Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 09/05/2021 | 05:31 h

NOTÍCIES

 • Ús obligatori de mascareta
 • Cartell lliurament mascaretes
 • Ús obligatori de mascareta

A partir del dilluns 20 d'abril, les farmàcies repartiran una mascareta gratuïta per persona amb targeta sanitària per la prevenció i contenció del coronavirus

19/4/2020

Des de l'Ajuntament d'Abrera fem difusió de la informació facilitada per les farmàcies del nostre municipi i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en relació amb el lliurament de mascaretes a la ciutadania a partir del dilluns, 20 d'abril.
Durant una setmana només es repartirà una mascareta per targeta sanitària i serà gratuïta. Recomanem anar a les farmàcies de forma esglaonada per evitar cues i aglomeracions. Fem una crida a la solidaritat per facilitar que les persones de risc i les que han de sortir al carrer per treballar siguin les primeres en tenir les mascaretes.


Les farmàcies lliuraran mascaretes a tots els ciutadans i les ciutadanes que presentin una targeta d'identificació sanitària (TSI) i, per tant, que tinguin un codi d'identificació personal (CIP) o un codi del Sistema Nacional de Salut (codi SNS), siguin de Catalunya o d'altres comunitats autònomes, mutualistes públics o privats, sense cap mena de restricció.

 

Inicialment s'estableix per a cada ciutadà o ciutadana una única dispensació cada set dies. El model serà el d'una mascareta sanitària de teixit de tres capes. A partir del dimarts 28 d'abril, i en funció de la disponibilitat d'estoc, es podran adquirir dues mascaretes. La primera mascareta dispensada sempre serà gratuïta, independentment de la setmana que es reculli. Les següents tindran un cost de 0,76€. Les mascaretes es poden i s’han de reutilitzar.

 

La distribució es pot prioritzar seguint l'ordre que s'indica a continuació:

 • 1. Les persones vulnerables laboralment actives o persones que presentin símptomes respiratoris, encara que siguin lleus, i els seus contactes més estrets.
 • 2. Les persones laboralment actives.
 • 3. Les persones vulnerables que no puguin evitar sortir de casa.
 • 4. La resta de la població.

 

Farmàcies d'Abrera

Casda farmàcia rebrà inicialment 450 mascaretes. Cada establiment portarà un control informàtic de les unitats lliurades i la Generalitat les anirà reposant. És imprescindible evitar acudir massivament a recollir-les. Les persones que s'hagin de desconfinar, no cal que trenquin el confinament per anar a recollir-la el primer dia. Al nostre municipi, trobareu la mascareta als següents establiments:

 

Farmàcia El Passeig

c. Llobregat, 7

T. 93 768 00 51

Horari: de dilluns a divendres de 9 h a 13:30 h i de 17:30 h a 20 h

Dissabtes: de 9.00 a 13:30 h

 

Farmàcia Gaudí

c. Antoni Gaudí, 61

T. 93 770 34 44

Horari:  de dilluns a dissabte de 9 h a 13:30 h i de 16:30 h a 20 h

 

Farmàcia Pujol

c. Martorell, 2

T. 93 770 41 07

Horari: de dilluns a divendres de 9 h a 13:30 h i de 17:30 h a 20 h

Dissabtes: de 9 a 13:30 h

 

Farmàcia Rocamora

Passeig de l'Església, 4

T. 93 770 36 84

Horari: de dilluns a divendres de 9 h a 13:30 h i de 17:30 a 20:00 h

Dissabtes: de 9 h a 13:30 h

 

Farmaciola Santa Maria de Vilalba

c. Castell de Voltrera, 1-9

T. 937702038 - 937774054

Horari: de dilluns a divendres de 9 h a 11 h

 

 

Coordinació del lliurament de les mascaretes

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha destacat a Ràdio Abrera el treball de l'Ajuntament perquè el lliurament de mascaretes a les farmàcies del municipi a partir del dilluns 20 d'abril es faci de forma responsable: "hem coordinat un dispositiu per tal que quan la gent s'apropi ho faci amb unes mesures de seguretat que permetin que es faci d'una forma tranquil·la i consensuada. Faig una crida a la responsabilitat, que la gent no vagi en massa a les farmàcies perquè el subministrament que tenen a cadascuna és d'aproximadament de 400 mascaretes i. evidentment, al municipi som moltíssima més gent. Aquesta iniciativa que s'ha fet s'anirà donant de forma molt dosificada, seria convenient que primerament s'apropin els col·lectius de risc, les persones més grans, que tinguin un treball essencial o que presentin patologies prèvies, i si n'hi ha mascaretes, se li facilitaran i si no n'hi ha, intentarem fer-li arribar l'abans possible".

 

Les mascaretes són una mesura addicional de protecció davant el coronavirus. No substitueixen les mesures de prevenció més efectives: confinament, mantenir una distància de seguretat respecte d’altres persones i la higiene de mans freqüents. Les mascaretes tenen dues funcions bàsiques: protegir altres persones de la contaminació de la nostra saliva i protegir-nos el nas i la boca de la contaminació de la saliva d'altres persones.

 

 • Passos a seguir per l'ús de la mascareta sanitària de teixit de 3 capes. Feu clic aquí.

 

Cartell lliurament mascaretes.jpg

 

Des de l'Ajuntament hem pres diferents mesures per fer front la crisi sanitària del coronavirus. Consulteu-les fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies