Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 24/06/2021 | 12:23 h

NOTÍCIES

  • Èxit d'assistència a la reveladora xerrada sobre Sant Hilari
  • Èxit d'assistència a la reveladora xerrada sobre Sant Hilari
  • Èxit d'assistència a la reveladora xerrada sobre Sant Hilari

Èxit d’assistència a la reveladora xerrada sobre Sant Hilari d’Abrera

5/4/2019

Dimecres 3 d'abril a les 19 h a la Casa de Cultura es va fer una conferència oberta a tothom sobre el jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera, organitzada per l'Ajuntament d'Abrera. Durant la conferència es van fer públics els resultats sobre les darreres intervencions arqueològiques al lloc.

Amb la sala gairebé plena, l’acte va començar amb la benvinguda del regidor d'Acció Cultural i Patrimoni, Miquel Tomàs, qui va donar la paraula als experts en la matèria i responsables de les intervencions arqueològiques: els doctors Gisela Ripoll i Francesc Tuset, codirectors científics i coordinadors del projecte i professors de la Universitat de Barcelona, l'arqueòloga Imma Mesas, directora de l'excavació, i Xavier Esteve, responsable de l'empresa Tríade Serveis Culturals.

 

Els assistents van gaudir d’aquesta classe magistral d’història i arqueologia que, d’una manera didàctica, va apropar el jaciment als abrerencs i abrerenques. Entre els assistents hi havia l'ex regidora d'Acció Cultural i Patrimoni, Maria José Orobitg, impulsora de les excavacions a Sant Hilari, la historiadora i exalcaldessa, Maria Soler, l'exregidora de Cultura, Teresa Morral, i membres d’una de les darreres famílies de masovers que van viure al Mas de Sant Hilari. L’acte va ser molt emotiu i revelador i va posar sobre la taula les troballes fetes.

 

L'explicació va centrar-se en les campanyes arqueològiques del 2017 i 2018, en les que s’han fet tasques d'excavació i consolidació en aquest jaciment romà i medieval conegut com a Sant Hilari d'Abrera. Les tasques van ser impulsades per l'Ajuntament d'Abrera, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Universitat de Barcelona.

 

Les darreres campanyes han desvelat informació sobre la possible vil·la romana sobre la qual s'assenten els murs de l'ermita de Sant Hilari, d'època tardana. Els arqueòlegs i l’Ajuntament ja han anunciat que programaran una nova campanya durant el 2019.

 

La conferència s'emmarcava dins el cicle de conferències sobre el patrimoni i la història d'Abrera que s'ha dut a terme de març a abril.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies