Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 18/04/2021 | 20:53 h

NOTÍCIES

  • Plaça de Pau Casals

Consells de Protecció Civil per gaudir amb seguretat de les revetlles

21/6/2019

Amb l’estiu arriben les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l’increment de l’ús de material pirotècnic i l’encesa de fogueres. Amb els consells de Protecció Civil es possible reduir els riscos que comporta l’ús d’aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Abans de manipular els petards, assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat. No us guardeu petards a les butxaques.
Cal llegir les instruccions de cada article.


Encendre els petards
No subjecteu els petards amb les mans. No poseu els petards a prop de la cara ni del cos. Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars. Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos. Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo. No llanceu mai petards contra ningú.


On encendre els petards amb seguretat
No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones. Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. No encengueu cap petard dins les cases. No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres. Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar.


No manipuleu els petards
No talleu el tro final de les traques, poden explotar amb violència. No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar poden ser perillosos.

Des de l'Ajuntament d'Abrera us desitgem molt bona revetlla!

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies