autonomia per poder desplaçar-se sense acompanyament i, per tant, poden sortir al carrer per realitzar les compres autoritzades per l'Estat d'Alarma, com aliments i productes de primera necessitat.

 

Des de l'Ajuntament recomanem a les famílies que segueixin aquestes indicacions perquè els passejos dels i les menors es puguin desenvolupar amb seguretat, fem una crida a la responsabilitat perquè els nens i nenes puguin gaudir de l'aire lliure, mantenint les normes de seguretat i prevenció del coronavirus, com evitar el contacte amb qualsevol superfície, no menjar a la via pública, portar guants (els adults) i mascaretes (no és recomanable pels i les menors de 0 a 3 anys), i extremar la higiene a l'arribar a casa, rentarse molt bé les mans i molt sovint.

 

Entrevista a Ràdio Abrera amb el pediatra del CAP

 

Avui a les 14 h, després del butlletí de Catalunya Informació a Ràdio Abrera hem parlat de totes aquestes qüestions amb el pediatra del Centre d'Atenció Primària d'Abrera i Coordinador del Grup de Treball del Nen i l'Adolescent de la Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria, Xavier Díaz.  Podeu tornar a sentir o descarregar l'entrevista a la nostra pogramació “A la carta” fent clic aquí i a l’aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies