Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 17/04/2021 | 08:50 h

NOTÍCIES

  • Us informem de la mesura adoptada pel Govern d'establir una moratòria en el pagament del lloguer del parc d’habitatges de la Generalitat

Us informem de la moratòria en el pagament del lloguer del parc d’habitatges de la Generalitat

20/3/2020

La mesura vol protegir les més de 20.000 famílies més vulnerables que es podran beneficiar d’aquest ajut davant la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia del coronavirus SARS-COV-2

La moratòria en el pagament del lloguer s’adreça a totes i tots els arrendataris d’habitatges i locals comercials, que siguin persones físiques, del parc d’habitatges administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquesta mesura vol protegir les famílies més vulnerables davant la situació d’excepcionalitat i emergència provocada per la pandèmia del coronavirus SARS-COV-2, tot reduint l’impacte econòmic que puguin tenir. 

 

Es calcula que aquesta moratòria, que s’allargarà mentre duri la situació d’excepcionalitat, podrà beneficiar més de 20.000 famílies. Així, se suspèn la facturació corresponent al mes d’abril dels contractes de lloguer inclosos en aquesta mesura. Les rendes no satisfetes mentre duri la moratòria, es facturaran durant 12 mesos de forma dividida, en els successius rebuts mensuals una vegada acabada la situació d’excepcionalitat.

 

En el cas de que l’estat d’excepció s’allargués més enllà del mes d’abril i, en funció de com evolucioni la pandèmia i de quina sigui la situació social i econòmica que se’n derivi, es detallarà el desplegament d’aquesta mesura per la resta de les mensualitats i com es fraccionarà el retorn d’aquestes rendes.

 

De la mateixa manera, un cop passada la situació d’excepcionalitat, s’analitzarà si hi ha situacions de vulnerabilitat sobrevinguda per a les quals calgui impulsar noves mesures.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies