Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 16/05/2021 | 16:14 h

NOTÍCIES

  • entrevista radio
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera

ACTUALITZACIÓ / ENTREVISTA ALCALDE. Diumenge 19 d'abril. Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde sobre les darreres dades i iniciatives entorn a la crisi sanitària de la COVID-19

19/4/2020

Ja podeu escoltar i descarregar l'entrevista dels companys de Ràdio Abrera amb l'alcalde, Jesús Naharro, on ha fet un repàs de les dades d'afectació de la malaltia al municipi, de les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, i ha fet un repàs de les diferents iniciatives que s'estan duent a terme.

L'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha repassat avui amb els companys i companyes de Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

 

Respecte a les dades d'afectació de la Covid 19 al municipi, en aquests moments hi ha un total de 67 casos positius confirmats i 11 víctimes mortals, i s'està a l'espera de rebre, per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat, les dades de persones que han superat la malaltia. L'alcalde també ha repassat la situació a la Residència Canigó, on hi ha 25 dels 67 casos registrats i 8 de les 11 víctimes mortals. Es manté contacte diari amb la direcció del centre i el CAP d'Abrera per fer-ne seguiment.

 

Quant a la iniciativa de l'Abrera Solidària l'alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que "no para de créixer, no paren de créixer els voluntaris i voluntàries, les seves idees per tal de poder arribar a la gent que més ho necessiten, trucant, apropant-se a les persones que viuen soles, donant-los aquest recolzament, apropant-los les compres que no poden fer perquè no es poden desplaçar... Aquesta iniciativa s'està consolidant com una eina i referent municipal, on la gent pot oferir-se per poder ajudar i també truca per fer alguna mena de suggeriment o per oferir la seva ajuda. Estem molt contents de com està funcionant, estem abocant recursos, estem fent mascaretes, tenim els cotxes preparats, la gent predisposada per poder ajudar i coordinar tasques que el dia a dia ens demana. Des de l'Ajuntament d'Abrera volem agrair a totes les persones que ho fan possible i que s'estan deixant la pell perquè això funcioni".

 

Naharro ha parlat també, en declaracions a Ràdio Abrera, del ban d'Alcaldia i la declaració institucional del Consell Comarcal del Baix Llobregat aprovats el passat 14 d'abril, de les diferents iniciatives que s'estan duent a terme canalitzades a través de l'Instagram Activa't Abrera (@activat_abrera), amb atenció especial a l'inici d'activitats des de l'Escola Municipal de Música i el Servei d'Esports de l'Ajuntament a partir d'aquest dilluns 20 d'abril. En aquest sentit el nostre alcalde ha destacat que "aquesta activitat tan gran que tenim a Abrera, ara ha sabut adaptar-se a les situacions que actualment estem vivint. Va ser en aquest moment quan vam creure convenient vehicular-ho a través de l'Activa't Abrera com un lloc, una referència, on la gent pugui acudir per tal de veure un taulell d'anunci virtual què és el que es fa, com es fa, dins una programació feta per totes les entitats per tal de convidar a la ciutadania a un munt d'activitats, que puguin escollir i puguin fer-se amb la seva agenda a casa seva. Abrera és activa i tenim ganes de poder continuar fent activitats i d'estar amb contacte amb les persones, però en aquest cas, d'una forma virtual".

 

Naharro també ha parlat sobre la celebració de la Diada de Sant Jordi "de forma virtual perquè no tenim altre possibilitat de poder estar junts en aquesta primera diada que tenim al calendari però hi ha hagut un treball molt intens per tal d'oferir un ventall de possibilitats molt ampli en un dia tan assenyalat per a tots i totes nosaltres. Tindrem moltes sorpreses, hi haurà un munt d'activitats molt variades, focalitzades per a petits i grans i us aconsello que esteu molt atents als nostres canals de comunicació perquè us anirem informant de totes aquestes propostes. Us avanço que els llibres, les paraules, les roses i la música ens acompanyaran en un dia tan memorable i tan especial com és Sant Jordi".

 

També ha manifestat el seu suport al comerç local amb l'objectiu "d'arribar a casa de les veïnes i veïns que Abrera està funcionant. Abrera està confinada però funciona i posem a l'abast de la ciutadania la informació i els contactes dels comerços per tal de poder comptar amb els seus productes quan i tant com ho necessitin. El comerç d'Abrera, entre tots i totes, l'hem d'ajudar que continuï funcionant i això passa perquè tothom tingui consciència que el fet de consumir productes d'Abrera, de proximitat, farà que d'aquí a un temps aquest Mercat Municipal que tenim, aquest sector del comerç, estigui més viu que mai. Ara és el moment de comptar amb ell i ajudar-lo!".

 

L'alcalde també ha destacat el treball de l'Ajuntament perquè el lliurament de mascaretes a les farmàcies del municipi a partir del dilluns 20 d'abril es faci de forma responsable: "hem coordinat un dispositiu per tal que quan la gent s'apropi ho faci amb unes mesures de seguretat que permetin que es faci d'una forma tranquil·la i consensuada. Faig una crida a la responsabilitat, que la gent no vagi en massa a les farmàcies perquè el subministrament que tenen a cadascuna és d'aproximadament de 400 mascaretes i. evidentment, al municipi som moltíssima més gent. Aquesta iniciativa que s'ha fet s'anirà donant de forma molt dosificada, seria convenient que primerament s'apropin els col·lectius de risc, les persones més grans, que tinguin un treball essencial o que presentin patologies prèvies, i si n'hi ha mascaretes, se li facilitaran i si no n'hi ha, intentarem fer-li arribar l'abans possible".

 

I finalment ha enviat un missatge de condol als familiars i amics de persones víctimes de la Covid-19, i també un missatge positiu i de felicitació a la ciutadania d'Abrera: "d'agraïment i reconeixement. Tinc la sensació que ja queda un dia menys per poder estar a prop de la família, dels amics i amigues, dels companys i companyes de feina, del nostre dia a dia. És molt important fer una mirada positiva, la pressió és molt gran, fa molt temps que estem confinats a casa nostra, atenent les nostres obligacions, des de casa, des del teletreball, però cadascú fem un esforç per arribar a aquesta normalitat i passa per ser estrictes amb l'acompliment de les mesures i dels indicadors que nosaltres ja traslladem a la ciutadania. D'aquí a uns anys, de ben segur, que ens recordarem d'aquestes dates com un episodi diferent i complicat que vam saber superar".

 

 Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies