Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 09/05/2021 | 07:08 h

NOTÍCIES

 • Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
 • Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
 • Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

  + 4

 • Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
 • Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
 • Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
 • Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

Celebrem el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

4/12/2019

Un any més, el 3 de desembre hem commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional. Des de l’Ajuntament d’Abrera volem sensibilitzar a la població sobre les qüestions relacionades amb la diversitat funcional i promoure la presa de consciència sobre els guanys que se’n derivarien de la integració social de les persones amb capacitats diverses.

Així, aquest dimarts 3 de desembre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Abrera (pl. de la Constitució, 1), hem realitzat la lectura del manifest sobre el dia, un acte públic per visibilitzar els drets de les persones amb diversitat funcional. 

 

La lectura del manifest ha anat a càrrec de les persones amb diversitat funcional de diferents entitats del territori amb les que col·laborarem des de l'Ajuntament com: el Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC), la Fundació Inclusió Laboral Auria, Arc de Sant Martí i l’ASFAM- Club Social “Punt de Trobada”

Per complementar l’acció també vam  il·luminar de color taronja, el color escollit per a representar la diversitat funcional, edificis emblemàtics del municipi com són la façana de l‘Ajuntament i el Porró de la plaça del Rebato perquè tota la població tingui coneixement de la jornada de commemoració.

 

Apostem per la integració

L'alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que "des de l’Ajuntament fem una crida per tal de que la ciutadania visualitzi i analitzi la problemàtica de la integració de la gent amb diferents capacitats. Per tal de que prenguin consciència i comencin a treballar i assolir que tenen tota la igualtat i tot el dret de ser i de complir tots els drets que tenim totes les persones. Hem de continuar apostant per l’assoliment ple i igualitari dels mateixos drets entre les persones, entre iguals. Un paper molt important que desenvolupen cada dia, no només avui, si no tots els dies de l’any, per tal de donar suport, per tal de donar cobertura a una necessitat social que hem de fer front entre totes i tots. Afrontant i destinar més recursos, més ajuts i més professionals".

 

Visibilitzem el col·lectiu

La regidora d'Acció Social, Giulia Mirto, ha manifestat que “la importància essencial avui és posar en valor la feina que fan dia a dia les associacions que ens han acompanyat. I també visibilitzar el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, sobretot posant el focus d’atenció en el fet de que tenir diverses capacitats no vol dir que no ens puguem adaptar a seguir fent una vida normal, seguir desenvolupant un projecte de vida amb normalitat; si no que, simplement, s’ha d’atendre a aquestes capacitats i s’han de posar en valor i acompanyar, sobretot, des de de les administracions. Tenim aquesta responsabilitat d’acompanyar, tant a les persones com a les seves famílies, perquè puguin desenvolupar el seu projecte de vida.”

 

Punt de trobada

La Maite Deamo, secretària d'ASFAM Baix Llobregat Nord, ha assenyalat que un dia com aquest és molt important "per donar visibilitat. Són problemàtiques de salut mental però estem dins del que és la diversitat funcional. Llavors, crec que és important està presents per donar veu i donar visibilitat a tot el que és la diversitat funcional, que és un nom que ens agrada molt més que no pas el de discapacitat. La veritat es que és important que estiguin presents la Regidora d’Infància, la Regidoria d'Acció Social. És un moment també per poder fer contactes, poder parlar de projectes. És un punt de trobada i és important que cada any es faci i es pugui celebrar”.

 

Acompanyament a una vida millor

La directora de la Fundació Arc de Sant Martí, Rosa Cadenas, ha explicat que "el manifest que s’ha llegit avui és molt adient perquè, al final, tenim un concepte antic, a vegades, de que a solució és dur a la persona en una residència i no és això. És més aviat: “quan tingui la edat me’n vull anar a viure amb companys”. És veritat que sempre es necessitarà un suport, una ajuda, però no passa res. Els suports donats d’una manera concreta no són dolents, simplement són acompanyaments a una vida millor. També és cert que els equips dels Ajuntaments cada vegada s’han professionalitzat més i les entitats també s’han apropat més al que és el funcionament de l’administració i això ens ajuda molt. Ens ajuda a fer coses conjuntes, poder tenir un llenguatge més comú. El paternalisme d’haver de demanar s’ha acabat, tenim drets.

 

 

Respectar les necessitats

Marta Virgili, usuaria del Taller Ocupacional de Can Comelles, ha demanat “que respectin sobretot les nostres necessitats i les nostres opinions i les nostres propostes per decidir el que està bé i el que no està bé. Resumint: per tenir una mica de control i per saber que està correcte, que tenim que seguir millorant i poder fer la vida amb normalitat.”

 

'Treballem pel poble'

Xavi González, usuari de la Fundació Inclusió Laboral Àuria, ha explicat que "som gent que treballem pel poble. Sóc jardiner i treballo per Auria Fil i ara començaré a treballar a Auren, una altre empresa que ha contractat l’Ajuntament que contracta, també, a gent amb discapacitat. És necessari que tinguem treball, un pis independent que sigui econòmic, accessible per nosaltres. Ara estic vivint amb els pares perquè és difícil. S’han de fer més coses. Estic content amb l’Ajuntament d’Abrera perquè porto 15 anys treballant a Auria Fil i ara m’ha sorgit la possibilitat de començar en una altra empresa. A veure com va, tinc il·lusió”. Podeu escoltar les declaracions a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Agraïm la col·laboració de totes les entitats en la realització d’aquest acte!


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies