Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DISSABTE, 15/05/2021 | 23:41 h

NOTÍCIES

  • Cursa Noctura de la Dona d'Abrera

Participes a la primera Cursa Nocturna de la Dona d'Abrera? Pren nota dels horaris de recollida dels dorsals!

5/3/2020

Per commemorar el Dia de la Dona (8 de març), des del Club d'Atletisme Abrera i l'Ajuntament d'Abrera organitzem la primera Cursa Nocturna de la Dona, que tindrà lloc al nostre municipi el dissabte 7 de març, a partir de les 19 hores. La recollida de dorsals i samarreta commemorativa es farà el mateix dia de la cursa al Gimnàs de l'Escola Ernest Lluch de 10 h a 13 h i de 16 h a 18 h.

La sortida i l'arribada de la cursa, de 4 quilòmetres, serà al recinte de l'Escola Ernest Lluch (pg. de l’Estació, 14). Les inscripcions a la cursa es van tancar el divendres 28 de febrer amb un total de 400 dones inscrites (vam ampliar el nombre de places de 350 a 400).

 

Durant la cursa és obligatori que totes les participants portin el dorsal ben visible al pit. El temps màxim per realitzar la prova serà de 60 minuts. Hi haurà avituallament líquid en arribar a la meta. L’Organització es reserva el dret de modificar qualsevol part del circuit i horari de la cursa.

 

La proposta de fer una cursa nocturna, pretén reivindicar la seguretat, la independència i la llibertat de les dones alhora de transitar i ocupar els carrers i els espais públics, sobretot també durant la nit, tot afavorint el missatge apoderador de reclam de drets i llibertats i de rebutjar contundentment les violències que tant en espai públic, com en el privat, les dones pateixen. Il·luminarem la nit de violeta, de força i de sororitat, també amb les polseres lluminoses amb què l’Associació Abrera contra la Violència de Gènere obsequiarà a les participants inscrites, de forma molt simbòlica, per tal de visibilitzar-les i contribuir entre totes a sumar la llum particular de cada una a la causa.

 

La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ a l'Ajuntament d'Abrera, Montse Navarro, ha destacat la importància de realitzar actes com aquesta cursa ja que "oferint aquestes activitats concretes no mixtes perquè les dones com a col·lectiu és el que pateix més desigultats vers d'altres gèneres i això fa que pugui reclamar, reivindicar i liderar la seva lluita amb una veu pròpia i des d'un espai segur afavorint el seu empoderament i sororitat entre les dones". 

 

Per la seva part, el regidor d'Esports al nostre consistori, Jordi Moreno, ha explicat que "des del nostre departament d'Esports estem oberts a tot tipus d'event que qualsevol entitat o particular del nostre municipi ens faci arribar. El Club d'Atletisme d'Abrera ens ho va proposar i la fiabilitat de treballar conjuntament durant aquests anys ens dona una garantia que de ben segur serà tot un èxit. Aquesta cursa es crea únicament per les dones i celebrem d'una manera festiva i reivindicativa el Dia de la Dona". 

 

El president del Club Atletisme d'Abrera, José Antonio Fernández, en declaracions als companys de Ràdio Abrera ha destacat que aquesta cursa "es fa per primera vegada, a sobre es fa de nit, no és competititva, es pot córrer, es pot caminar, no valen escuses i totes les dones hauríen de vindre el dia 7 a la cursa perquè serà un acte maco". 

 

 

Consulteu el reglament de la cursa fent clic aquí.

 

 

Juntes farem nostra la nit!


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar
  • Montse Navarro, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+

  • Jordi Moreno, regidor d'Esports a l'Ajuntament d'Abrera

  • Jose Antonio Fernández, president Club Atletisme d'Abrera

  • cursa-nocturna-dones-abrera-1.pdf (183,42 KB)Cartell Cursa Nocturna de la Dona a Abrera

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies