Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 24/09/2021 | 06:00 h

NOTÍCIES

  • Ple Municipal 28 d'abril de 2019

El Ple Municipal aprova diverses mocions de caràcter social

1/4/2019

El Ple Municipal, celebrat el dijous 28 de març passat, va aprovar per unanimitat una moció presentada per tots els grups municipals (PSC, ERC, CIU, Abrera en Comú, Ad’A, PP i C’s) relativa a la millora de les condicions laboral del cos de Bombers de la Generalitat.

A l’inici de la sessió plenària, un representant del parc de bombers de Martorell, Marc Muntaner, va llegir un manifest per exposar les mancances estructurals al Cos de Bombers de la Generalitat degut a les mínimes inversions que s’han efectuat des del 2008.

 

Aquest parc dóna cobertura als municipis d’Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires, Masquefa, Collbató, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Gelida, entre altres, amb una població aproximada de 150.000 persones.

 

El ple va aprovar per unanimitat donar suport a les reivindicacions per garantir unes condicions laborals dignes al Cos de Bombers i instar a la Generalitat de Catalunya a complir del Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d'Interior per al període 2017-2022 així com al nou Pla 2025, entre altres punts.

 

Manifest de la PAH

El Ple Municipal també va aprovar una moció presentada pel grup municipal Abrera en Comú, en nom de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Baix Llobregat Nord (PAH) relativa a forçar el parc públic d’habitatges.

 

La representant de la PAH del Baix Llobregat Nord, Olga Fernández, va llegir a l’inici del ple el text de la moció, que va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, ERC, CIU, Ad’A, Abrera en Comú, PP i l’abstenció de C’s.

 

El ple insta al govern a implementar polítiques d’habitatge que prestin especial atenció a prevenir i atendre l’emergència habitacional i l’exclusió residencial, garantir el bon ús de l’habitatge, ampliar el parc d’habitatge assequible, mantenir, rehabilitar i millorar el parc actual i tenir present les iniciatives socials innovadores sobre habitatge que s’estenen per les ciutats catalanes, entre altres punts.

 

Suport als joves i adolescents migrats

El plenari municipal també va provar per unanimitat, amb la inclusió d’esmenes de l’Equip de Govern, una moció d’Abrera en Comú per lluitar contra la criminalització dels joves i adolescents migrats sols i dotar econòmicament l’estratègia catalana d’acollida i integració.

 

La sessió plenària també va aprovar, amb la inclusió d’esmenes de l’equip de Govern, una moció d’Abrera en Comú per declarar Abrera municipi antifeixista. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, ERC, CIU, Ad’A, Abrera en Comú, C’s i l’abstenció del PP.

 

Entre altres punts de l’ordre del dia, el Ple Municipal també va aprovar per unanimitat una moció presentada per Abrera en Comú relativa a l’elaboració del reglament regulador de la participació dels regidors i Grups Municipals en els òrgans d’informació i difusió municipal.

 

Podeu escoltar la sessió ordinària del Ple Municipal del dijous 28 de març  al podcast dels Serveis Informatius de Ràdio Abrera.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies