Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 21/06/2021 | 11:10 h

NOTÍCIES

  • Clausura XXII Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera
  • Nova Sala Municipal
  • Inauguració nova Sala Municipal

Tot a punt per començar el XXIII Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera 2020

28/1/2020

Torna a Abrera el Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera! El concurs se celebrarà al nostre municipi els mesos de febrer i març de 2020 i tindrà lloc a la nova Sala Municipal (Ptge. Telefònica s/n), remodelada i millorada per acollir les representacions teatrals. Els diumenges a la tarda, de les 18 h a les 20 h, gaudiu amb nosaltres del teatre amateur ben a prop de casa!

El regidor de Cultura a l'Ajuntament d'Abrera, Francisco Sánchez, ha explicat en declaracions als companys i companyes de Ràdio Abrera que aquest concurs de teatre "es muy esperado ya que no hemos podido celebrarlo durante la remodelación de la Sala Municipal y lo empezamos con mucha fuerza y disfrutando de la nueva Sala. El objectivo principal del concurso es promover el teatro amateur que lo hay mucho y de muy biena calidad en Abrera, donde hay una gran afición y tradición teatral". Podeu escoltar la declaració sencera del nostre regidor a la part inferior d'aquesta pàgina

 

El diumenge 2 de febrer, iniciarem el concurs amb l'obra M'agrades a les fosques, a càrrec de la Companyia 8 de Terrassa. 
Sinopsi: Tres generacions de dones viuen a la mateixa casa: la Miria, l’àvia una infermera jubilada amb molta empenta, la Marta, la filla que és mare soltera i dona que no sap gaudir de la vida i la Berta la néta, adolescent de setze anys. A totes les seves històries s’hi afegeixen les de la Isabel, la veïna i el Manel, el pare sense funcions de la Berta. Tots viuen el dia a dia sense sospitar que tenen moltes més coses en comú de les que mai no havien imaginat.

 

Continuarem el diumenge 9 de febrer amb la representació de l'obra Un home amb ulleres de pasta, de Jordi Casanovas, a càrrec de la companyia Impuls Teatre de Molins de Rei.
Sinopsi: L’Aina té trenta anys i somia ser escriptora, però no s’atreveix. Acaba de ser abandonada per la seva parella. La Laia i l’Òscar la volen animar perquè aprofiti l’oportunitat i faci realitat els somnis que havia aparcat: escriure. Portaran a sopar el Marcos a casa l’Aina. En Marcos, el poeta capaç d’enamorar amb uns versos, no es satisfà amb un sopar ple de converses banals, exigeix aliment espiritual. Actua com un depredador. L’Aina, la Laia i l’Òscar veuen com es desmunten les seves vides. Ells són fràgils, s’han perdut en l’apatia contemporània i ell se n’aprofita.

 

La tercera representació del concurs es farà el diumenge 23 de febrer amb Deixeu-me un tenor, de Ken Ludwig, a càrrec del Grup de Teatre Amics de les Arts de Terrassa.

Sinopsi: Avui és nit d’estrena, i el Sr. Saunders, director de la companyia d’Òpera de Cleveland, espera el gran tenor italià Tito Merelli, que cantarà Otel·lo de Verdi per primer cop a Amèrica. El seu secretari, en Max i la seva filla Maggie l’esperen a la seva suite. Es fa tard i el tenor no arriba... i arriben les confusions...

 

Proseguirem el diumenge 1 de març amb Fargo, dels germans Cohen, posada en escena per l'Associació teatral “El Partiquí” de Barcelona.

Sinopsi: Minnesota, 1987. Un venedor de cotxes pusil·lànime contracta dos malfactors perquè segrestin la seva pròpia esposa, amb l’objectiu d’embutxacar-se els calés del seu sogre milionari.

 

El diumenge 8 de març podrem veure a concurs  L’últim joc de la nit, versió pròpia de Qollunaka Teatre de Terrassa.

Sinopsi: Els protagonistes són George i Martha, professors de la universitat de la qual ella és la filla del rector. Un matrimoni amb greus problemes d’alcoholèmia que es necessiten tant com s’autodestrueixen. Aquest matrimoni convida a casa, a altes hora de la matinada i després d’una festa, a una jove parella acabada d’arribar al campus universitari, on en Nick fa també de professor i la Honey d’esposa d’aquest. Una a priori innocent parella recentment casada que no triga a entrar al joc d’autodestrucció a què són convidats pels amfitrions.

 

El concurs continuarà el diumenge 22 de març amb la representació de L’inspector, de Nikolai Gógol amb la companyia Pierrot Teatre de Centelles.

Sinopsi: L'inspector és una obra mestra inscrita en el gènere de la comèdia satírica, un text sobre la corrupció política que ens situa en una petita ciutat de províncies de la Rússia del segle XIX, que es veu trasbalsada per la possible arribada d'un inspector de la capital. Mentre la policia i els càrrecs polítics s'afanyen a esborrar tots els senyals de corrupció, Ivan Khlèstakov, un pobre diable que acaba d'arribar a la població, es veu beneficiat per un malentès que fa que el prenguin pel temut inspector i que el portarà a viure tot un seguit de confusions. Una divertida sàtira d'un món que dissortadament encara ens recorda molt el nostre.

 

La clausura i entrega de premis tindrà lloc a la Sala Municipal el diumenge 26 d’abril amb la posada en escena de l'obra El miracle d’Anna Sullivan, amb guió de William Gibson i representada per Els Illets (Abrera).

Sinopsi: Una professora amb una infància traumàtica tracta d’educar una nena sorda, cega i muda. Un fosc complex de culpabilitat, per la mort del seu germà, impulsa la pedagoga a redimir-se mitjançant l’educació de la nena. Quan arriba a la casa on viu la petita, es troba amb una família que l’ha criat en unes condicions de protecció extrema, i percep la incapacitat dels pares per poder educar-la. Helen és considerada com una desgràcia de la natura, amb la qual és impossible tenir cap mena de contacte comunicatiu eficaç. Tan sols la mare manté una lleu esperança. La nena, per la seva banda, viu en un món propi completament aliè i no sap com trencar aquesta bombolla fins que arriba Anne Sullivan, qui amb molta paciència, rigor i disciplina s’encarregarà de la seva educació. Però realment, perquè la Helen pugui arribar a comunicar-se… cal un veritable miracle.

 

Jurat abrerenc i expert en teatre

Les persones que formaran part del jurat del concurs de teatre són veïnes i veïns d'Abrera de l'àmbit teatral.

Maria Rosa Lara, membre del Grup Escènic Illets d'Abrera
Rosa Lobato, membre del Grup Escènic Illets d'Abrera
Joan Lluís Gómez Melé, membre del Grup Escènic Illets d'Abrera
Teresa Morral, exregidora de Cultura d'Abrera
Ferran Mesalles, director de l'Aula de Teatre d'Abrera
Eva de Haro, formada a l'Aula de Teatre d'Abrera
Andrea Hom, formada a l'Aula de Teatre d'Abrera
 

Preu d’entrades i abonaments

Entrada general 4,30 €

Entrada preu reduït 2,55 €

Abonament 3 sessions 10,30 € / 6,15 € (Preu reduït)

Abonament 4 sessions 13,75 € / 8,10 € (Preu reduït)

Abonament 6 sessions 20,60 € / 12,35 € (Preu reduït)
 

Poden acollir-se als preus reduïts les persones més grans de 60 anys. Els/les joves d’11 a 18 anys. Ciutadans/es en situació d’atur. Veïns i veïnes amb discapacitat. Veïns i veïnes amb carnet de la Biblioteca i veïns i veïnes amb carnet del Casal de Joves.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera us convidem a gaudir del Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera 2020!


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies