Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 23/04/2021 | 02:42 h

NOTÍCIES

  • A Abrera donem més de 35 tones de roba usada a Humana durant l'any 2019
  • Donem més de  35 tones de roba usada a l’ONG Humana al 2018

A Abrera donem més de 35 tones de roba usada a Humana durant el passat any 2019

21/1/2020

L’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit un total de 35.478 kg de tèxtil usat a Abrera durant l'any 2019 passat, el que representa un augment de l'1,21% respecte a l’any anterior (35.053 kg).

Aquest registre equival a més de 79 mil peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge. La Fundació té instal·lats al nostre municipi diferents contenidors, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza. 

 

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: prop del 90% s'envia a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. El 52% es prepara per a la reutilització i d’aquest percentatge, el 13% es destina a les botigues d'Humana a Catalunya i el 39% s'exporta, principalment a l’Àfrica, per a ser venut a preus baixos i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.

 

El 37% de les peces donades no es poden reutilitzar i es venen a empreses de reciclatge que elaboren altres productes. El 2% són residus impropis (plàstics, cartons, altres) que es posen en mans de gestors autoritzats corresponents i, finalment, un 9% s'envia a un centre de tractament de residus per a productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.

 

Protecció del medi ambient

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania. Les més de 35 tones recollides el 2019 al nostre municipi representen un estalvi de 112 tones de CO2 a l’atmosfera.

 

A Abrera cuidem del nostre territori i del planeta!


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies