Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 23/09/2021 | 21:31 h

NOTÍCIES

  • A Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol treballem en l'ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea en els nostres municipis

A Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol treballem en l'ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea en els nostres municipis

25/1/2019

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, Xavier Serret, va participar el dimecres 23 de gener en una reunió celebrada a l'Ajuntament de Castellbisbal per tal d'iniciar els treballs d’una proposta conjunta d’ampliació de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea als municipis d'Abrera, Ullastrell, Castellbisbal i El Papiol.

Juntament amb el regidor Xavier Serret van participar en la reunió l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, els regidors de Medi Ambient de Castellbisbal i El Papiol, Enrico Martinelli i Albert Querol, respectivament, així com amb els tècnics de Medi Ambient dels ajuntaments d’El Papiol i Abrera i un tècnic de la delegació a Catalunya de SEO/BirdLife.

L’objectiu d’aquesta proposta és donar un grau de protecció especial, en l’àmbit Europeu i de Catalunya, als entorns naturals de la conca baixa del riu Llobregat i els relleus propers, per tal d’establir una connexió ecològica entre altres zones protegides, com són el Parc Natural de la  Muntanya de Montserrat i el Parc Natural de la Serra de Collserola.


Actualment, Abrera integra l’espai natural protegit de la ZEPA-ZEC-EIN Montserrat-Roques Blanques-riu Llobregat de la Xarxa Natura 2000. Amb aquesta proposta es vol ampliar la protecció a altres espais naturals de gran valor ecològic del nostre terme municipal, així com dels municipis més propers.

Els nous entorns naturals que es vol protegir són utilitzats per un gran nombre d’espècies de vertebrats i invertebrats, alguns dels quals tan emblemàtics com el duc (Bubo bubo), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) o la llúdriga (Lutra lutra), a banda d’un gran nombre d’hàbitats d’especial interès per a la conservació de la biodiversitat a nivell de Catalunya i d’Europa.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies