Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 02/10/2022 | 16:33 h
 • Constitució del CECOPAL
 • Consells de prevenció i informació sobre el coronavirus SARS-CoV-2
 • Com us heu de rentar les mans correctament

  + 1

 • Què és el Coronavirus (català)

ACTUALITZACIÓ / RESUM D'ACCIONS A ABRERA. 14.15H. Treballem per la prevenció i contenció del coronavirus SARS-CoV-2

13/3/2020

Amb l'objetiu de vetllar per la salut de la nostra ciutadania i prevenir el coronavirus SARS-CoV-2, des de l'Ajuntament d'Abrera hem pres diverses mesures de prevenció i contenció. El nostre alcalde, Jesús Naharro, va emetre aquest dijous 12 de març un ban i hem activat en fase d'emergència el Pla d’actuació del PROCICAT per malalties transmissibles emergents amb potencial d'alt risc.

En el ban d'Alcaldia s'estableix el tancament a la ciutadania dels següents equipaments municipals, durant un període inicial de 15 dies naturals, a partir d’avui divendres 13 de març:

 • Centre Polivalent (Casal de Joves, Escola Municipal de Música, Centre Obert, Espai Kalima, Tallers...).
 • Hotel d'Entitats (Aula d’Adults, classes de Català, activitats esportives)
 • Casa de Cultura i Biblioteca (exceptuant el servei de bar)
 • Casal de Can Vilalba (exceptuant el servei de bar)
 • Casal de Santa Maria de Vilalba (exceptuant el servei de bar)
 • Casal social de Les Carpes
 • Casal de la Gent Gran
 • Teatre Sala Municipal
 • Escola bressol Municipal Món Petit
 • Centre Aquàtic Municipal i qualsevol altre equipament esportiu municipal
 • Pistes de les escoles municipals i Institut Voltrera
 • Mercat setmanal del dimarts (mercat ambulant)

 

L'alcalde també comunica la suspensió de tots els actes i esdeveniments de caràcter públic organitzats per l’Ajuntament Abrera, dins el seu terme municipal. També recomana que si us heu d'adreçar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament (pl. Constitució, 1) per fer alguna consulta i tramitació utilitzeu de forma prioritària els següents canals:

 • Canal telefònic: T. 93 770 03 25
 • Canal telemàtic: al web municipal abrera.cat/tramits

Així mateix, es prega a la ciutadania que només s’accedeixi a l'Oficina d’Atenció Ciutadana només en aquells tràmits urgents i respectant les mesures de seguretat establertes. A la resta de departaments de l’Ajuntament que disposen d’atenció personalitzada a la ciutadania, com la Policia Local, Serveis Socials, Deixalleria Municipal, Promoció Econòmica, i les Oficines d'Urbanisme i Territori es prenen les mateixes mesures establertes que a l’OAC, amb atenció telefònica

 

Pla en fase d'emergència

Amb l’activació del Pla municipal per malalties transmissibles emergents amb potencial d'alt risc en fase d'emergència, es va activar també el centre de coordinació municipal (Cecopal), liderat per l'alcalde,Jesús Naharro i format per regidors i regidores, Policia Local, personal tècnic municipal, i el suport dels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil per tasques logístiques. Entre les mesures preventives de contenció, es va establir també el tancament de centres educatius i d’equipaments municipals. També hem constituit des de l'Ajuntament una Comissió de coordinació i seguiment del coronavirus SARS-CoV-2 amb la finalitat de coordinar les accions i mesures que s'estan prenent en l'àmbit intern de l'Ajuntament i en el municipi.

 

Tancament dels centres educatius

La Generalitat i el Pla Municipal han establert aquest dijous 12 de març el tancament dels centres educatius, a partir d’avui divendres 13 de març. La mesura afecta tots els centres públics i privats del nostre municipi inicialment durant 15 dies, fins al divendres 27 de març.  

 

Afectació al CAP i ambulatoris dels barris

Segons ens ha comunicat el CAP del nostre municipi, els ambulatoris de Can Vilalba i Santa Maria de Vilalba s'han tancat avui com a mesura de prevenció del coronavirus SARS-CoV-2. En cas d'urgència, les veïnes i veïns dels barris s'han d'adreçar al CAP del nucli urbà (c. de Manresa 9-15, baixos). Les visites programades han estat ajornades.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) del nucli urbà i els ambulatoris dels barris han ajornat les visites programades pels propers dies. Així, només s'atenen urgències, injectables i revisions d'infants amb vacunacions programades.

Els i les professionals dels centres estan trucant per telèfon a les visites programades per avisar la ciutadania. Es realitzarà seguiment telefònic i visites a domicili, quan sigui necessari.

La programació de visites també ha quedat ajornada i, fins que es reprengui, funcionarà amb el sistema de cites al dia.

No és necessari anar al CAP per renovar una recepta. Truqueu, si us plau, al telèfon del centre T. 93 770 25 61 i us tramitaran per telèfon la sol·licitud perquè pogueu anar directament a la farmàcia.

 

Per qualsevol dubte podeu trucar al telèfon del CAP del centre urbà al 061 CatSalut Respon.

Recordem que, en cas de necessitar atenció mèdica fora de l’horari, de dilluns a diumenge, fins les dotze de la nit, els veïns i veïnes d´Abrera poden adreçar-se al CAP d’Esparreguera trucant al 93 770 81 00. I en la resta d´horaris, al CUAP de Sant Andreu de la Barca (93 635 66 51) o a l´Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (93 774 20 20).

 

Ajornament d’activitats

Una de les primeres mesures que vam prendre des de l’Ajuntament d’Abrera va ser l’ajornament de les activitats d’oci i culturals del cap de setmana. També entitats del nostre municipi, com Asociación Bailamos?, ANDA, Juventudes RocierasAFA Baix Llobregat han ajornat les seves activitats.

Pròximament anunciarem les noves dates de realització de les activitats ajornades. Estigueu atents! 

 

Les competicions de futbol camp, futbol sala, bàsquet i petanca, suspeses com a mínim durant dues setmanes
D’altra banda, la Federació Catalana de Futbol ha comunicat que la Real Federación Española de Futbol ha decidit suspendre totes les competicions d'àmbit estatal no professional, també les infantils, per un termini de dues setmanes. També ha pres aquesta decisió la Federació Catalana de Bàsquet, el Consell Esportiu Escolar. També la Junta del Club Petanca Abrera ha decidit suspendre la seva activitat els propers 15 dies. Per tant, no faran torneig aquest dijous ni el proper i ha cancel·lat la calçotada que teníen organitzada per aquest dissabte. L'Abrera Club Esportiu també ha anunciat la suspensió de totes les seves activitats fins el dijous 19 de març.

Cal tenir en compte que les mesures adoptades en tots els casos estan subjectes a l’evolució de la situació i en qualsevol moment poden ser modificades i/o ampliades, seguint les directrius de la Conselleria de Salut.

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos! 

Atenció! Seguiu els canals de comunicació municipals per tenir la informació sobre la prevenció del coronavirus SARS-CoV-2:

 • web, abrera.cat,
 • xarxes socials Twitter @AbreraInforma i Instagram @abrerainfo.
 • Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM i radioabrera.cat.
 • També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Com es pot trasmetre? Quin són els símptomes del coronavirus? Consulteu les mesures de prevenció del coronavirus SARS-CoV-2 al web municipal abrera.cat fent clic aquí.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies