Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 18/05/2021 | 16:26 h

NOTÍCIES

  • Bona acollida de la xerrada adreçada a mares i pares d'alumnes d'entre 10 i 14 anys sobre habilitats socials i bullying

Bona acollida de la xerrada adreçada a mares i pares d'alumnes d'entre 10 i 14 anys sobre habilitats socials i bullying

5/2/2020

Des de l’Ajuntament d’Abrera conjuntament amb l’Institut Voltrera d’Abrera hem programat aquesta setmana, amb la col·laboració de les escoles d’Abrera, una xerrada i diferents tallers adreçats a pares, mares i alumnes sobre habilitats socials i bullying.

Al llarg d'aquesta setmana s'estan realitzant diferents tallers i la xerrada adreçats a pares, mares i alumnes d'entre 10 i 14 anys sobre habilitats socials i bullying, a càrrec de la psicòloga Lídia Costa. La xerrada adreçada a mares i pares d'alumnes ha tingut lloc dimarts 4 de febrer a les 18.30 h a la Casa de Cultura d'Abrera i ha comptat amb molt bona acollida per part de les famílies abrerenques. La mateixa psicòloga ha explicat en declaracions a Ràdio Abrera que els objectius d’aquesta xerrada són principalment "assessorar una miqueta als pares i mares perquè siguin conscients de quines pistes han de veure o detectar en els seus fills i filles que els poden donar informació que poden ser víctimes de bullying o cyber bullying en la qual ho passin malament, però també que puguin estar atents i donar-los eines per analitzar si els seus fills i filles tenen algun problema de relacionar-se amb els altres. Ajudar als pares a què els consells que puguin donar-los als seus fills siguin adequats per poder afrontar millor la situació". 

 

D’altra banda, Costa ha destacat la importància de donar a conèixer als i les assistents d’aquestes xerrades i tallers què és el bullying i quines tècniques poden ser les més encertades per combatre’l, ja que "és important que entenguem el concepte de bullying, quan hi ha alguna persona que està molestant a una altra de la seva edat en el context normalment acadèmic és quan hi ha conductes que alteren el benestar d'aquestes persones. Sempre que hi ha temes de bullying trobem les persones que ho generen, les víctimes, els testimonis i els còmplices. Quan parlem d'habilitats socials són totes aquelles que resulten protectores dels nois i noies en aquest sentit, habilitats socials és si saben relacionar-se, saben gestionar el conflicte, resoldre problemes amb els seus amics, etc."

 

Costa també imparteix tallers de tècniques d’estudis a l’institut abrerenc que es van encetar el dimarts 4 de febrer i continuen oferint-se avui dimecres


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies