Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 16/05/2021 | 00:17 h

NOTÍCIES

  • Presentació del nou GSAM d'Abrera

Nou Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pels cuidadors i cuidadores de persones dependents

7/10/2019

El Casal d'Avis (Rambla Torrentet, 8) acollirà, avui dilluns 7 d'octubre a les 16.30 h, la primera trobada del nou Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM), que organitza l'Ajuntament d'Abrera en col•laboració amb la Diputació de Barcelona. Aquests grups de treball estan adreçats a cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situació de dependència.

El programa compta amb 10 sessions, que tenen lloc al Casal d'Avis. Es tracta d'un grup terapèutic tancat amb un màxim de 20 persones (en cas de llista d'espera s'obrirà un nou grup). Les sessions comencen a les 16.30 hores i tenen una durada d'una hora i mitja.

 

El model del GSAM és una modalitat d’intervenció psicosocial que pretén proporcionar als cuidadors/es no professionals eines per gestionar l’estrès emocional que a vegades poden experimentar, i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència.

 

Objectius del programa:

  • Generar vincles de relació, suport i ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria.
  • Oferir estratègies al cuidador perquè gestioni favorablement necessitats i conflictes.
  • Donar suport al cuidador per a la gestió d’emocions i sentiments que surtin durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.
  • Informar els cuidadors dels diferents recursos de suport del seu territori o de les diferents entitats públiques i privades.

 

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) està adreçat a les persones cuidadores no professionals de persones en situació de dependència. Els participants s'han de comprometre a voler compartir experiències amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella i assistir-hi a totes les sessions, i que compten amb la presència d’un psicòleg.

Per a més informació, contacteu amb el Servei d’Acció Social de l’Ajuntament (carrer Major, 3), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del matí, i dimarts i dimecres de 16 a 19 de la tarda, al telèfon de contacte 93 770 29 11 i al correu electrònic s.socials.abrera@ajuntamentabrera.cat


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies