Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 21/06/2021 | 12:34 h

NOTÍCIES

  • Conferència sobre l'arquitecte abrerenc Josep Roca i Bros
  • Conferència sobre l'arquitecte abrerenc Josep Roca i Bros
  • Conferència sobre l'arquitecte abrerenc Josep Roca i Bros

    + 1

  • Conferència sobre l'arquitecte abrerenc Josep Roca i Bros. Teatre Museu Dalí

Conferència sobre l'arquitecte abrerenc Josep Roca i Bros

14/3/2019

Dimecres 13 de març, a les 19.00 h a la Casa de Cultura, l’historiador figuerenc Alfons Martínez va explicar com l'il·lustre abrerenc, nascut a la masia de can Bros Vell, va convertir Figueres en una ciutat moderna, abans de ser ciutat.

L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde, Jesús Naharro, el regidor d'Acció Cultural i Patrimoni, Miquel Tomàs, i la directora de la biblioteca, Montserrat Riu. Entre el assistents hi havia l'abrerenc Carles Pons, que va proposar el nom de Josep Roca i Bros per a la biblioteca.

 

L'historiador Alfons Martínez  fa més de deu anys que estudia l’arquitecte Josep Roca i Bros. En els seus estudis assenyala que "Roca i Bros va ser un extraordinari professional, dotat d’una gran capacitat de treball i eficiència. Fet a si mateix, va salvar nombrosos obstacles tant en el vessant familiar com en el professional, ja que no procedia de cap família aristocràtica ni militar. El seu expedient acadèmic és extraordinari".

 

Dins l’activitat de Roca i Bros cal destacar que fou el primer arquitecte municipal de Figueres,  mestre major de les fortificacions del castell de Sant Ferran i creador del Teatre Principal de Figueres, actual Teatre-Museu Dalí.

 

A hores d’ara la Biblioteca d'Abrera, que en porta el nom, disposa en l’apartat de fons local de totes les monografies que tracten la figura i obra de Josep Roca i Bros.

 

 

Font imatge signatura: AMF


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies